EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1048-06
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 3,9 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 730 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Poolhouse - +tongtong

Poolhouse

Toronto, Canada

+tongtong

+tongtong Renovates a Mid-Century Era Pool House Inspired by Simple, Elegant Lines 


Toronto, Canada, 29-04-2014 -

Multidisciplinary studio +tongtong completed a bold, minimalist renovation of a pool house in Toronto. Designed to be multifunctional, the open-space interiors can easily transform from pool house to guesthouse to entertainment space to work studio to event space. Located in the garden of a large traditional house, the 1000 square-foot freestanding pool house is a relic from the mid-century era. But over the years, multiple renovations masked its original design. “Its true potential was really buried under a lot of different interpretations,” says principal John Tong. “I wanted to redefine its modernity while making a place that is warm and full of ease.” 


To emphasize the pool house’s mid-century modern language, the flat roof was accentuated by bringing the roofline forward, creating a floating brow. Windows were pushed flush to the ceiling to articulate the plane of the roof and offer sunlight while providing privacy for guests. Formerly made of stone, the exterior cladding was relined with lighter and warmer cedar slats. The focal point – the oval pool – was re-imagined without changing its shape through extending the patio parallel to the flatness of the roof. “The whole composition is made up of these new elements layered over top of the existing,” says Tong. “The deck is laid on top of the pool edge; the existing roof was extended to create a new floating shelf.” 


Tong’s experience designing luxury guest suites and multifunctional spaces for hotel projects like the W Hotel in New Jersey and the Drake Hotel in Toronto informs his approach to the interior. Moving inside, the environment is designed to act as a pool house for guests changing and showering, as well as a guest suite for extended stays. The open-concept room is punctuated by a large, freestanding monolith that defines the private and public space. On the public side, the black millwork holds IT and audio visual entertainment equipment. The large table, designed by Tong, is made of exotic wood salvaged from the Panama Canal and features a geometric steel-frame base. The scale of the table, 14’ x 3’ is long and luxurious. The coffee table can be easily raised to counter height by rotating the legs, transforming the space from an intimate family space to a space for larger events such as dinner parties or a work studio. The bright orange feature wall, which transcends both the private and public spaces, is used as a gallery wall for the client’s art collection. On the other side of the monolith is a shower and toilet, both of which are enclosed with vibrant blue glass. “Like a lot of our work, we try to add playful elements, elements of surprise” says Tong. The opposing wall features a custom Murphy bed with integrated side tables and full support for luggage and storage. A built in microwave, mini-bar and coffee machine are all provided with the vision of giving guests the hotel experience complete with a complimentary munchie box. 


While openness and ease of flow is emphasized in the space, some privacy was needed. The toilet has an electronic blackout blind that offers full discretion, while the black monolith separates the private space with magically trackless cantilevering sliding doors. To achieve an even simpler layout, radiant floor heating under polished concrete and slate floor was used. “Like all our projects, the client is our collaborator. The program along with issues of comfort and privacy evolve and were developed together.


Both the outdoor and indoor spaces subtly riffs on its mid-century modern aesthetic, creating an environment that’s simple in its orientation and rich in details and textures. “I think that modern architecture really had that sense of horizon. It was optimistic. The future is positive. This is a space where one can reflect, be creative, celebrate alone or with others, and live with ease.”

Formerly a founding principal of interior design firm 3rd Uncle Design, +tongtong principal John Tong (B. Architecture from the University of Toronto), is currently working on a diverse range of projects including his continued work with the Drake Hotel on the new Drake Devonshire Inn in Prince Edward County; a restaurant in the Delta Hotel in Waterloo, Ont.; a Spanish concept restaurant in the St. Lawrence Market; several custom residential projects across Canada and the United States; a new concept beauty salon, along with the ongoing development of furniture and accessories. +tongtong recently designed two retail stores Annie Aime and Black Toe Running that opened in Toronto. 


Project name: Poolhouse

Location: Toronto, Canada

Client Name:  confidential

Architect / Designers: +Tongtong Inc  (project started at 3rd Uncle Design)

Lead Designer: John Tong

Design Team: Morgan O’Reilly

Landscape Architect:  +Tongtong and Neil  Turnbull / Hedgerow

Builder: Parallel General Contractor

Size: 1000 sf

Photography: Colin Faulkner

Stylists: Emma Reddington and Liz Ikiriko


FURNITURE & ACCESSORIES

Carpet:  ELTE

Sting Ray Rocking Chair: Mjolk

Spine Lounge Chair: Mjolk

Art & Toy Collection: private collection of the owner

Coffee Table: Designed by +tongtong, table top by Canadian Salvage Timber 

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 16.0
300dpi

~ 54 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
18.63 x 15.0
300dpi

~ 43 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 17.9
300dpi

~ 52 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
20.02 x 15.0
300dpi

~ 35 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 17.98
300dpi

~ 50 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 32.37
300dpi

~ 97 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
14.0 x 19.68
300dpi

~ 35 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 17.98
300dpi

~ 62 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
18.15 x 13.0
300dpi

~ 24 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 16.0
300dpi

~ 39 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 16.0
300dpi

~ 38 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 16.0
300dpi

~ 66 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 16.0
300dpi

~ 51 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 17.98
300dpi

~ 54 Mo
Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Residential Architecture -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger
Image très haute résolution
24.0 x 17.82
300dpi

