EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 2073-09
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 3,9 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 300 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG

Discover the new Royal Alberta Museum  

Edmonton, Canada

DIALOG

Western Canada's largest museum shares, preserves and collects the human and natural history of Alberta.


Edmonton, Canada, 05-03-2019 -

As the ways people consume and share art and culture evolve, museums around the globe aren’t just changing their programming and offerings to attract visitors, they are also approaching the design of the museum itself in a way that enhances the visitor experience, creating a space for community members and tourists to convene and enjoy the museum’s offerings in a complete, immersive experience. No longer are these buildings designed as post-war fortresses—they are now welcoming, animated buildings that engage their communities.

 

The recently built Royal Alberta Museum (RAM) takes a modern approach to attracting museum-goers by artfully weaving a narrative between nature and the building, sustainably creating a space for lovers of history and culture to gather and learn about Alberta for generations to come. Designed by multidisciplinary design firm DIALOG, RAM is so much more than a beautiful landmark in Edmonton's arts district.

 

A key element of the design is the ability to use the spaces in multiple ways that support a wide range of functions. The line between the paid and unpaid zone is flexible, while the open and welcoming lobby can double as an event venue. The gallery suites are straightforward, simple spaces designed to support a variety of configurations and give prominence to the stories and artifacts. The permanent collections are housed in the Human and Natural History Galleries, designed as flexible spaces to accommodate the museum’s changing needs over the next 100 years.

 

The feature gallery allows the museum to host traveling exhibits with efficient back-of-house arrangements—easy exhibit changeover logistics, work spaces and collection integration. Opening this April, RAM’s first feature exhibit, Vikings: Beyond the Legend is the largest touring exhibition of Viking artifacts in the world. The new building finally allows RAM to host world-class exhibits like this one, which is a highly anticipated change from their first 50 years in a previous building.   

 

Similar to other stunning museums like The Perez Art Museum in Miami, DIALOG was very deliberate in its weaving of nature into what could otherwise be a stark white space, without distracting from the museum’s precious objects. In addition to RAM’s beautiful outdoor spaces including a vast garden and two courtyards, nature is brought into the building design itself through a variety of creative homages that reflect the natural history of Alberta. For example, the inside of the Children’s Gallery evokes the feeling of being within a tree fort in Alberta’s lush Boreal Forest. The columns around the exterior walls become the trunks of the trees. A canopy of Aspen leaves is abstracted and laser cut into metal panels wrapping the outer surface and casting dappled light into the space. In the lobby, a massive sculptural staircase which mimics water-carved canyons in the Rocky Mountains allows delightful circulation between the permanent galleries.

 

The blank canvas in the heart of the city presented a unique opportunity to create a perfectly-suited, sustainable facility with more space for displays, growing collections, and state of the art research labs. The architecture gives primacy to the stories, the artifacts and the objects of the museum. The engineering systems respond to and support this vision. The building is designed to enhance the experience of visitors and museum staff. It is a place to explore and connect—to Alberta, to ideas, and to people.

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - Alberta's distinct seasons were embraced in the design, inside and out. As the northern sky darkens, the museum begins to glow. The glazed walls dissolve and the building becomes a display case. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Alberta's distinct seasons were embraced in the design, inside and out. As the northern sky darkens, the museum begins to glow. The glazed walls dissolve and the building becomes a display case.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
13.33 x 6.13
300dpi

~ 7,8 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - DIALOG's integrated team of architects, interior designers, landscape architects and structural, mechanical and electrical engineers designed a place for gathering, discovering the human and natural history of Alberta, and protecting the objects that tell these stories. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
DIALOG's integrated team of architects, interior designers, landscape architects and structural, mechanical and electrical engineers designed a place for gathering, discovering the human and natural history of Alberta, and protecting the objects that tell these stories.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
13.33 x 8.84
300dpi

~ 21 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - The Isabella Courtyard is the exact alignment of the historic 104 Avenue that was lost to downtown development. The courtyard features Western Alberta plantings like Lodgepole Pine and Black Spruce. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
The Isabella Courtyard is the exact alignment of the historic 104 Avenue that was lost to downtown development. The courtyard features Western Alberta plantings like Lodgepole Pine and Black Spruce.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
13.33 x 8.89
300dpi

