Dossier de presse no. 2041-01

Journalistes! Découvrez ce projet prêt à être publié. Créez gratuitement un compte média v2com pour télécharger les images haute résolution.

Créez un compte média
Dossier de presse - Communiqué de presse - Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers

Dossier de presse | no. 2041-01

Communiqué seulement en anglais

Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights

Sunnyvale, États-Unis

DES Architects + Engineers

DES A+E Completes One of Silicon Valley’s Largest Rooftop Parks

Redwood City, États-Unis, 16-03-2016 - 

DES Architects + Engineers (DES A+E) just completed the Moffett Place High Garden — a two-acre rooftop park — in the heart of Silicon Valley. It is one of the largest elevated parks ever completed in the region.


Parking Deck to Greenspace

DES A+E designed the High Garden to transform what would ordinarily be an underutilized parking deck into a green oasis. Instead of 250 parking spots, it has two-acres of greenspace. The park is one of the central amenities to the Moffett Place campus, which was recently leased to Google in its entirety. The campus is the 2nd largest office project under construction in Silicon Valley.


Covering the top of a two-level parking structure, the High Garden is a departure from typical rooftop gardens in that it provides recreation opportunities for up to 650 users. It integrates active uses with basketball and volleyball courts for team sports. Passive uses include a community vegetable garden and a meditation garden complete with meandering rows of bamboo. Whether playing an afternoon pick-up game, walking with a co-worker, or meeting outside amongst the trees, the design intends for visitors to use the park.


A California Park

An elliptical running track loops around the park’s perimeter doubling as the main means of circulation and usable fitness space. With visitors raised 30 feet in the air, the path draws people towards the roof’s edge and showcases the views of the adjacent preserved heritage trees and the Santa Cruz Mountains off in the distance. Branching off from the running track, a raised walking deck bends in towards the park’s center and leads visitors to a sequence of experiential settings including a putting green, volleyball court, and a large greenspace. The greenspace is inspired by the local Peninsula hills with undulating berms and tree groves. These natural features add spatial definition and a sense of place. Criss crossing through the greenspace, gravel pathways connect people to shaded seating areas that provide sheltered work spaces. Alternatively, the open grass areas brings flexibility, acting as an amphitheatre for company events or simply as a space to lay out a picnic blanket.


Native and adapted grasses, shrubs, and vines — about 20 different species — celebrate the diversity of the California landscape and reduce irrigation needs. Particular plant varieties, including Cape Reed and Feather Reed Grass, attract beneficial insects and birds while providing food and habitat. Where irrigation is necessary, reclaimed water is used exclusively resulting in no impact on potable water supplies with the exception of the vegetable garden. The rooftop also contributes significantly to improved stormwater management and reductions to the heat island effect.


Enhanced Views

Connecting the High Garden to the campus, the background landscape — adjacent trees, office towers, and mountains — is incorporated into the composition of the garden and provides a layered experience for the users. From within the park, you are visually connected to the campus and the surrounding natural environment. From the nearby office tower, large sweeping gestures such as the elevated walking deck and the radial organization of the community garden provide visual interest. The High Garden is a place where campus users can separate themselves from the workplace while still feeling connected to the greater landscape.


A Greener Model

The High Garden introduces a healthier, greener landscape model for corporate campuses as it provides a new place for people to connect to one another and the environment.

Since the concept has proved successful and attractive to tech employees, DES A+E is currently designing four additional rooftop parks, the highest of which will be raised nine stories in the air overlooking the San Francisco Bay.


About DES Architects + Engineers

For over 40 years, DES Architects + Engineers (DES A+E) has designed working, learning, and healing environments for our clients. As a full-service design firm headquartered in Redwood City, California, DES A+E provides creative and sustainable solutions that serve the needs of science, technology, developer, education, and healthcare clients.

- 30 -

Pour plus d’informations

  1. www.des-ae.com

Contact média

  • DES Architects + Engineers
  • Christine Luong, Marketing Manager
  • cluong@des-ae.com
  • 650-364-6453

Pièces jointes

Images basse résolution ~ 3,5 Mo
Images haute résolution ~ 130 Mo

Termes et conditions

Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire. Merci d’inclure la source v2com lorsque possible et il est toujours apprécié de recevoir les versions PDF de vos articles.

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Moffett Place High Garden - Crédit photo : Gregory Cortez
Moffett Place High Garden
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 15.55 x 9.61 @ 300dpi ~ 11 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Walking Deck - Crédit photo : Gregory Cortez
Walking Deck
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 12 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Putting Green - Crédit photo : Gregory Cortez
Putting Green
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 13 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Pathways - Crédit photo : Gregory Cortez
Pathways
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 13 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Outdoor Work Space - Crédit photo : Gregory Cortez
Outdoor Work Space
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 12 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Tree Groves - Crédit photo : Gregory Cortez
Tree Groves
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 10.67 x 16.0 @ 300dpi ~ 14 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Track and Greenspace - Crédit photo : Gregory Cortez
Track and Greenspace
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image très haute résolution : 26.51 x 17.68 @ 300dpi ~ 23 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - View from Office Tower - Crédit photo : Gregory Cortez
View from Office Tower
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 12 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - Moffett Place Campus - Crédit photo : Gregory Cortez
Moffett Place Campus
Crédit photo : Gregory Cortez
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.0 @ 300dpi ~ 9,9 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage -  Campus Plan  - Crédit photo :  DES A+E
Campus Plan
Crédit photo : DES A+E
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.88 @ 300dpi ~ 2,3 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage -   Site Plan  - Crédit photo :  DES A+E
Site Plan
Crédit photo : DES A+E
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.88 @ 300dpi ~ 2,5 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - East Section - Crédit photo : DES A+E
East Section
Crédit photo : DES A+E
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 1,2 Mo

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - North Section A - Crédit photo : DES A+E
North Section A
Crédit photo : DES A+E
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 880 ko

Dossier de presse | 2041-01 - Communiqué de presse | Silicon Valley’s Newest Rooftop Park Brings Workplace Amenities to New Heights - DES Architects + Engineers - Architecture de paysage - North Section B - Crédit photo : DES A+E
North Section B
Crédit photo : DES A+E
Télécharger

Image haute résolution : 16.0 x 9.89 @ 300dpi ~ 920 ko

Vous pourriez également aimer...