~ 46 Mo
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Le studio multidisciplinaire +tongtong signe le design du Torteria San Cosme, restaurant mexicain aucœur de Kensington Market - +tongtong
Exclusivité de v2com

Le studio multidisciplinaire +tongtong signe le design du Torteria San Cosme, restaurant mexicain au cœur de Kensington Market

+tongtong

Toronto, Canada, 28-04-2017
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Nota Bene : restaurant au centre-ville de Toronto, rénové par +tongtong - +tongtong
Exclusivité de v2com

Nota Bene : restaurant au centre-ville de Toronto, rénové par +tongtong 

+tongtong

Toronto, Canada, 21-04-2017
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Zn House - +tongtong
Exclusivité de v2com

Zn House

+tongtong

Toronto, Canada, 25-02-2017
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Le restaurant à tapas Barsa Taberna capture l'énergie de la course de taureaux - +tongtong
Exclusivité de v2com

Le restaurant à tapas Barsa Taberna capture l'énergie de la course de taureaux

+tongtong

Toronto, Canada, 01-12-2014
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Réinventer l'expérience d'un salon de beauté avec Her Majesty's Pleasure - +tongtong
Exclusivité de v2com

Réinventer l'expérience d'un salon de beauté avec Her Majesty's Pleasure

+tongtong

Toronto, Canada, 10-11-2014
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - +tongtong réalise le design d'un magasin de chaussures de sport haut de gammedans le centre-ville de Toronto inspiré par son contexte urbain - +tongtong

+tongtong réalise le design d'un magasin de chaussures de sport haut de gamme dans le centre-ville de Toronto inspiré par son contexte urbain

+tongtong

Toronto, Canada, 26-11-2013
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - +tongtong introduit le concept du plateau de service / la table Mooncake - +tongtong

+tongtong introduit le concept du plateau de service / la table Mooncake 

+tongtong

Toronto, Canada, 02-07-2013
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - +tongtong réalise le design de la boutique de mode Annie Aime - +tongtong

+tongtong réalise le design de la boutique de mode Annie Aime

+tongtong

Toronto, Canada, 15-05-2013
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - +tongtong lance le présentoir à vêtement Les Ailes Noires inspiré par des dessins au trait - +tongtong

+tongtong lance le présentoir à vêtement Les Ailes Noires inspiré par des dessins au trait

+tongtong

Toronto, Canada, 11-03-2013
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Lancement d'un nouveau studio design 3rd Uncle’s John Tong, +tongtong - +tongtong

Lancement d'un nouveau studio design 3rd Uncle’s John Tong, +tongtong

+tongtong

Toronto, Canada, 28-11-2012
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Van Horne - Paul Bernier Architecte

Van Horne

Paul Bernier Architecte

Montréal, Canada, 05-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - ENTICY, un projet unique de condos-boutique, s’installe au cœur du centre-ville de Montréal - Claridge-Omnia Technologies-Geiger Huot

ENTICY, un projet unique de condos-boutique, s’installe au cœur du centre-ville de Montréal

Claridge-Omnia Technologies-Geiger Huot

Montréal, Canada, 05-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Chalet La Barque - ACDF Architecture

Chalet La Barque

ACDF Architecture

Montréal, Canada, 28-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence universitaire Olympe de Gouges - ppa • architectures + Scalene + AFA

Résidence universitaire Olympe de Gouges

ppa • architectures + Scalene + AFA

Toulouse, France, 21-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Berge des glaces - INDESIGN inc CONRATH architecte
Exclusivité de v2com

Berge des glaces

INDESIGN inc CONRATH architecte

Montréal, Canada, 16-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence « Hillside Sanctuary » - Hoedemaker Pfeiffer

Résidence « Hillside Sanctuary »

Hoedemaker Pfeiffer

Seattle, United States, 14-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Appartement Hutchison - Atelier SUWA
Exclusivité de v2com

Appartement Hutchison

Atelier SUWA

Montréal, Canada, 17-12-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - TRIPTYQUE - yh2
Exclusivité de v2com

TRIPTYQUE

yh2

Montréal, Canada, 05-12-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le refuge et son rocher - ESPACE VITAL architecture
Exclusivité de v2com

Le refuge et son rocher

ESPACE VITAL architecture

Sherbrooke, Canada, 26-11-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Les Grandes Horizontales - Thellend Fortin Architectes
Exclusivité de v2com

Les Grandes Horizontales

Thellend Fortin Architectes

Montréal, Canada, 12-11-2018