EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 3903-01
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


Download the full package of low-resolution images:
LR Images ~ 4.11 MB


Download the full package of high-resolution images:
HR images ~ 900 MB


The high-resolution images are also available individually under each image.

The press release is available below (copy and paste).


Flag black
Press kit - Press release - Mantab Workplace - S/LAB10
A v2com exclusive

Mantab Workplace

Kuala Lumpur, Malaysia

S/LAB10

Behind the gleaming facade hides the social space that mixes with business


Kuala Lumpur, Malaysia, 2019-02-18 -

Mantab Workplace is one of S/LAB10’s latest endeavours. Comprising a complete internal overhaul of an existing bungalow—the team was required to re-examine the office/workspace typology in a Southeast Asian climate and locality for a local property development company in Kuala Lumpur Malaysia in producing the final design scheme. The firm required not just a workspace for its growing team, but also a series of spaces for hosting and entertaining their clients. As such, the existing single unit, multi-storey former residence was transformed into a gleaming corporate hub for a private entity that seamlessly integrates business and leisure. 


What stands out in particular in Mantab Workplace is its gleaming bold façade. Looming over the quiet suburban street, the gold-copper alloy façade rises up from the building’s ground level in shielding its interior furtively. The triangulated facets of the matte- and highly polished finishing of gold-copper alloy are seemingly arbitrary–but in essence are conceptually extrapolated from the corporation’s name and brand. Translated from Malay language, “mantab” means solidity; an unshakeable integrity. The designers likened this to the hardiness of a diamond—with no single facet on the jewel alike, yet abound with impeccably hardy beauty. Inspired as well by the Malaysian shophouse vernacular of folding iron shutters, the gold-copper alloy clad folding panels are hinged and operable. Whether angled half-shut with its interiors peeking out to its suburban extents, or closed in entirety for privacy and to keep out the glare of tropical light out—the façade is eye-catching and captivating, with the allure of it leaving many a visitor guessing what lies within. 


The design brief was unusual: to create a series of spaces within the building to suit a variety of purposes that ranged from business to social. Thus, S/LAB10 was tasked to revise and challenge the norms of an office typology. The new programme was to include offices for the company’s three directors as well a display gallery and numerous leisure spaces for hosting clients. The team sought to fulfil the client’s requirements by delivering a design that not only re-worked the aforementioned, but also resulted in a comprehensive design scheme that was both visually striking and practical in its function. The project inherits the house’s basic structure (which proved advantageous in dealing with the site’s naturally steep incline). In place, is a dexterous play of cantilevering volumes, contrasting surfaces, materials and texture, as well as the considered use and design of intricate details throughout. The consolidation of the building’s existing structural framework with a bold play of surface and volumetric elements culminates in a strong, sensual spatial experience and language throughout. And subsequently, a confident, bold architectural presence and visual identity for the client prudently set within the existing building’s typology. 


In fulfilling the client’s unique hybrid brief, the team at S/LAB10 recognised the brief’s key challenge: delivering a spatial scheme that was simple in nature, but suitably addressed the brief’s complex demands. Contrasts was a key design strategy employed by the designers in approaching this brief. A strong theme of bold yet methodical contrasts, or as the designers put it: “intentional mismatches”, is evident throughout, as articulated in the design’s volumetric handling of spaces as well as the contrasting play of colours, textures, materials and, in particular, its complementary custom detailing. The division of spaces are carefully considered, as were the design strategies and elements involved in this. One such example is the centrally positioned conference room on the white epoxy-floored first level. The room is surrounded by heavy but lush emerald-green privacy drapes. Left open when not in use, the curtains provide a flexible use of space that opens up the heart of the level rather than further segmenting it. On its borders are a pair of slender-framed, arched translucent screens that further aid in framing the open space. Uniquely designed and detailed for the scheme, these translucent panels of varying soft neon hues are encased in a thin black steel frame that double up as feature display shelves and add visual interest and depth to the space when viewed from different orientation derive different outcome, at times stacking of multi-layer colours or silhouette of translucent colour foreground merged with the background surrounding materials and finishes. 


