EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1733-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 4,9 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 1,4 Go


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA

Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space

Mill Valley, United States

Studio VARA

San Francisco, United States, 15-07-2015 -

This adaptive reuse project transforms the most banal of commercial box buildings into a light-filled courtyard office space specifically outfitted for a discerning, high-end residential builder with an exclusive clientele.

 

Architectural design for the building was driven by four main objectives: to embody the client’s enigmatic brand, to embrace the industrial aesthetic, to strategically introduce natural day-lighting through punctures in the envelope, and to execute the project efficiently via a well-detailed, judicious use of materials.

 

In response to the client’s desire for anonymity, the exterior presents a quietly ambiguous face to the nearby highway. A thin membrane of weathering corrugated steel wraps the exterior in understated boldness and is raised away from the dark stucco base to express its autonomy from the building. Deep window apertures are punctured through this skin and articulated by steel shadow boxes offset by dark black metal panels. The main entry is reoriented from the highway to the parking lot facade to underscore the higher degree of privacy the company requires and provide the confidentiality expected by much of their clientele.

 

The core of this one-story square box is hollowed out to insert a glass conference room sandwiched between two open-air interior courtyards, and infuse the interior with light. The courtyards and a series of skylights define specific functions of the floor plan through natural daylight. Upon entering, raw materials play off finer details and custom fixtures, and the overall industrial aesthetic is warmed by the color of the exposed, sandblasted wood roof structure and new wood floors.

 

The glass-walled, open-air courtyards and breakout rooms offer layers of transparency to maintain the feel of the large, open plan while their dark metal framing asserts the perimeters of those spaces with a masculine heft. Staff collaborations and productivity are organized in activity hot spots: each project team “bullpen” is delineated by a desk-height, steel clad partition wall with large skylight overhead, each containing team work stations and an acoustically sound, cork-lined “war room” at its heart.


Relaxing, modern seating areas and a well-equipped kitchen provide for more casual meetings and employee amenities, as well as client comfort. A healthy work environment is fostered by operable windows for natural ventilation and lighting, and the interior’s climate is controlled through radiant heating and low velocity fans.


Architect: 

Studio VARA 

Interiors: Studio VARA 
General Contractor:Van Acker Construction 
Civil Engineer:CSW / Stuber-Stroeh Engineering Group 
Structural Engineer:GFDS Engineers 
Mechanical Engineer:Axiom Engineers 
 Electrical Engineer:
Summit Engineering
Lighting:G2 
Photography:Bruce Damonte




- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         The building has been re-skinned in weathered corrugated metal panels. - Crédit photo : Bruce Damonte
The building has been re-skinned in weathered corrugated metal panels.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
29.95 x 22.44
300dpi

~ 170 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         Parapet detail shows an enlarged view of the weathered corrugated metal panel skin including a corrugated metal "cornice." - Crédit photo : Bruce Damonte
Parapet detail shows an enlarged view of the weathered corrugated metal panel skin including a corrugated metal "cornice."
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
12.63 x 18.94
300dpi

~ 62 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         New punched window openings are trimmed in steel shadow boxes. - Crédit photo : Bruce Damonte
New punched window openings are trimmed in steel shadow boxes.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
26.12 x 18.92
300dpi

~ 130 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         Entry Detail - Crédit photo : Bruce Damonte
Entry Detail
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
29.95 x 22.44
300dpi

~ 170 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         Custom reception desk and fixtures greet visitors. - Crédit photo : Bruce Damonte
Custom reception desk and fixtures greet visitors.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
22.44 x 29.95
300dpi

~ 170 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         The industrial aesthetic and materials are warmed by the sandblasted wood structure and new wood floors. - Crédit photo : Bruce Damonte
The industrial aesthetic and materials are warmed by the sandblasted wood structure and new wood floors.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
29.95 x 22.44
300dpi

~ 170 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         Open office bullpens are defined by steel partition walls. - Crédit photo : Bruce Damonte
Open office bullpens are defined by steel partition walls.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
24.52 x 16.91
300dpi

~ 110 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         Each bullpen is lined with cork wall board on the interior. - Crédit photo : Bruce Damonte
Each bullpen is lined with cork wall board on the interior.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
29.63 x 21.99
300dpi

~ 170 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         The conference room is flanked by open-air courtyards on either side. - Crédit photo : Bruce Damonte
The conference room is flanked by open-air courtyards on either side.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
29.95 x 20.77
300dpi

