EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1184-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 4,2 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 15 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Rebranding with Design - B+H Architects

Rebranding with Design

Hong Kong, Hong Kong

B+H Architects

Paul & Shark's new flagship store demonstrates how design can refresh a brand


Shanghai, China, 09-09-2014 -

Looking to further expand into the Asian market, Italian luxury brand PAUL & SHARK embarked on a mission to renew its brand image. The first step: launch its Asian flagship store on Canton Road, Hong Kong. This would become the prototype for a new generation of PAUL & SHARK stores.

 

To better understand the personality of the brand, the B+H design team visited the PAUL & SHARK stores and workshops in Milan and Varese, Italy. Working closely with PAUL & SHARK CEO, Andrea Dini, B+H began work on a design that would reflect the fine craftsmanship and innovative spirit of the brand.

 

The iconic design concept of façade and interior of the flagship store was developed under the direction of Managing Principal Susanna Swee and Design Principal Jean Sebastien Bourdages.


Spread across 3,500 square feet, the store adopts classic Italian minimalist elegance blended with contemporary archetypical elements such as steel, wood, glass and leather. Inspired by the rolling waves, the navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves and glittering ripples, emphasizing the PAUL & SHARK logo ahead of the abundance of luxury brands along Canton Road.


The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides offer visual transparency into the store and flexibility for window setting, along with an LED screen on the side showcasing the latest collection.

The arches, clad in glass and eucalyptus wood, optimize the existing retail area and divide the space into sections of display shelves. Eucalyptus shelves and back-lit translucent glass walls offer a clean palette, keeping the focus on the merchandise. The natural and warm ambiance is complemented by a wavy wood feature wall that echoes the exterior blue metal façade.


To further deliver brand consistency, B+H custom designed the clothing hangers and all luxury lounge furniture.


Following this success, the B+H design was applied in PAUL & SHARK stores in Milan, Mexico and Istanbul. B+H recently completed the new stores in Macau and Hong Kong, and is now supervising the Shanghai and Chengdu stores.


Principal in charge: Susana Swee

Design Director: Jean Sebastien Bourdages

Design team: Filip Piwowarczyk, Shukri Atta, Justice Wang, Livia Sima, Jason Gonzales

Lighting Design: AVA & Consultancy

Contractor, façade: Prorich Engineering Ltd.

Contractor, interior: Leung & Chang interiors Ltd.

Client: Paul&Shark and Imaginex

Completion: 2013

Project location: Shop G107, No.7-25 Canton Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong


B+H Architects:


B+H is a global, award-winning, full service design firm recognized for excellence in sustainable design, technical expertise and the delivery of complex, large-scale projects.  A legacy of over 60 years of design innovation and problem solving has endowed us with a depth of knowledge, skill and agility that benefits each client we serve, wherever they are in the world.


Working from offices in Toronto, Vancouver, Calgary, Seattle, Shanghai, Beijing, Hong Kong, Singapore, Ho Chi Minh City, Delhi, Doha, and Dubai, we are creating the framework around which people live their lives.  Our ability to span across scales and levels of complexity is evidenced by our large portfolio of work ranging from the planning of entire regions and cities through to the shaping of public spaces, individual buildings and interiors - each requiring the coordination of talented multidisciplinary teams.


We are committed to delivering high-performance and sustainable communities, buildings and environments that exceed client expectations, contribute to human well-being and enhance the health of our planet.

- 30 -


Contact média
  • B+H Architects

    In North America:
  • Mira Shenker, Marketing and Communications Manager
  • mira.shenker@bharchitects.com
  • 416 596 2299 ext. 1012

    In Asia:

    Sissi Chu, Marketing and Communications Manager
    sissi.chu@bharchitects.com 
    +86 21 3360 7861 ext.220



Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - Crédit photo : Benoit Florencon
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image moyenne résolution
6.0 x 4.0
300dpi

~ 1,8 Mo
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - Inspired by the rolling waves, the navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves and glittering ripples, emphasizing the PAUL & SHARK logo ahead of the abundance of luxury brands along Canton Road. - Crédit photo : Benoit Florencon
Inspired by the rolling waves, the navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves and glittering ripples, emphasizing the PAUL & SHARK logo ahead of the abundance of luxury brands along Canton Road.
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image basse résolution

