EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 3153-01
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


Download the full package of low-resolution images:
LR Images ~ 5.21 MB


Download the full package of high-resolution images:
HR images ~ 655 MB


The high-resolution images are also available individually under each image.

The press release is available below (copy and paste).


Flag black
Press kit - Press release - Green Triangle – Aoyama 346 - Ryuichi Sasaki + Rieko Okumura/ Sasaki Architecture

Green Triangle – Aoyama 346

Minamiaoyama, Minato, Tokyo, Japon

Ryuichi Sasaki + Rieko Okumura/ Sasaki Architecture

Roppongi, Minato, Tokyo, Japon, 2017-11-30 -

Un complexe de bureaux et de commerces de trois étages dans le quartier de Minami Aoyama à Tokyo, Green Triangle — Aoyama 346 est un jeu de plusieurs triangles verts, qui articulent les espaces liminaires intermédiaires entre l’intérieur et l’extérieur du bâtiment. Le design répond également à la demande du client de créer « une oasis urbaine » en plein cœur de la ville.

 

Le projet est situé sur un terrain vallonné de 750 mètres carrés, bordés par des rues à l’ouest, à l’est et au nord, dont la dernière est une allée privée intégrée à la conception générale.

La conception exploite principalement ces conditions de site en référençant la géométrie des triangles qui varient dans leur matérialité, teinte et densité à mesure qu’ils progressent de l’extérieur vers l’intérieur. Un vide triangulaire de deux étages présente des plantes suspendues, incorporant de la verdure dans le bâtiment et offrant un lien visuel avec la rue principale adjacente à travers son mur-rideau de verre.


Les espaces de vente au détail et de restauration sont percés de balcons triangulaires semi-ouverts autour des coins du bâtiment.

Un pont triangulaire relie les deux zones du complexe, à partir desquelles les poutres apparentes se croisent à l’extérieur pour juxtaposer le bâtiment aux éléments paysagers.

En particulier, l’arrangement linéaire d’acier inoxydable de miroir, de lumière LED, de panneaux flexibles, et de verre dans le hall d'entrée présente un jeu infini de formes angulaires, où la lumière naturelle se déverse dans les nombreux interstices verticaux et rebondit sur les matériaux striés et réfléchissants.


Ces éléments, associés au paysage environnant, sont projetés sur les carreaux lustrés de la façade et sur les murs-rideaux de verre, ainsi que sur l’acier inoxydable effet miroir qui recouvre le couloir intérieur, renforçant ainsi l’idée d’interpénétration.


Fiche technique

Architectes : Ryuichi Sasaki + Rieko Okumura / SASAKI ARCHITECTURE

Équipe architecturale : Ryuichi Sasaki, Rieko Okumura, Mikio Sasaki, Kiyoshi Iwabuchi, Miwa Takeuchi, Mieko Watanabe, Akemi Nozawa, Anna Kwapień / SASAKI ARCHITECTURE


Aménagement paysager : Takeshi Matsuo + Takeshi Mita /PLAT design

Conception graphique : Ryuichi Nambu /Nambu Design + Yoshinari Takahashi

Conception d’éclairage : Kazuhiro Kawamura/ sola associates

Ingénierie de structure : OZ.An + Rhythm Design

Génie mécanique et électrique : Yuko Sakurai / Hezeraf

Ingénierie de façade : STANDARD


Entrepreneur : SHIN

Gestion de projet : N ASSET TOKYO

Client : KIKUMOTO

La photographie :Koichi Torimura, Ryota Atarashi


La zone du site : 751,71 mètres carrés

Zone de construction: 1136,75 mètres carrés

Structure : Structure en acier 3 étages

Emplacement : 3-4-6 Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo, Japan

Grande ouverture : printemps 2015


À propos de Ryuichi Sasaki (Directeur Général, SASAKI ARCHITECTURE)

2018 German Design Award, gagnant

Prix internationaux de design 2017, lauréat d’or

2016, 2017 Leaf Awards, présélectionné

20 15, 2 016, 201 7 Prix Iconic, lauréat

2007 AR Awards for Emerging Architecture 2007 « Commended » (Architectural Review, Londres, Royaume-Uni)

2004-présent SASAKI ARCHITECTURE, Principal

1996-2004 Kumesekkei Co., Ltd, Tokyo, Japon

1994-1995 Asymptote Architecture, NYC, États-Unis

1994-1995 Columbia University, NYC, États-Unis, Master of Science en design architectural avancé

