Press kit no. 916-06

Journalists, explore this publication-ready project. Create a free v2com media account to download high-resolution images.

Create a media account
Press kit - Press release - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

Press Kit | no. 916-06

Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre

Montréal, Canada

Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

Montréal, Canada, 2016-10-14 - 

When the winners of the 19th edition of Canadian Interiors’ Best of Canada Awards were unveiled last week, Menkes Shooner Dagenais LeTourneux Architectes were delighted to learn that they were awarded not one but two prizes in the “Institutional” category, one for the Maison des étudiants de l’ÉTS (ÉTS Student Centre) and the other for the Vitrine étudiante de Polytechnique (Polytechnique Montréal Student Centre). These annual prizes, which recognize and reward the best Canadian design projects, will honor 31 winners at a gala evening in Toronto on November 30th as part of the IIDEX National Design + Architecture Exposition and Conference.


This recognition adds itself to the prestigious American Architecture Prize awarded earlier this week to the Maison des étudiants de l’ÉTS in the “Architectural Design / Educational Building” category. An international competition which crowns the best architecture, interior design and landscape design projects, the AAP rewards some 100 projects among its 40 proposed categories. The winning projects will be honored in New York City next October 25th during a ceremony to be held at the Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum.


About Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes
We work at the crossroads of architecture, design, and urban and real estate development. Over the years, we have redefined major institutional and cultural spaces, and brought remarkable projects to life. Today, the Maison des étudiants de l'École de technologie supérieure and the Vitrine étudiante de Polytechnique joins the list of our other downtown Montreal accomplishments: the Grande Bibliothèque, the CHUM Research Center, the Sciences Complex of University of Montreal Outremont Site, the Centre for Sustainable Development, the Laurent & Clark and the YUL condominium towers and the future Maison Manuvie.


Winners of the 19th edition of the Canadian Interiors’ Best of Canada Awards
Winners of the American Architecture Prize
See the complete press kit of Maison des étudiants de l'ÉTS
More information on Vitrine étudiante de Polytechnique

- 30 -

For more information

  1. www.msdl.ca/

Media contact

  • Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes 
  • Natacha Monnier, Principal Writer | Communications 
  • nmonnier@msdl.ca 
  • 514-866-7291 extension 255 

Attachments

Low-resolution images ~ 2.02 MB
High-resolution images ~ 77.7 MB

Terms and conditions

For immediate release

All photos must be published with proper credit. Please reference v2com as the source whenever possible. We always appreciate receiving PDF copies of your articles.

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture - ÉTS Student Center_In continuity with the park, the atrium presents itself as a vast interior landscape  - Photo credit:  Stephane Brugger
ÉTS Student Center_In continuity with the park, the atrium presents itself as a vast interior landscape
Photo credit: Stephane Brugger
Download

High-resolution image : 12.0 x 9.81 @ 300dpi ~ 6.3 MB

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture - ÉTS Student Center_The course within the atrium’s interior links and visually connects the various student zones - Photo credit: Stephane Brugger
ÉTS Student Center_The course within the atrium’s interior links and visually connects the various student zones
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 19.12 x 15.25 @ 300dpi ~ 13 MB

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture - ÉTS Student Center_Cozy niches punctuate the atrium’s open space - Photo credit: Stephane Brugger
ÉTS Student Center_Cozy niches punctuate the atrium’s open space
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 12.79 x 19.2 @ 300dpi ~ 8.9 MB

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture -          ÉTS Student Center_Notre-Dame Street elevation. A printed image veils and unveils activities on the upper floors of the new pavilion<br>  - Photo credit: Stephane Brugger
ÉTS Student Center_Notre-Dame Street elevation. A printed image veils and unveils activities on the upper floors of the new pavilion
Photo credit: Stephane Brugger
Download

High-resolution image : 15.11 x 10.99 @ 300dpi ~ 5.9 MB

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture -  ÉTS Student Center_The building’s volume was shaped as a crystalline form which animates the urban landscape with a play of indentations and projections  - Photo credit: Stephane Brugger
ÉTS Student Center_The building’s volume was shaped as a crystalline form which animates the urban landscape with a play of indentations and projections
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 29.78 x 20.84 @ 300dpi ~ 22 MB

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture -  Polytechnique Montreal Student Center_Lounge area in the public space  - Photo credit:  Stéphane Groleau
Polytechnique Montreal Student Center_Lounge area in the public space
Photo credit: Stéphane Groleau
Download

Very High-resolution image : 19.14 x 17.59 @ 300dpi ~ 9.1 MB

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture -  Polytechnique Montreal Student Center  - Photo credit: Stéphane Groleau
Polytechnique Montreal Student Center
Photo credit: Stéphane Groleau
Download

High-resolution image : 13.25 x 8.83 @ 300dpi ~ 4.7 MB

Press kit | 916-06 - Press release | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes: Awarded Prestigious Prizes for the ÉTS Student Centre and Polytechnique Montreal Student Centre - Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes - Institutional Architecture - Polytechnique Montreal Student Center - Photo credit: Stéphane Groleau
Polytechnique Montreal Student Center
Photo credit: Stéphane Groleau
Download

Very High-resolution image : 19.14 x 21.61 @ 300dpi ~ 13 MB

You may also like...

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Bio 21 Nancy Millis Building - DesignInc

Melbourne, Australia, 2019-07-04

Bio 21 Nancy Millis Building

DesignInc