~ 160 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         Relaxed, modern seating provides a space for employees and clients to meet in a casual setting. - Crédit photo : Bruce Damonte
Relaxed, modern seating provides a space for employees and clients to meet in a casual setting.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
28.22 x 21.95
300dpi

~ 160 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         The kitchen opens onto  the south courtyard, providing a pleasing connection to the outdoors. - Crédit photo : Bruce Damonte
The kitchen opens onto  the south courtyard, providing a pleasing connection to the outdoors.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
29.95 x 22.44
300dpi

~ 170 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -         Kitchen and break area. - Crédit photo : Bruce Damonte
Kitchen and break area.
Crédit photo : Bruce Damonte
Télécharger
Image très haute résolution
27.57 x 19.58
300dpi

~ 140 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -  Process Diagram  - Crédit photo : Studio VARA
Process Diagram
Crédit photo : Studio VARA
Télécharger
Image haute résolution
11.0 x 8.5
300dpi

~ 770 ko
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture - Site Plan - Crédit photo : Studio VARA
Site Plan
Crédit photo : Studio VARA
Télécharger
Image moyenne résolution
7.5 x 6.47
300dpi

~ 1,4 Mo
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture - First Floor Plan - Crédit photo : Studio VARA
First Floor Plan
Crédit photo : Studio VARA
Télécharger
Image haute résolution
11.0 x 8.5
300dpi

~ 810 ko
Dossier de presse | 1733-01 - Communiqué de presse | Studio VARA Adaptive Reuse Project Transforms Retail Building into New Open Office Space - Studio VARA - Commercial Architecture -  Building Section shows relationship of interior spaces to north and south exterior courtyards.  - Crédit photo : Studio VARA
Building Section shows relationship of interior spaces to north and south exterior courtyards.
Crédit photo : Studio VARA
Télécharger
Image haute résolution
11.0 x 8.5
300dpi

~ 1,3 Mo
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Le loft SOMA - Studio VARA

Le loft SOMA

Studio VARA

San Francisco, United States, 29-05-2018
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence Kentfield - Studio VARA

Résidence Kentfield

Studio VARA

San Francisco, United States, 11-04-2018
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence Noe - Studio VARA

Résidence Noe

Studio VARA

San Francisco, United States, 26-10-2015
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - B76 - Skylab
Exclusivité de v2com

B76

Skylab

Portland, United States, 21-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Architecture MasterPrize 2019 est ouvert aux soumissions - Un prix mondial de l'architecture célébrant des conceptions architecturales innovantes, des entreprises et des produits d'excellence - Architecture MasterPrize
Exclusivité de v2com

Architecture MasterPrize 2019 est ouvert aux soumissions - Un prix mondial de l'architecture célébrant des conceptions architecturales innovantes, des entreprises et des produits d'excellence

Architecture MasterPrize

Los Angeles, United States, 06-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Swell - Hotel Surf & Art de Vivre - Swell Guatemala
Exclusivité de v2com

Swell - Hotel Surf & Art de Vivre

Swell Guatemala

El Paredón Buena Vista, Guatemala, 23-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le pavillon Ouest: nouvel espace détente au BALNEA spa + réserve thermale - BALNEA Spa + réserve thermale
Exclusivité de v2com

Le pavillon Ouest : nouvel espace détente au BALNEA spa + réserve thermale

BALNEA Spa + réserve thermale

Bromont, Canada, 16-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Meilleure réhabilitation tertiaire aux ADC awards pour le studio Vincent Eschalier - Studio Vincent Eschalier

Meilleure réhabilitation tertiaire aux ADC awards pour le studio Vincent Eschalier

Studio Vincent Eschalier

Paris, France, 27-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Espace Y20 - WJ Design
Exclusivité de v2com

Espace Y20

WJ Design

Hangzhou Shi, China, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - West Podium Art Wall - Ouverture au public - James Carpenter Design Associates
Exclusivité de v2com

West Podium Art Wall - Ouverture au public

James Carpenter Design Associates

New York, United States, 14-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur - Montalba Architectes
Exclusivité de v2com

Le studio Dental II de Montalba Architects remporte le prix d'honneur de l'AIA Institute 2019 dans la catégorie architecture d'intérieur

Montalba Architectes

Los Angeles, United States, 26-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne - Yazdani Studio of CannonDesign
Exclusivité de v2com

Le campus de développement de logiciels du Tata Consultancy Services favorise la communauté et célèbre la culture indienne

Yazdani Studio of CannonDesign

Los Angeles, United States, 21-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Open House - Domaine Public Architects
Exclusivité de v2com

Open House

Domaine Public Architects

New York, United States, 14-02-2019