~ 23 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - The Fraser Courtyard brings to life the old 98 Street that was previously lost to downtown Edmonton development. Aspen trees are planted here, forming a high canopy to accommodate cafe seating underneath. Day Lilies are planted below the Aspen trees—a breed developed by researchers in Alberta before rising to popularity around North America. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
The Fraser Courtyard brings to life the old 98 Street that was previously lost to downtown Edmonton development. Aspen trees are planted here, forming a high canopy to accommodate cafe seating underneath. Day Lilies are planted below the Aspen trees—a breed developed by researchers in Alberta before rising to popularity around North America.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image moyenne résolution
6.67 x 10.0
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - Where the museum now stands where a former Canada Post main branch once sat. The exterior of that previous building featured nine mosaic murals by Ernestine Tahedl, commissioned by the federal government in 1966. These remarkable mosaics were carefully deconstructed and catalogued in 2012 to be incorporated into the new museum. They were restored, reframed, and reinstalled within inches of their original location, and incorporated into the design as a delightful feature along the pedestrian promenade and a screen for the cafe patio. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Where the museum now stands where a former Canada Post main branch once sat. The exterior of that previous building featured nine mosaic murals by Ernestine Tahedl, commissioned by the federal government in 1966. These remarkable mosaics were carefully deconstructed and catalogued in 2012 to be incorporated into the new museum. They were restored, reframed, and reinstalled within inches of their original location, and incorporated into the design as a delightful feature along the pedestrian promenade and a screen for the cafe patio.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image moyenne résolution
10.3 x 10.0
300dpi

~ 17 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - The lobby gives a glimpse into everything the Royal Alberta Museum has to offer including galleries, objects, the cafe, classrooms and the gift shop. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
The lobby gives a glimpse into everything the Royal Alberta Museum has to offer including galleries, objects, the cafe, classrooms and the gift shop.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
13.33 x 8.89
300dpi

~ 12 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - The lobby is connected to the sky, the gardens, and the stories of Alberta, and offers glimpses into the working life of the museum. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
The lobby is connected to the sky, the gardens, and the stories of Alberta, and offers glimpses into the working life of the museum.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image moyenne résolution
8.99 x 10.0
300dpi

~ 9,7 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - The feature staircase is inspired by water-carved canyons in Alberta's Rocky Mountains. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
The feature staircase is inspired by water-carved canyons in Alberta's Rocky Mountains.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image moyenne résolution
10.53 x 10.0
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - Lobby view looking towards the Feature Gallery, The Roundhouse and the Children's Gallery - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Lobby view looking towards the Feature Gallery, The Roundhouse and the Children's Gallery
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
12.11 x 10.0
300dpi

~ 13 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - Classrooms support school groups that visit the museum. Some classrooms are placed within the galleries for an immersive learning experience. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Classrooms support school groups that visit the museum. Some classrooms are placed within the galleries for an immersive learning experience.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
13.33 x 5.57
300dpi

~ 8,7 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - The Children's Gallery is designed to feel like a tree fort within a forest. A metal panel perforated with Aspen leaf shapes wraps the gallery, and the mix of diagonal and straight support columns represent tree trunks. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
The Children's Gallery is designed to feel like a tree fort within a forest. A metal panel perforated with Aspen leaf shapes wraps the gallery, and the mix of diagonal and straight support columns represent tree trunks.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image moyenne résolution
10.19 x 10.0
300dpi

~ 15 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - The Museum Zone shares the important research and conservation work that RAM does by offering windows into the museum's working laboratories. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
The Museum Zone shares the important research and conservation work that RAM does by offering windows into the museum's working laboratories.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
11.04 x 10.0
300dpi

~ 10 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - Behind the scenes, the museum is equally enjoyable for staff. Offices have plenty of natural light, and views to outdoors can be found in staff break rooms and back corridors. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Behind the scenes, the museum is equally enjoyable for staff. Offices have plenty of natural light, and views to outdoors can be found in staff break rooms and back corridors.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image moyenne résolution
10.48 x 10.0
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 2073-09 - Communiqué de presse | Discover the new Royal Alberta Museum - DIALOG - Institutional Architecture - Strict environmental conditions are required throughout the museum to keep the objects safe. Galleries are designed to be open and flexible spaces to accommodate changing exhibits over the next 100 years. - Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Strict environmental conditions are required throughout the museum to keep the objects safe. Galleries are designed to be open and flexible spaces to accommodate changing exhibits over the next 100 years.
Crédit photo : Tom Arban Photography Inc
Télécharger
Image haute résolution
11.59 x 10.0
300dpi

