Dossier de presse no. 3809-04

Journalistes! Découvrez ce projet prêt à être publié. Créez gratuitement un compte média v2com pour télécharger les images haute résolution.

Créez un compte média
Dossier de presse - Communiqué de presse - The Burj Residence - VSHD Design

Dossier de presse | no. 3809-04

Communiqué seulement en anglais

The Burj Residence

Dubai, Émirats arabes unis

VSHD Design

Dubai, Émirats arabes unis, 28-03-2019 - 

The project is located in one of Dubai’s busiest residential neighborhoods and accordingly surrounded by many low rise houses.


The client requested for a design that ensures the highest level of privacy and allows for the construction of a 1600 sqm house on a relatively small sized plot. He has also requested for a certain level of grandeur with a great deal of natural light. 


VSHD Design accordingly envisioned an L-Shaped house that looks into the inside of the plot where the family can enjoy the pool and the lush garden area while maintaining their privacy. The entry experience starts at the boundary wall making the most out of the plot size. A timber overhang was used to complete the geometry of the “L” and to give privacy to the internal corridor from the street side.


One of the challenges was the definition of grandeur. In a region where grandeur is still widely expected to be shiny with lots of glitters, a mood of grandeur needed to be created, a magnificent space minus all the usual glitter. A space that one would normally experience in museums and grand galleries.


This kind of grandiosity could only be achieved through mastering proportions, the use of natural materials and ample light.


Accordingly, scale was key in this project where all the openings were fitted with doors and windows that reach the ceiling level giving all these objects a powerful presence and allowing for ample natural light.


The internal L outline is transparent with large spans of sliding glass doors. The large glass panels have a slim linear profile creating a seamless boundary between the outdoors and the indoors. This opens up the house to a view of the pool and garden and creates a visual link between all the living spaces. 


Project Data

Name of Project | The Burj Residence

Location | Dubai, United Arab Emirates

Area | 1600 m2 

Client | Tamer Wali

Lead Designer | Rania M Hamed

Project Manager | Bryan Miranda

Photographer | Koen Van Damme  

Photographer | Nik and Tam 


VSHD Design

VSHD is a regional multiple award-winning interior architecture firm founded in 2007 by Interior Architect Rania Hamed. With projects in Dubai, Cairo, London & Florida, VSHD has become a prominent expert in the industry with a reputation for style, functionality, attention to detail and quality.


The Design Group combines extraordinary talent and global experiences to create spaces, nationally and worldwide that can be as “cutting edge” or “timeless” as the exceptionality of each of their clients.


The Design Group’s mission is to develop architectural and interior design experiences that are distinctive, compelling and of superb quality and individuality. 

 

VSHD believes that like both, architects and interior architects, their role is to transform and repurpose the space and breathe new life into it. With each project, they combine modesty with elegance, to reach elements of calm, beauty and subtle luxury. 

- 30 -

Pour plus d’informations

  1. www.vshd.net/projects/burj-residence-...

Contact média

Pièces jointes

Images basse résolution ~ 3,3 Mo
Images haute résolution ~ 610 Mo

Termes et conditions

Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire. Merci d’inclure la source v2com lorsque possible et il est toujours apprécié de recevoir les versions PDF de vos articles.

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The Burj Residence main entrance. - Crédit photo : koen Van Damme
The Burj Residence main entrance.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image haute résolution : 12.0 x 8.01 @ 300dpi ~ 830 ko

