EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1292-02
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 3 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 980 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - An Intimate Look Inside the New noma - A Restaurant Village Designed by BIG - BIG - Bjarke Ingels Group

An Intimate Look Inside the New noma - A Restaurant Village Designed by BIG

København, Denmark

BIG - Bjarke Ingels Group

The award-winning restaurant noma worked with BIG-Bjarke Ingels Group to create its new home as a restaurant village just outside of Copenhagen’s city center.


New York, United States, 24-09-2018 -

Since opening, noma has been at the forefront of gastronomy and creativity. The restaurant, recognized four times as best in the world by the World’s 50 Best Restaurants, last year closed its doors to the 16th-century harborside warehouse that had been its home for fourteen years. After over three years of planning, noma’s new home reopened in February this year in a space developed and built in partnership with BIG.

Situated between two lakes and within the community of Christiania, the new restaurant is built on the site of a protected ex-military warehouse once used to store mines for the Royal Danish Navy. Imagined as an intimate garden village, guests are welcomed to experience a new menu and philosophy that will redefine noma for years to come.

“When we found the location for the new noma, we knew we had to come up with an architectural solution, which made sense for our guests, the team and also the surroundings,” said Peter Kreiner, Chief Executive Officer, noma. “I believe that what Bjarke Ingels and the BIG team came up with is the ideal non-pretentious solution that we will enjoy calling our home for years to come. To say that we are thrilled with the end result would be an understatement.”

Central to BIG’s design was the idea of dissolving the restaurant’s individual functions and organizing them as a collection of separate yet connected buildings. A total of eleven spaces, each tailored to their specific needs and built of the finest materials best suited for their functions, are densely clustered around the restaurant’s heart: the kitchen.

“Our collaboration with noma Chef and co-owner René Redzepi, and the noma team, has been brewing ever since I had my first dinner there fourteen years ago. Similar to our own idea of hedonistic sustainability—where the more sustainable city is also the most enjoyable city to live in—noma has pioneered a cuisine built upon shared values for creativity and sustainability,” said Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG.

Bjarke continues, “the new noma dissolves the traditional idea of a restaurant into its constituent parts and reassembles them in a way that puts the chefs at the heart of it all. Every part of the restaurant experience—the arrival, the lounge, the barbeque, the wine selection and the private company—is all clustered around the chefs. From their central position, they have a perfect overview to every corner of the restaurant while allowing every single guest to follow what would traditionally happen behind-the-scenes. Each ‘building within the building’ is connected by glass-covered paths that allow chefs and guests to follow the changes in weather, daylight and seasons—making the natural environment an integral part of the culinary experience.” 

The noma kitchen is designed like a panopticon with an oversized hood hovering over the chefs. From here, the chefs can oversee the entire kitchen and guest areas, including the dining room and adjacent private dining room. These spaces are made of stacked timber planks that resemble neatly piled wood at a lumber yard.

A large skylight and an expansive set of windows that slide to reveal the outdoor permagarden allow guests to truly sense all of the seasons and the restaurant’s natural surrounds. Outside, three free-standing glass houses provide for the restaurant’s garden, test kitchen and bakery.

Guests have the opportunity to walk through each of the surrounding buildings and to experience a variety of Nordic materials and building techniques: the barbecue is a giant walk-in hut and the lounge looks and feels like a giant, cozy fireplace made entirely of brick inside and out. In-between the individual buildings are spaces enclosed with glass, allowing guests and the noma team to roam in constant connection with nature and the changing seasons.

The historic 100 m long single-story warehouse completes the circle of buildings surrounding the kitchen. BIG preserved the raw shell of the warehouse’s concrete and inserted a massive wooden shelf for storage and display. All of the back-of-house functions are located here, including the prep kitchen, fermentation labs, fish tanks, terrarium, ant farm and break-out areas for staff.


Guests walking alongside the building can get occasional glimpses of the restaurant’s behind-the-scenes activities and experimentations.