~ 17 Mo
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - DIALOG insuffle l'esprit de la danse au projet Decidedly Jazz Danceworks - DIALOG
Exclusivité de v2com

DIALOG insuffle l'esprit de la danse au projet Decidedly Jazz Danceworks

DIALOG

Calgary, Canada, 31-01-2018
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Un grand magasin Sears abandonné depuis des décennies reprend vie en tant que village vertical à usage mixte - DIALOG

Un grand magasin Sears abandonné depuis des décennies reprend vie en tant que village vertical à usage mixte

DIALOG

Vancouver, Canada, 25-10-2017
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - DIALOG conçoit « CapCalm »,un bureau zen pour le siège social de Capcom à Vancouver - DIALOG
Exclusivité de v2com

DIALOG conçoit « CapCalm », un bureau zen pour le siège social de Capcom à Vancouver

DIALOG

Vancouver, Canada, 19-10-2017
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Design novateur pour les bureaux de STAT Search Analytics - DIALOG
Exclusivité de v2com

Design novateur pour les bureaux de STAT Search Analytics

DIALOG

Vancouver, Canada, 23-02-2017
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Inspiré par les montagnes et le design moderne, DIALOG conçoit les nouveaux bureaux de Edgar et amène l'extérieur à l'intérieur - DIALOG
Exclusivité de v2com

Inspiré par les montagnes et le design moderne, DIALOG conçoit les nouveaux bureaux de Edgar et amène l'extérieur à l'intérieur

DIALOG

Vancouver, Canada, 28-09-2016
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - DIALOG reçoit le prix « Best Tenant Improvement » pour le siège social de LGM à Vancouver - DIALOG
Exclusivité de v2com

DIALOG reçoit le prix « Best Tenant Improvement » pour le siège social de LGM à Vancouver 

DIALOG

Vancouver, Canada, 04-07-2016
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Trois nouveaux directeurs nommés au sein d’EVOQ Architecture, assurant la pérennité de l’entreprise. - EVOQ Architecture

Trois nouveaux directeurs nommés au sein d’EVOQ Architecture, assurant la pérennité de l’entreprise.

EVOQ Architecture

Montréal, Canada, 16-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Mise en lumière et réaménagement de la Bibliothèque de l’Université Bishop’s - LumiGroup
Exclusivité de v2com

Mise en lumière et réaménagement de la Bibliothèque de l’Université Bishop’s

LumiGroup

Montréal, Canada, 02-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Maison de la littérature - Chevalier Morales Architectes
Exclusivité de v2com

Maison de la littérature

Chevalier Morales Architectes

Montréal, Canada, 26-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - École Metis Beach Intermediate - PROULXSAVARD + CCM2 consortium d'architectes
Exclusivité de v2com

École Metis Beach Intermediate

PROULXSAVARD + CCM2 consortium d'architectes

Québec, Canada, 25-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - OostlijnMétro - GROUP A
Exclusivité de v2com

Oostlijn Métro

GROUP A

Rotterdam, Netherlands, 22-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - École secondaire Ayb - Storaket Architectural Studio
Exclusivité de v2com

École secondaire Ayb

Storaket Architectural Studio

Yerevan, Armenia, 13-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le centre familial Breazzano ouvre la voie au développement académique à Collegetown - ikon.5 architects

Le centre familial Breazzano ouvre la voie au développement académique à Collegetown

ikon.5 architects

New York, United States, 13-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Un centre de ressources d'apprentissage et un salon communautaire au cœur du campus du Suffolk County Community College - ikon.5 architects

Un centre de ressources d'apprentissage et un salon communautaire au cœur du campus du Suffolk County Community College

ikon.5 architects

New York, United States, 30-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Conception d'un nouveau bâtiment pour l'Université de Nottingham complétée - Make Architects

Conception d'un nouveau bâtiment pour l'Université de Nottingham complétée

Make Architects

Greater London, United Kingdom, 30-01-2019