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The entry experience starts at the boundary wall making the most out of the plot size. - Crédit photo : Koen Van Damme
The entry experience starts at the boundary wall making the most out of the plot size.
Crédit photo : Koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.37 x 24.54 @ 300dpi ~ 11 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The main entrance is a linear glass box with high glass panels on walls and ceiling. - Crédit photo : koen Van Damme
The main entrance is a linear glass box with high glass panels on walls and ceiling.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.38 x 24.53 @ 300dpi ~ 12 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The study fully cladded in natural Oak with a bookcase on both sides of the room. - Crédit photo : koen Van Damme
The study fully cladded in natural Oak with a bookcase on both sides of the room.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 24.54 x 16.37 @ 300dpi ~ 14 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Bookcase in  Natural Oak with backlit display boxes in solid bronze. - Crédit photo : koen Van Damme
Bookcase in  Natural Oak with backlit display boxes in solid bronze.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.37 x 24.53 @ 300dpi ~ 15 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The reception area centered between dining room and study, has two large pivot doors on both sides of the room.   - Crédit photo : koen Van Damme
The reception area centered between dining room and study, has two large pivot doors on both sides of the room.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 24.53 x 16.37 @ 300dpi ~ 11 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The dining room is a double height space with a grand gallery feel. The high doors/portals in brushed Oak and bronze complements the Art Work by Syrian artist Diana Al-Hadid titled Duomo.  - Crédit photo : koen Van Damme
The dining room is a double height space with a grand gallery feel. The high doors/portals in brushed Oak and bronze complements the Art Work by Syrian artist Diana Al-Hadid titled Duomo.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.37 x 24.53 @ 300dpi ~ 13 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Lift lobby cladded in Bronze alloy with two sconce on both sides of the lift. - Crédit photo : koen Van Damme
Lift lobby cladded in Bronze alloy with two sconce on both sides of the lift.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.37 x 24.53 @ 300dpi ~ 12 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Powder Room with walls & floors in honed stone finish, accented with bronze accessories creating a palette of rich authentic materials and textures. - Crédit photo : koen Van Damme
Powder Room with walls & floors in honed stone finish, accented with bronze accessories creating a palette of rich authentic materials and textures.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.37 x 24.53 @ 300dpi ~ 14 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Timber screens with minimal steel structure that does not interfere with the screens' transparency and conceal the building services. - Crédit photo : koen Van Damme
Timber screens with minimal steel structure that does not interfere with the screens' transparency and conceal the building services.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.37 x 24.53 @ 300dpi ~ 15 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Timber screens that slide along the parameter of internal facade were introduced to filter light and create a complex play of light and shadow.  - Crédit photo : Nik and Tam
Timber screens that slide along the parameter of internal facade were introduced to filter light and create a complex play of light and shadow. 
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger

Image très haute résolution : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 11 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The family living is an open space that houses the family dining and kitchen. Full height partitions and doors were designed to give the option of privacy or full view of the garden and pool. - Crédit photo : koen Van Damme
The family living is an open space that houses the family dining and kitchen. Full height partitions and doors were designed to give the option of privacy or full view of the garden and pool.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 24.53 x 16.37 @ 300dpi ~ 13 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel -  Family Living with a custom designed TV unit that acts as the focal point of the space. - Crédit photo : koen Van Damme
 Family Living with a custom designed TV unit that acts as the focal point of the space.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 24.53 x 16.37 @ 300dpi ~ 15 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - The staircase is a vertical space with suspended floating beams - Crédit photo : koen Van Damme
The staircase is a vertical space with suspended floating beams
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.38 x 24.54 @ 300dpi ~ 9,7 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Light a dynamic element that defines the interiors. - Crédit photo : koen Van Damme
Light a dynamic element that defines the interiors.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 16.37 x 24.55 @ 300dpi ~ 12 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Family room overlooking the entrance double height void. - Crédit photo : Nik and Tam
Family room overlooking the entrance double height void.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger

Image très haute résolution : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 8,2 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Circulation space attached to a double height void where light and shadow transforms the space. - Crédit photo : Nik and Tam
Circulation space attached to a double height void where light and shadow transforms the space.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger

Image très haute résolution : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 6,7 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Master bedroom and dresser are series of spaces connected by sliding doors giving the user the required privacy. - Crédit photo : Nik and Tam
Master bedroom and dresser are series of spaces connected by sliding doors giving the user the required privacy.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger

Image très haute résolution : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 6,5 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Master dresser and bathroom combined to give the user maximum use of the space and light coming through the large fixed glass overlooking the pool and garden - Crédit photo : Nik and Tam
Master dresser and bathroom combined to give the user maximum use of the space and light coming through the large fixed glass overlooking the pool and garden
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger

Image très haute résolution : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 7,8 Mo

Dossier de presse | 3809-04 - Communiqué de presse | The Burj Residence - VSHD Design - Design d’intérieur résidentiel - Exterior view revealing the space layout and how a visual link was achieved between the different spaces. - Crédit photo : koen Van Damme
Exterior view revealing the space layout and how a visual link was achieved between the different spaces.
Crédit photo : koen Van Damme
Télécharger

Image très haute résolution : 24.53 x 16.37 @ 300dpi ~ 14 Mo

Vous pourriez également aimer...