Press kit no. 3809-01

Journalists, explore this publication-ready project. Create a free v2com media account to download high-resolution images.

Create a media account
Press kit - Press release - Warehouse GYM D3 - VSHD Design

Press Kit | no. 3809-01

Press release only in English

Warehouse GYM D3

Dubai, United Arab Emirates

VSHD Design

'Health Club of the Year' Frame Awards 2019. Jury and People's vote.

Dubai, United Arab Emirates, 2019-01-02 - 

The gym is located in Dubai Design District (d3); home to the region’s most growing and vibrant design community.


The client’s program included a gym floor, juice bar, cycling studio and circuit training factory all in a limited space of 600 sq m. Working with an irregular plan of 3 separate retail spaces, VSHD Design inserted a semitransparent cube in the center of the space to host the different functions.


The architects' main challenge was to deliver a boutique fitness facility that is inviting, inspiring, authentic, functional and in context with a leading destination for design, art, and culture.


Inspired by brutalism in architecture and underground fight clubs, VSHD was determined to refrain from using the usual materials found in most health clubs. The architects used materials—not in the lexicon of modern—like concrete bricks combined with gold-copper alloy to make it look current, while at the same time creating modes that are elegant, warm and muscular.


Specifically customized LED suspended light used to conceal all the ceiling services while maintaining an overall vibrant lighting mood that can be controlled by the different exercise zones.


What’s unique about it

As the Warehouse Gym in D3 is located at the main entrance of the district with views from two main streets, it was essential that the design would capitalize on the view from the street to attract new members from the design-savvy community.


The reception/juice bar was designed as a communal space with a 17-meter-long glass façade on the main street creating a meeting point for the design community where they can meet after their daily workout or for non-members to stop by and grab a healthy smoothie or salad while experiencing the ambience of the gym.


While the gym space was originally made up of three separate retail outlets which would have been rented out to 3 different commercial functions, we had to make sure that those spaces flow seamlessly in a very functional manner whereas every type of exercise has its own unique space while they are all still open onto one another to ensure that the different users enjoy the gym’s dynamism and vibrancy.


The semi-transparent cube in the center of the space can be combined with the gym floor to provide a large studio accommodating a larger number of users depending on the needs of any given day.

Materials used in the main gym floor and studios like the locally cured concrete bricks, gold-copper alloy and concrete flooring are very resilient to heavy use and develop an appealing patina that gives an authentic feel. Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor.


Project Data

Name of Project | Warehouse GYM D3

Location | Dubai, United Arab Emirates

Area | 600 m2 

Client | The Warehouse GYM

Lead Designer | Rania M Hamed

Team | Arianna Cardin & Brian Agujo

Project Manager | Bryan Miranda

Photographer | Nik and Tam 


VSHD Design

VSHD is a regional multiple award-winning interior architecture firm founded in 2007 by Interior Architect Rania Hamed. With projects in Dubai, Cairo, London & Florida, VSHD has become a prominent expert in the industry with a reputation for style, functionality, attention to detail and quality.


The Design Group combines extraordinary talent and global experiences to create spaces, nationally and worldwide that can be as “cutting edge” or “timeless” as the exceptionality of each of their clients.


The Design Group’s mission is to develop architectural and interior design experiences that are distinctive, compelling and of superb quality and individuality. 

 

VSHD believes that as both, architects and interior architects, their role is to transform and repurpose the space and breathe new life into it. With each project, they combine modesty with elegance, to reach elements of calm, beauty and subtle luxury. 

- 30 -

For more information

  1. www.vshd.net/projects/whg-d3/
  2. www.vshd.net

Media contact

Attachments

Low-resolution images ~ 4.97 MB
High-resolution images ~ 1.07 GB

Terms and conditions

For immediate release

All photos must be published with proper credit. Please reference v2com as the source whenever possible. We always appreciate receiving PDF copies of your articles.

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The main entrance to the gym with a juice bar and reception desk combined; highlighted by a custom made suspended light box in Gold Copper alloy. - Photo credit: Nik and Tam
The main entrance to the gym with a juice bar and reception desk combined; highlighted by a custom made suspended light box in Gold Copper alloy.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 28.96 x 19.31 @ 300dpi ~ 14 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Side view into Juice bar, suspended LED ceiling lights designed to conceal all ceiling services. - Photo credit: Nik and Tam
Side view into Juice bar, suspended LED ceiling lights designed to conceal all ceiling services.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 13 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor. - Photo credit:  Nik and Tam
Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 20 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - A communal space part of the 17m long glass façade, a space designed as a meeting point for D3 community with foldable doors that opens to an outdoor seating area. - Photo credit: Nik and Tam
A communal space part of the 17m long glass façade, a space designed as a meeting point for D3 community with foldable doors that opens to an outdoor seating area.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 28.96 x 19.31 @ 300dpi ~ 16 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Raw concrete bricks combined with refined brass wall lights by Lambert et Fils - Photo credit: Nik and Tam
Raw concrete bricks combined with refined brass wall lights by Lambert et Fils
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 23 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The main corridor cladded in gold copper alloy leading to the male and female changing rooms with concealed doors of the same material. - Photo credit: Nik and Tam
The main corridor cladded in gold copper alloy leading to the male and female changing rooms with concealed doors of the same material.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 17 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - View into the cycling studio with ceiling lights creating a dynamic element throughout the gym. - Photo credit: Nik and Tam
View into the cycling studio with ceiling lights creating a dynamic element throughout the gym.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 21 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - View from the cycling studio into the main corridor. - Photo credit: Nik and Tam
View from the cycling studio into the main corridor.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 16 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Main gym floor with customized suspended LED ceiling lights that can be controlled separately for each exercise zone. - Photo credit: Nik and Tam
Main gym floor with customized suspended LED ceiling lights that can be controlled separately for each exercise zone.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 20 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Suspended glass podium in the main gym floor. - Photo credit: Nik and Tam
Suspended glass podium in the main gym floor.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 27 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Details of circuit training studio with weight training zone. - Photo credit: Nik and Tam
Details of circuit training studio with weight training zone.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 21 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Locally cured concrete bricks, gold copper alloy and concrete flooring giving an authentic feel to the space and is resilient to heavy use. - Photo credit: Nik and Tam
Locally cured concrete bricks, gold copper alloy and concrete flooring giving an authentic feel to the space and is resilient to heavy use.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 18 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Male & Female changing room concealed doors. - Photo credit: Nik and Tam
Male & Female changing room concealed doors.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 8.7 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The wash area in the changing room with custom made mirrors and pink vanity. - Photo credit: Nik and Tam
The wash area in the changing room with custom made mirrors and pink vanity.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 23 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Changing room Lockers area - Photo credit: Nik and Tam
Changing room Lockers area
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 28.96 x 19.31 @ 300dpi ~ 25 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Changing room cubical with original structural column in raw concrete blending in with the tiles texture. - Photo credit: Nik and Tam
Changing room cubical with original structural column in raw concrete blending in with the tiles texture.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 22 MB

Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The shower cubical with customized ribbed glass doors. - Photo credit: Nik and Tam
The shower cubical with customized ribbed glass doors.
Photo credit: Nik and Tam
Download

Very High-resolution image : 19.31 x 28.96 @ 300dpi ~ 28 MB

You may also like...