EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 3599-03
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


Download the full package of low-resolution images:
LR Images ~ 3.93 MB


Download the full package of high-resolution images:
HR images ~ 1.05 GB


The high-resolution images are also available individually under each image.

The press release is available below (copy and paste).


Flag black
Press kit - Press release - Y20 SPACE - WJ Design
A v2com exclusive

Y20 SPACE

Hangzhou Shi, China

WJ Design

Mixed-Office space


Hangzhou Shi, China, 2019-03-20 -

Y20 SPACE is located in the Hongyuan Park inside the famous Hangzhou XiXi Wetland and surrounded by charming natural scenery and profound historical culture. This area is attracting a large number of small and medium enterprises, such as investment companies, Internet Co, and many start-up companies. When the owner AIcai Technology found WJ Design, they did not just want a workplace, but more to create a space for office work, business conferences, activities, presentations and exhibitions.


After WJ Design learned the customer’s demand, they carried out the overall design of the space from the point of view of the positioning and functional requirements of the whole building. The original building is more like a sculpture, standing in the XiXi Wetland scenic spot for people to see. The challenge was going through their design ideas to create an atmosphere like WEWORK, making a difference from the traditional workspace in the neighborhood, meanwhile, they had to think how to create an attractive experience in this shared business space.


The landscape of the original main entrance of the building is very good, so WJ Design changed it into a sunken yard. With the surrounding white wall, it becomes a great place for people to spend their leisure time and enjoy the views of the landscape. The transparent glass wall makes the indoor space bright and brings an open vision for the people inside the building. The white exterior wall, the red seats, the light solid wood, the cement, and the plants bring a concept of modern simplicity.


The design team made a whole new entrance to the side of the building and made it like a channel as they wanted to convey a ritual sense of space, creating a time tunnel feeling. Walking through the channel, one can see an open interior space which brings a strong contrast between the narrow entrance and the bright open interior space.


Mix the Indoor and Outdoor Space

The whole construction is slightly thick, so white was used as its main tone for the indoor space and a lot of wood as the main material for interior decoration to create a sense of lightness. The original building itself is like a letter Y, so the streamline of the indoor space is designed to act in coordination with the building. The gray color and the original cement make the space simple and pure.


Due to the limitations of the construction, some parts of the interior space are relatively narrow and lack sunlight. The walls were changed into glass to make a connection between the indoor space and the outdoor environment and bring an open view for the people inside. Also, a lot of natural material was used to make the interior space an extension of the outdoor environment so people can feel the seasons change.


WJ Design thinks that design is not a skill, but a sense of perception and insight that captures the nature of things. The main concern is not the form, space or the image, but the users’ experience. Space is invisible but it is as rich as life and full of dynamic just like a breeze, you can’t see it but you can always feel it. This is a kind of new work environment experience that they always want to bring to people.


Details of the Space

The whole space of the building is very high, so the echo is too loud.  Sound-absorbing walls were used to make the space less noisy so people can avoid discomfort caused by the echo or resonate during daily activities. Some space was also preserved in the window area that is convenient and flexible for future demand.


The holes in the original building wall are well preserved. They are the windows to the beautiful views, just like eyes are the window of the soul.


The sunken chatting area makes the visual level closer to nature when you look at the outside landscape. And the fireplace brings warmth to space.


The quiet and warm atmosphere in Y20 Space is like a natural gift to let people inside explore and seek.


Data Sheet

Location: Hangzhou Zhejiang

Type: Office Space transformation

Area: 700m2

Completed: 2018.01

Client: Hangzhou Aicai Network Technology Co., Ltd

Design firm: WJ Design

Lead designer: Leo Hu

Team member: Xingbo Ying

Light: SIKI

Construction: Hangzhou Jiechuang Decoration Engineering Co., Ltd.

Photo credits: Qiang Shen


About the designer 
Leo HU, Founder & design director of WJ Design. He graduated from China Academy of Art. He once worked at PROSHMA and GOA, also worked as technical director with Renzo Piano on Mr. Piano’s first project in China. In 2014, he founded WJ Design and leads the team to complete nearly one hundred projects in the last four years. His works have won a lot of international awards and participate in the INSIDE World Interior Design Award (2017–2018) for two consecutive years. He was awarded INSIDE Highly Commended (2018), Hong Kong. A&D Award (2018), Germany GDA Award (2017). He was named IDPA China-Japan International Pioneer Design Award - TOP10 International Most Influential Designer (2018), AD100 Elite Designer (2017).
 
His Concept
In the current diversified architectural design, modern buildings are more aggressive, without the presentation of the initial aesthetic feeling of a building. Leo believes that architecture is recognized by time and memory. The aesthetics of the Orientals pay more attention to the initial natural beauty expressed by things themselves rather than the expression of their forms, and so are buildings. When we want to express its original beauty, we need to think about the true meaning of architecture for us, and see the truth of the object. The concept “less is more” is about more discovery less artificial design.
 