FACTS
Client: noma
Size: 1,290 m2
Location: Refshalevej, Copenhagen, Denmark
Collaborators: BIG Ideas, BIG Engineering, NT Consult, Studio David Thulstrup, Thing&Brandt Landskab
 
BIG-BJARKE INGELS GROUP 
PARTNERS-IN-CHARGE: Bjarke Ingels, Finn Nørkjær
PROJECT MANAGER: Ole Elkjær-Larsen, Tobias Hjortdal
PROJECT LEADER: Frederik Lyng
TEAM: Olga Litwa, Lasse Lyhne-Hansen, Athena Morella, Enea Michelesio, Jonas Aarsø Larsen, Eskild Schack Pedersen, Claus Rytter Bruun de Neergaard, Hessam Dadkhah, Allen Dennis Shakir, Göcke Günbulut, MIchael Kepke, Stefan Plugaru, Borko Nikolic, Dag Præstegaard, Timo Harboe Nielsen, Margarita Nutfulina, Nanna Gyldholm Møller, Joos Jerne, Kim Christensen, Tore Banke, Kristoffer Negendahl, Jakob Lange, Hugo Yun Tong Soo, Morten Roar Berg, Yan Ma, Tiago Sá, Ryohei Koike, Yoko Gotoh, Kyle Thomas David Tousant, Geoffrey Eberle, Jinseok Jang, Ren Yang Tan, Nina Vuga, Giedrius Mamavicius, Yehezkiel Wiliardy, Simona Reiciunaite, Yunyoung Choi, Vilius Linge, Tomas Karl


For further information, please contact:


Daria Pahhota, Chief Communications Officer,

BIG-Bjarke Ingels Group,

+1 646.541.1411,

press@big.dk 


Arve Krognes, PR & Administration Coordinator, noma,

+45 32 96 32 97,

ak@noma.dk 

- 30 -


Contact média
  • BIG-Bjarke Ingels Group
  • Daria Pahhota, Chief Communications Officer
  • press@big.dk
  • +1 646.541.1411
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Espace Y20 - WJ Design
Exclusivité de v2com

Espace Y20

WJ Design

Hangzhou Shi, China, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - West Podium Art Wall - Ouverture au public - James Carpenter Design Associates
Exclusivité de v2com

West Podium Art Wall - Ouverture au public

James Carpenter Design Associates

New York, United States, 14-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur - Montalba Architectes
Exclusivité de v2com

Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur

Montalba Architectes

Los Angeles, United States, 26-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne - Yazdani Studio of CannonDesign
Exclusivité de v2com

Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne

Yazdani Studio of CannonDesign

Los Angeles, United States, 21-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Open House - Domaine Public Architects
Exclusivité de v2com

Open House

Domaine Public Architects

New York, United States, 14-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Agrandissement du siège social de la Confédération des syndicats nationaux (CSN) - Consortium BGLA + NEUF architect(e)s
Exclusivité de v2com

Agrandissement du siège social de la Confédération des syndicats nationaux (CSN)

Consortium BGLA + NEUF architect(e)s

Montréal, Canada, 12-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Sportium Saint-Hubert - INDESIGN inc CONRATH architecte
Exclusivité de v2com

Sportium Saint-Hubert

INDESIGN inc CONRATH architecte

Montréal, Canada, 01-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - École maternelle à Muku - Tezuka Architects

École maternelle à Muku

Tezuka Architects

Shinjuku-ku, Japan, 23-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Restaurant Imperial UP - Alexander &CO.
Exclusivité de v2com

Restaurant Imperial UP

Alexander &CO.

Sydney, Australia, 26-11-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Une oasis urbaine au cœur du quartier du divertissement à Vancouver - ACDF Architecture + Architecture49 + IBI Group

Une oasis urbaine au cœur du quartier du divertissement à Vancouver

ACDF Architecture + Architecture49 + IBI Group

Montréal, Canada, 21-11-2018