~ 480 ko
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - Crédit photo : Benoit Florencon
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image basse résolution

~ 430 ko
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - Crédit photo : Benoit Florencon
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image basse résolution

~ 440 ko
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - The navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves and glittering ripples.  - Crédit photo :  Benoit Florencon
The navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves and glittering ripples.
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image moyenne résolution
3.35 x 6.4
300dpi

~ 1,2 Mo
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides offer visual transparency into the store and flexibility for window setting, along with an LED screen on the side showcasing the latest collection. - Crédit photo : Benoit Florencon
The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides offer visual transparency into the store and flexibility for window setting, along with an LED screen on the side showcasing the latest collection.
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image moyenne résolution
8.33 x 5.56
300dpi

~ 2,3 Mo
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - Crédit photo :  Benoit Florencon
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image basse résolution

~ 260 ko
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - The natural and warm ambience is complemented by a wavy wood feature wall that echoes the exterior blue metal façade. - Crédit photo : Benoit Florencon
The natural and warm ambience is complemented by a wavy wood feature wall that echoes the exterior blue metal façade.
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image moyenne résolution
5.0 x 3.74
300dpi

~ 270 ko
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - B+H custom designed all luxury lounge furniture. - Crédit photo : Benoit Florencon
B+H custom designed all luxury lounge furniture.
Crédit photo : Benoit Florencon
Télécharger
Image basse résolution

~ 260 ko
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - Crédit photo : B+H Architects
Crédit photo : B+H Architects
Télécharger
Image basse résolution

~ 66 ko
Dossier de presse | 1184-01 - Communiqué de presse | Rebranding with Design - B+H Architects - Commercial Architecture - The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides were designed to offer visual transparency into the store and flexibility for window setting. - Crédit photo : B+H Architects
The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides were designed to offer visual transparency into the store and flexibility for window setting.
Crédit photo : B+H Architects
Télécharger
Image moyenne résolution
5.12 x 10.87
300dpi

~ 970 ko
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Hôtel Birks : Une icône de la rue Sainte-Catherine restaurée - NEUF architect(e)s
Exclusivité de v2com

Hôtel Birks : Une icône de la rue Sainte-Catherine restaurée

NEUF architect(e)s

Montréal, Canada, 15-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Architecture MasterPrize 2019 est ouvert aux soumissions - Un prix mondial de l'architecture célébrant des conceptions architecturales innovantes, des entreprises et des produits d'excellence - Architecture MasterPrize
Exclusivité de v2com

Architecture MasterPrize 2019 est ouvert aux soumissions - Un prix mondial de l'architecture célébrant des conceptions architecturales innovantes, des entreprises et des produits d'excellence

Architecture MasterPrize

Los Angeles, United States, 06-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Swell - Hotel Surf & Art de Vivre - Swell Guatemala
Exclusivité de v2com

Swell - Hotel Surf & Art de Vivre

Swell Guatemala

El Paredón Buena Vista, Guatemala, 23-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le pavillon Ouest: nouvel espace détente au BALNEA spa + réserve thermale - BALNEA Spa + réserve thermale
Exclusivité de v2com

Le pavillon Ouest : nouvel espace détente au BALNEA spa + réserve thermale

BALNEA Spa + réserve thermale

Bromont, Canada, 16-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Meilleure réhabilitation tertiaire aux ADC awards pour le studio Vincent Eschalier - Studio Vincent Eschalier

Meilleure réhabilitation tertiaire aux ADC awards pour le studio Vincent Eschalier

Studio Vincent Eschalier

Paris, France, 27-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Espace Y20 - WJ Design
Exclusivité de v2com

Espace Y20

WJ Design

Hangzhou Shi, China, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - West Podium Art Wall - Ouverture au public - James Carpenter Design Associates
Exclusivité de v2com

West Podium Art Wall - Ouverture au public

James Carpenter Design Associates

New York, United States, 14-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur - Montalba Architectes
Exclusivité de v2com

Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur

Montalba Architectes

Los Angeles, United States, 26-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne - Yazdani Studio of CannonDesign
Exclusivité de v2com

Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne

Yazdani Studio of CannonDesign

Los Angeles, United States, 21-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Open House - Domaine Public Architects
Exclusivité de v2com

Open House

Domaine Public Architects

New York, United States, 14-02-2019