1989-1994 Illinois Institute of Technology, Chicago, États-Unis, Bachelor of Architecture

1970 Né à Tokyo, Japon

- 30 -


Media contact
Press kit | 3153-01 - Press release | Green Triangle – Aoyama 346 - Ryuichi Sasaki + Rieko Okumura/ Sasaki Architecture - Architecture commerciale - Photo credit: Koichi Torimura
Photo credit: Koichi Torimura
Download
Medium-resolution image
6.08 x 9.13
300dpi

~ 2.1 MB
Press kit | 3153-01 - Press release | Green Triangle – Aoyama 346 - Ryuichi Sasaki + Rieko Okumura/ Sasaki Architecture - Architecture commerciale - Photo credit: Koichi Torimura
Photo credit: Koichi Torimura
Download
Medium-resolution image
9.13 x 6.08
300dpi

~ 1.7 MB
Press kit | 3153-01 - Press release | Green Triangle – Aoyama 346 - Ryuichi Sasaki + Rieko Okumura/ Sasaki Architecture - Architecture commerciale - Photo credit: Sasaki Architecture<br><br>
Photo credit: Sasaki Architecture

Download
High-resolution image
15.53 x 10.62
300dpi

~ 3.8 MB
You may also like...
Newsroom - Press release - An Intimate Look Inside the New noma - A Restaurant Village Designed by BIG - BIG - Bjarke Ingels Group

An Intimate Look Inside the New noma - A Restaurant Village Designed by BIG

BIG - Bjarke Ingels Group

New York, États-Unis, 2018-09-21
You may also like...
Newsroom - Press release - JPDA Makes History With Certification of First Passive House Building In South Asia - Jordan Parnass Digital Architecture
A v2com exclusive

JPDA Makes History With Certification of First Passive House Building In South Asia

Jordan Parnass Digital Architecture

Brooklyn, États-Unis, 2018-09-17
You may also like...
Newsroom - Press release - A New Silhouette for the Montréal Tower - Provencher_Roy
A v2com exclusive

A New Silhouette for the Montréal Tower 

Provencher_Roy

Montréal, Canada, 2018-09-17
You may also like...
Newsroom - Press release - Technopôle Angus Obtains LEED-ND v4 Platinum Certification for Green Neighbourhoods - Provencher_Roy
A v2com exclusive

Technopôle Angus Obtains LEED-ND v4 Platinum Certification for Green Neighbourhoods

Provencher_Roy

Montréal, Canada, 2018-09-07
You may also like...
Newsroom - Press release - A New Gourmet Experience Arriving at Place Ville Marie, Imagined by Sid Lee Architecture and A5 Hospitality - Sid Lee Architecture | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux, A5 Hospitality, Ivanhoé Cambridge
A v2com exclusive

A New Gourmet Experience Arriving at Place Ville Marie, Imagined by Sid Lee Architecture and A5 Hospitality 

Sid Lee Architecture | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux, A5 Hospitality, Ivanhoé Cambridge

Montréal, Canada, 2018-09-05
You may also like...
Newsroom - Press release - London Wall Place:Building on history - Make Architects

London Wall Place: Building on history

Make Architects

Londres, Royaume-Uni, 2018-08-07
You may also like...
Newsroom - Press release - A Tropical Skyscraper by WOHA and Patricia Urquiola: Sustainability and Delight - AGROB BUCHTAL

A Tropical Skyscraper by WOHA and Patricia Urquiola: Sustainability and Delight

AGROB BUCHTAL

Schwarzenfeld, Allemagne, 2018-08-01
You may also like...
Newsroom - Press release - Make Unveils New Monocoque Pavilion for City of London - Make Architects

Make Unveils New Monocoque Pavilion for City of London

Make Architects

Londres, Royaume-Uni, 2018-07-11
You may also like...
Newsroom - Press release - The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu

The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award

jones | haydu

San Francisco, États-Unis, 2018-06-22
You may also like...
Newsroom - Press release - Frick Environmental Center Achieves Prestigious Living Building Certification - Bohlin Cywinski Jackson

Frick Environmental Center Achieves Prestigious Living Building Certification

Bohlin Cywinski Jackson

Pittsburgh, États-Unis, 2018-05-14