His Awards 
2018 BO Space Highly Commended by the INSIDE AWARDS. Y20 Space is the shortlisted of 2018 INSIDE awards on office category.
2018 Y20 Space is honored by A&D Trophy Awards
2018 Y20 Space and Bo Space are honored by A&D China Awards
2018 TOP 10 of the Most Influential Designer of IDPA, Y20 space won the International Design Award Office & Culture Space SILVER
2018 The CREDAWARD, Real Estate Design Award,Gongchen Bund Center of Xihu won the EXCELLENT AWARD
2017 Elite List of “AD100”
2017 GDA (German Design Awards),MISA Studio won one of the most prestigious international awards in architectural design.
2017 MISA Studio was shortlisted by the INSIDE World Interior Festival Award at the WAF

- 30 -


Media contact
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture - Y20 SPACE - WJ design - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Medium-resolution image
5.0 x 5.74
300dpi

~ 3.2 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
28.9 x 29.0
300dpi

~ 40 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
28.96 x 29.29
300dpi

~ 30 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
40.44 x 19.2
300dpi

~ 24 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
38.49 x 35.87
300dpi

~ 42 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit:  Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
38.61 x 35.97
300dpi

~ 54 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture - Y20 SPACE - WJ design - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Medium-resolution image
5.0 x 5.72
300dpi

~ 3.7 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
28.94 x 38.83
300dpi

~ 39 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
28.96 x 19.31
300dpi

~ 18 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 19 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit:  Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
28.96 x 24.5
300dpi

~ 21 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Very High-resolution image
28.96 x 19.31
300dpi

~ 18 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture - Y20 SPACE - WJ design - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Medium-resolution image
7.5 x 5.0
300dpi

~ 2.1 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture - Y20 SPACE - WJ design - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Medium-resolution image
7.5 x 5.0
300dpi

~ 2.8 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture - Y20 SPACE - WJ design - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Medium-resolution image
7.5 x 5.0
300dpi

~ 2.7 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture - Y20 SPACE - WJ design - Photo credit: Qiang Shen
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: Qiang Shen
Download
Medium-resolution image
7.5 x 5.0
300dpi

~ 2.3 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit:  WJ design
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: WJ design
Download
High-resolution image
16.54 x 11.69
300dpi

~ 2.2 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit:  WJ design
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: WJ design
Download
High-resolution image
16.54 x 11.69
300dpi

~ 1.7 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -   Y20 SPACE - WJ design   - Photo credit:  WJ design
 Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: WJ design
Download
Very High-resolution image
30.0 x 7.01
300dpi

~ 3.8 MB
Press kit | 3599-03 - Press release | Y20 SPACE - WJ Design - Commercial Architecture -  Y20 SPACE - WJ design  - Photo credit:  WJ design
Y20 SPACE - WJ design
Photo credit: WJ design
Download
High-resolution image
11.01 x 3.03
300dpi

~ 2.8 MB
Same company
Newsroom - Press release - City of Sky - WJ Design
A v2com exclusive

City of Sky

WJ Design

Hangzhou Shi, China, 2019-03-14
Same company
Newsroom - Press release - Bo Space - WJ Design
A v2com exclusive

Bo Space

WJ Design

Hualien, China, 2019-01-09
You may also like...
Newsroom - Press release - B76 - Skylab
A v2com exclusive

B76

Skylab

Portland, United States, 2019-05-21
You may also like...
Newsroom - Press release - Architecture MasterPrize 2019 is Open for Submissions - A Global Architecture Award Celebrating Excellent & Innovative Architectural Designs, Firms and Products - Architecture MasterPrize
A v2com exclusive

Architecture MasterPrize 2019 is Open for Submissions - A Global Architecture Award Celebrating Excellent & Innovative Architectural Designs, Firms and Products

Architecture MasterPrize

Los Angeles, United States, 2019-05-06
You may also like...
Newsroom - Press release - Swell - Surf & Lifestyle Hotel - Swell Guatemala
A v2com exclusive

Swell - Surf & Lifestyle Hotel

Swell Guatemala

El Paredón Buena Vista, Guatemala, 2019-04-23
You may also like...
Newsroom - Press release - The PavillonOuest: a New Relaxation Space at BALNEA spa + réservethermale Bromont, Canada - BALNEA Spa + réserve thermale
A v2com exclusive

The Pavillon Ouest: a New Relaxation Space at BALNEA spa + réserve thermale Bromont, Canada

BALNEA Spa + réserve thermale

Bromont, Canada, 2019-04-16
You may also like...
Newsroom - Press release - Best Tertiary Rehabilitation at the ADC Awards for the Studio Vincent Eschalier - Studio Vincent Eschalier

Best Tertiary Rehabilitation at the ADC Awards for the Studio Vincent Eschalier

Studio Vincent Eschalier

Paris, France, 2019-03-27
You may also like...
Newsroom - Press release - West Podium Art Wall opens - James Carpenter Design Associates
A v2com exclusive

West Podium Art Wall opens

James Carpenter Design Associates

New York, United States, 2019-03-14
You may also like...
Newsroom - Press release - Montalba Architects’ Studio Dental IIWins 2019 AIA Institute Honor Award for Interior Architecture - Montalba Architects
A v2com exclusive

Montalba Architects’ Studio Dental II Wins 2019 AIA Institute Honor Award for Interior Architecture 

Montalba Architects

Los Angeles, United States, 2019-02-26
You may also like...
Newsroom - Press release - Tata Consultancy Services Software Development Campus Fosters Community and Celebrates Indian Culture - Yazdani Studio of CannonDesign
A v2com exclusive

Tata Consultancy Services Software Development Campus Fosters Community and Celebrates Indian Culture

Yazdani Studio of CannonDesign

Los Angeles, United States, 2019-02-21
You may also like...
Newsroom - Press release - Open House - Domaine Public Architects
A v2com exclusive

Open House

Domaine Public Architects

New York, United States, 2019-02-14