EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 2186-02
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 1 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 28 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - The Circular Economy Building - Arup Associates
Exclusivité de v2com

The Circular Economy Building

London, United Kingdom

Arup Associates

Designed and delivered as a prototype for the 2016 London Design Festival, the Circular Building is one of the first in the UK built to satisfy Circular Economy principles.


London, United Kingdom, 27-03-2017 -  

The project challenged Arup’s architects and engineers to create a functioning building where all components are implemented and utilised to their full potential and for the duration of their life cycle. At the same time, creating a comfortable and aesthetic environment for the user.  


Along with their partners, |Arup refined the application of existing pre-fab construction techniques, integrating open-source details with materials that are inherently circular. The architectural design team worked with Arup's engineers to produce and test details that applied fine-tuned engineering rather than mechanical fixings; the result is an extremely low-waste, self-supporting and demountable SIPS wall system. Clamp connections between the wall and recycled steel frame ensure that both can be repurposed in the future. The cladding and decking are sustainably sourced heat treated timber that is durable and recyclable. 


The simplistic architectural ‘house’ form (informed by Stewart Brand’s Six S’s diagram) promotes engagement through a familiar archetype and scale of building that is instantly readable. 


The tectonics of the constituent parts are showcased in the architecture. The gable ends reveal the layers of the building envelope and the cleverly crafted SIPS panel, offering visual narration of the design process and circular elements. The structural frame extends beyond the building creating an additional bay to allow the possibility for extension and future adaptation.

The clamps and connections are on show and the steel frame left exposed helping to subtly subdivide the interior volume in to three zones, reflecting how the circular economy could shape our living, working and public environments respectively. 

Focusing on the ‘loop’ and ‘re-use’ actions of the Ellen Macarther Foundation’s ReSOLVE framework; finishes and fittings throughout the interior were carefully selected to exemplify circular principles and to create a comfortable, natural environment. The carpet was supplied on a take-back scheme. The supplier, Desso, commits to replacing the carpets when worn out and sustainably re-furbishing and reusing them. 

The living zone was cocooned in an acoustic wall system, made entirely from recycled plastic bottles, a material that can be reformed again and again. The work station integrated Arup’s ‘It’s all about the Desk’ project elements. This is a system, which uses sensors to monitor the internal environment, relaying data in a cloud hosted system linking together the operable skylights, blinds and lighting system, creating an optimised environment.

A new way of thinking about the design process and its influence on the supply chain was necessary to achieve circularity at every level. Extensive research and testing of materials was integrated into the design process. Every component of the building was interrogated to reveal its potential circularity. This enabled the team to produce a Materials Data Base, collating, for the first time, information on the production, material substance and next use of each asset. 

From the sleeper foundations to the skylights the whole project needed to be procured and assembled on the constrained site in central London within a very tight eight week design stage and a build time of two weeks. 


The detailing moved away from the traditional glass, wood or steel junctions to ensure efficient assembly, in a ‘flat-pack’ style. Each panel was comprised of a series of pieces that had been designed to fit in a specific location. These pieces were rationalized through various computational iterations to make them as repetitive as possible. Each panel was given an individual QR code before being taken to site. 

The materials data formed the exhibition catalogue which was hosted on a website accessed via the QR codes displayed on each component. The BIM model was used to generate the QR codes, imbedding the material data into a virtual record of the building and all of its components. This process proved the potential for a powerful tool for tracking materials in current and future use, a key principle of the Circular Economy.  

The Circular Building demonstrates how architectural and engineering design can facilitate the journey towards a more circular industry. It is important that design seeks to innovate its approach, invest in developing advanced digital capabilities and continue collaborating. The circular economy presents designers, developers, owners and operators across the property sector with a range of valuable long-term benefits, but represents a radical change in approach.

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 2186-02 - Communiqué de presse | The Circular Economy Building - Arup Associates - Commercial Architecture - Finishes and fittings throughout the interior were carefully selected to exemplify circular principles and to create a comfortable, natural environment. - Crédit photo : © SIMON KENNEDY
Finishes and fittings throughout the interior were carefully selected to exemplify circular principles and to create a comfortable, natural environment.
Crédit photo : © SIMON KENNEDY
Télécharger
Image très haute résolution
23.37 x 24.55
300dpi

~ 9,2 Mo
Dossier de presse | 2186-02 - Communiqué de presse | The Circular Economy Building - Arup Associates - Commercial Architecture - The tectonics of the constituent parts are showcased in the architecture of The Circular Building.  - Crédit photo : © ARUP ASSOCIATES
The tectonics of the constituent parts are showcased in the architecture of The Circular Building. 
Crédit photo : © ARUP ASSOCIATES
Télécharger
Image basse résolution

~ 420 ko
Dossier de presse | 2186-02 - Communiqué de presse | The Circular Economy Building - Arup Associates - Commercial Architecture - Designed and delivered as a prototype for the 2016 London Design Festival; the Circular Building is one of the first in the UK built to satisfy Circular Economy principles. - Crédit photo :  © SIMON KENNEDY
Designed and delivered as a prototype for the 2016 London Design Festival; the Circular Building is one of the first in the UK built to satisfy Circular Economy principles.
Crédit photo : © SIMON KENNEDY
Télécharger
Image moyenne résolution
10.0 x 9.02
300dpi

~ 7,5 Mo
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Stade national de Singapour - Arup Associates
Exclusivité de v2com

Stade national de Singapour

Arup Associates

London, United Kingdom, 28-09-2016
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - B76 - Skylab
Exclusivité de v2com

B76

Skylab

Portland, United States, 21-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Architecture MasterPrize 2019 est ouvert aux soumissions - Un prix mondial de l'architecture célébrant des conceptions architecturales innovantes, des entreprises et des produits d'excellence - Architecture MasterPrize
Exclusivité de v2com

Architecture MasterPrize 2019 est ouvert aux soumissions - Un prix mondial de l'architecture célébrant des conceptions architecturales innovantes, des entreprises et des produits d'excellence

Architecture MasterPrize

Los Angeles, United States, 06-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Swell - Hotel Surf & Art de Vivre - Swell Guatemala
Exclusivité de v2com

Swell - Hotel Surf & Art de Vivre

Swell Guatemala

El Paredón Buena Vista, Guatemala, 23-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le pavillon Ouest: nouvel espace détente au BALNEA spa + réserve thermale - BALNEA Spa + réserve thermale
Exclusivité de v2com

Le pavillon Ouest : nouvel espace détente au BALNEA spa + réserve thermale

BALNEA Spa + réserve thermale

Bromont, Canada, 16-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Meilleure réhabilitation tertiaire aux ADC awards pour le studio Vincent Eschalier - Studio Vincent Eschalier

Meilleure réhabilitation tertiaire aux ADC awards pour le studio Vincent Eschalier

Studio Vincent Eschalier

Paris, France, 27-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Espace Y20 - WJ Design
Exclusivité de v2com

Espace Y20

WJ Design

Hangzhou Shi, China, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - West Podium Art Wall - Ouverture au public - James Carpenter Design Associates
Exclusivité de v2com

West Podium Art Wall - Ouverture au public

James Carpenter Design Associates

New York, United States, 14-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur - Montalba Architectes
Exclusivité de v2com

Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur

Montalba Architectes

Los Angeles, United States, 26-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne - Yazdani Studio of CannonDesign
Exclusivité de v2com

Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne

Yazdani Studio of CannonDesign

Los Angeles, United States, 21-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Open House - Domaine Public Architects
Exclusivité de v2com

Open House

Domaine Public Architects

New York, United States, 14-02-2019