In another instance, the top two floors of the building are prominently cast in operable bright gold-copper alloy panes. Once shut, the broad gold-copper panes make way for a spaciously appointed lounge beyond, concealed behind tall curtain glass panels. To the left of this is a slighter single timber-clad volume—this marks the main entrance and balances the entirety of the façade’s composition. Contrasting in size and clad with locally sourced recycled timber, the protrusion was designed for dramatic effect. “We wanted to create an immersive volume in which to heighten one’s sense and experience of space to highlight their entry into the building,” the designers note. Hovering over the ensconced double-height lounge space are the glass-encased directors’ offices. Generously washed with natural light, the offices and lounge are cast in a soft, warm glow. Along the south-western edge of the building here, the designers have incorporated an outdoor green terrace—dubbed the “bamboo terrace”—on the first floor. In doing so, nature and the outdoors are a subtle feature that complements the scheme’s sleek corporate interior. By creatively exploring various complex configurations of volume and space with their respective custom crafted details, the designers have successfully composed a series of work and leisure spaces, both private and open, that flow effortlessly from one to the other. 


Project Data

Client | Mantab Group Sdn Bhd

Location | Bangsar, Kuala Lumpur. Malaysia

Lead Architect | Jason Sim

Design Team | Hao Wang, Fion Hsu & Liz Siew

Main Contractor | WM Furniture & Renovation Sdn Bhd

Photographer | Heartpatrick


About S/LAB10

Established in 2012, S/LAB10 is a design and architecture practice founded in Sydney, Australia. The practice is made up of three fellow graduates of the University of Newcastle, Australia: Jason Sim, Hao Wang and Fion Hsu. Together they currently run projects in Australia, Taiwan, Malaysia and continue to expand their broad portfolio of works that spans in numerous locations across the Asia Pacific region.

- 30 -


Media contact
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - The gold copper alloy stair and arched translucent coloured screen opens up to conference/ dining pod beyond. - Photo credit: Heartpatrick
The gold copper alloy stair and arched translucent coloured screen opens up to conference/ dining pod beyond.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 15 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Entry and reception area greeted by arched translucent coloured display screen. - Photo credit: Heartpatrick
Entry and reception area greeted by arched translucent coloured display screen.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
21.89 x 14.6
300dpi

~ 15 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - First floor upon entering the door. Lounge seating beyond with bamboo garden as backdrop. Gold copper alloy stair on the right leading up to workspace. - Photo credit: Heartpatrick
First floor upon entering the door. Lounge seating beyond with bamboo garden as backdrop. Gold copper alloy stair on the right leading up to workspace.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
21.93 x 14.62
300dpi

~ 16 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Mirror folds divide the lounge seating area with the reception with view out to bamboo garden. - Photo credit: Heartpatrick
Mirror folds divide the lounge seating area with the reception with view out to bamboo garden.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 18 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Private room 2 social area with bespoke furniture. Bamboo garden to the left allow natural light to fill the room. - Photo credit: Heartpatrick
Private room 2 social area with bespoke furniture. Bamboo garden to the left allow natural light to fill the room.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 18 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Conference/ dining pod with privacy drapes drawn open. Customised 10mm thick gold copper alloy table dominates the space. - Photo credit: Heartpatrick
Conference/ dining pod with privacy drapes drawn open. Customised 10mm thick gold copper alloy table dominates the space.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 19 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - The first and second floor connection. - Photo credit: Heartpatrick
The first and second floor connection.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
14.93 x 22.4
300dpi

~ 21 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Gold copper stair in juxtaposition with timber clad and curvilinear coloured wall. - Photo credit: Heartpatrick
Gold copper stair in juxtaposition with timber clad and curvilinear coloured wall.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 21 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Semi open lounge area with standalone bar on first floor. Facade operable or close to draw natural light in or shut with curtain drawn to attain privacy. - Photo credit: Heartpatrick
Semi open lounge area with standalone bar on first floor. Facade operable or close to draw natural light in or shut with curtain drawn to attain privacy.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
14.93 x 22.4
300dpi

~ 22 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - The gold copper alloy clad stair in polished, matte and perforated finish contrast with black epoxy treads, dramatise the movement leading up to second floor. - Photo credit: Heartpatrick
The gold copper alloy clad stair in polished, matte and perforated finish contrast with black epoxy treads, dramatise the movement leading up to second floor.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 37 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Second floor entry to the workspace. A curviliear shelf doubled as a feature for practical use by the staff. - Photo credit: Heartpatrick
Second floor entry to the workspace. A curviliear shelf doubled as a feature for practical use by the staff.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 15 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - White epoxy floor and white space in contrast with arched translucent coloured display screen. Person exiting the entry door on first floor of reception area. - Photo credit: Heartpatrick
White epoxy floor and white space in contrast with arched translucent coloured display screen. Person exiting the entry door on first floor of reception area.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
14.57 x 21.85
300dpi

~ 14 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Between the stair void. Social and reading space looking out to bamboo garden on the right.  - Photo credit: Heartpatrick
Between the stair void. Social and reading space looking out to bamboo garden on the right. 
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
14.61 x 21.91
300dpi

~ 13 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Second floor general staff working area. Custom made work desk in steel, timber, stone and solid surface with timber clad directors room in background. - Photo credit: Heartpatrick
Second floor general staff working area. Custom made work desk in steel, timber, stone and solid surface with timber clad directors room in background.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 18 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - The Conference / Dining pod surrounded by heavy emerald green privacy drapes. Left open when not in use, the curtains provide a flexible use of space that opens up the heart of the level rather than segmenting it. - Photo credit: Heartpatrick
The Conference / Dining pod surrounded by heavy emerald green privacy drapes. Left open when not in use, the curtains provide a flexible use of space that opens up the heart of the level rather than segmenting it.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 15 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - The powder room with custom made mirrors in gold copper alloy and black alloy. - Photo credit: Heartpatrick
The powder room with custom made mirrors in gold copper alloy and black alloy.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
22.4 x 14.93
300dpi

~ 17 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - The gold copper alloy clad facade in close position for privacy, leaving passerby curious of what lies within. - Photo credit: Heartpatrick
The gold copper alloy clad facade in close position for privacy, leaving passerby curious of what lies within.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
16.78 x 19.19
300dpi

~ 13 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - Inspired by Malaysian shophouse vernacular of folding iron shutters, the gold copper alloy folding panels are hinged and operable. - Photo credit: Heartpatrick
Inspired by Malaysian shophouse vernacular of folding iron shutters, the gold copper alloy folding panels are hinged and operable.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
16.78 x 19.19
300dpi

~ 12 MB
Press kit | 3903-01 - Press release | Mantab Workplace - S/LAB10 - Commercial Interior Design - The gold copper alloy facade made-up of triangulated facets of the matte and highly polished finishing are all unique in shapes and sizes. - Photo credit: Heartpatrick
The gold copper alloy facade made-up of triangulated facets of the matte and highly polished finishing are all unique in shapes and sizes.
Photo credit: Heartpatrick
Download
Very High-resolution image
14.93 x 22.4
300dpi

~ 9 MB
You may also like...
Newsroom - Press release - Hacking visual perception, Alberto Caiola cross-pollinates classical archetypes with virtual hues - Alberto Caiola Studio

Hacking visual perception, Alberto Caiola cross-pollinates classical archetypes with virtual hues

Alberto Caiola Studio

Shanghai, China, 2019-03-21
You may also like...
Newsroom - Press release - Ura Window Display - JA! Studio

Ura Window Display

JA! Studio

Donostia, Spain, 2019-03-20
You may also like...
Newsroom - Press release - FX Studio Design is Becoming Clairoux - Clairoux
A v2com exclusive

FX Studio Design is Becoming Clairoux

Clairoux

Montréal, Canada, 2019-03-20
You may also like...
Newsroom - Press release - PrestigiousiF DESIGN AWARD 2019 for Experience Design OfficeMMEK’ - MMEK'

Prestigious iF DESIGN AWARD 2019 for Experience Design Office MMEK’

MMEK'

Utrecht, Netherlands, 2019-03-19
You may also like...
Newsroom - Press release - "La Cuisine": Rockland Center's Culinary Experience - Architecture49 + Humà Design+Architecture
A v2com exclusive

"La Cuisine": Rockland Center's Culinary Experience

Architecture49 + Humà Design+Architecture

Montréal, Canada, 2019-03-18
You may also like...
Newsroom - Press release - City of Sky - WJ Design
A v2com exclusive

City of Sky

WJ Design

Hangzhou Shi, China, 2019-03-14
You may also like...
Newsroom - Press release - Berlin Bar, Moscow - Thilo Reich
A v2com exclusive

Berlin Bar, Moscow

Thilo Reich

Berlin, Germany, 2019-03-12
You may also like...
Newsroom - Press release - Collège Sainte-Anne: Planning and Development at the Service of Pedagogy - Taktik design

Collège Sainte-Anne: Planning and Development at the Service of Pedagogy

Taktik design

Montréal, Canada, 2019-03-11
You may also like...
Newsroom - Press release - OATBOX A Design for the Happiness of Breakfast. - ISSADESIGN
A v2com exclusive

OATBOX A Design for the Happiness of Breakfast.

ISSADESIGN

Montréal, Canada, 2019-03-07
You may also like...
Newsroom - Press release - Axel Hotel Madrid - EL EQUIPO CREATIVO

Axel Hotel Madrid

EL EQUIPO CREATIVO

Barcelona, Spain, 2019-03-05