EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1771-02
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 2,4 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 91 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu

The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award

San Francisco, United States

jones | haydu

Historic building remodel receives accolades for modern insertion.


San Francisco, United States, 22-06-2018 -

The Italian Swiss Colony Building Lobby, designed by jones | haydu architects and located in Levi’s Plaza in San Francisco, has won a 2018 Citation Award for Interior Architecture from the American Institute of Architects’ San Francisco Chapter. 

The Italian Swiss Colony Warehouse Building, originally designed by Hemenway and Miller and built in 1903, was remodeled and repurposed as an office building in the early ’80s as part of the Levi’s Plaza development. A registered San Francisco Historic Landmark (#102), the building’s exterior facade and structure are protected by preservation guidelines. 

The existing lobby for the building is tucked away at the interior of the lot, at the innermost corner of the building. As well, the lobby was further obscured behind a corner open bay of the building. No longer a campus for one tenant, the Plaza has needed new lobbies in many of its buildings over the years.

The goal of the project was to provide more presence for the wide and varied companies moving into the buildings. To do so, the lobby plan extends into the exterior bay. Given the historic limitations on the building, the new bays were infilled with somewhat traditional/historic storefronts. The presence of the lobby begins with a very modern insertion: flat canopies reach out from the doors and continue into the lobby, folding down to create the main reception desk. The canopies are a blend of historic material (darkened bronze at the fascia, where most visible) and new technology (sleek LED strip lighting). The forms beckon visitors to an otherwise nondescript interior corner. Due to its dark location, the artificial lighting became a strong theme, culminating at the primary beacon, a backlit base at the reception desk. The ipe wood ceiling provides a warm contrast to the newly exposed steel and concrete structure of the building (remnants of a seismic upgrade), while working in harmony with the exposed historic brick. The theme is echoed at the innermost rear of the lobby, where the elevators are located.


Data Sheet
Client: Gerson Bakar and Associates; Interland-Jalson
General Contractor: Richlen Construction
Structural Engineers: Simpson Gumpertz and Heger
Art Consultant: Laura Grigsby Art Consulting
Photography: Matthew Millman
Millwork: Design Workshops


About jones | haydu

jones | haydu is a San Francisco based architecture and design studio established in 2004. They have worked on commercial, institutional, hospitality, and residential projects in several states and internationally. 

Their philosophy is centered on a specificity in each design problem and solution: fostering ideas and concepts informed by the unique nature of the client, the site, and the program. They strive to unify aesthetic invention, functional sensibility, social and environmental responsibility, and economic reality. Rather than imposing a unified style upon user and circumstance, jones | haydu seeks inspiration from them.

This award is the fourth award bestowed upon jones | haydu from the American Institute of Architects’ San Francisco chapter.

jones | haydu would like to dedicate this award to Gerson Bakar, a phenomenal developer, philanthropist, humanitarian, and patron of the arts. Mr. Bakar passed away in June of last year, leaving an amazing legacy in San Francisco. jones | haydu are proud and honored that Mr. Bakar entrusted us with the design of this lobby.


We extend our gratitude and congratulations to everyone who made this project possible!

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 1771-02 - Communiqué de presse | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Canopies at the side (Sansome St.) entrance continue deep into the building. - Crédit photo : Matthew Millman
Canopies at the side (Sansome St.) entrance continue deep into the building.
Crédit photo : Matthew Millman
Télécharger
Image haute résolution
8.0 x 12.0
300dpi

~ 1,3 Mo
Dossier de presse | 1771-02 - Communiqué de presse | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - The reception desk sits at the intersection of canopies from the entrances. - Crédit photo : Matthew Millman
The reception desk sits at the intersection of canopies from the entrances.
Crédit photo : Matthew Millman
Télécharger
Image haute résolution
11.96 x 8.0
300dpi

~ 980 ko
Dossier de presse | 1771-02 - Communiqué de presse | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - The canopy and its lighting turn down at the reception desk, culminating in a beacon at the base of the desk. - Crédit photo : Matthew Millman
The canopy and its lighting turn down at the reception desk, culminating in a beacon at the base of the desk.
Crédit photo : Matthew Millman
Télécharger
Image moyenne résolution
8.0 x 10.76
300dpi

~ 860 ko
Dossier de presse | 1771-02 - Communiqué de presse | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Plaza Entrance - Crédit photo : Matthew Millman
Plaza Entrance
Crédit photo : Matthew Millman
Télécharger
Image haute résolution
8.0 x 11.83
300dpi

~ 1,7 Mo
Dossier de presse | 1771-02 - Communiqué de presse | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Floor Plan - Crédit photo : jones | haydu
Floor Plan
Crédit photo : jones | haydu
Télécharger
Image moyenne résolution
9.88 x 8.0
300dpi

~ 370 ko
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Un bar café pour revitaliser le secteur - jones | haydu

Un bar café pour revitaliser le secteur

jones | haydu

San Francisco, United States, 11-06-2015
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - JPDA passe à l’histoire avec la certification du premier édifice de type maison passive en Asie du Sud - Jordan Parnass Digital Architecture
Exclusivité de v2com

JPDA passe à l’histoire avec la certification du premier édifice de type maison passive en Asie du Sud

Jordan Parnass Digital Architecture

Brooklyn, United States, 17-09-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Une nouvelle silhouette pour la Tour de Montréal - Provencher_Roy
Exclusivité de v2com

Une nouvelle silhouette pour la Tour de Montréal

Provencher_Roy

Montréal, Canada, 17-09-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le Technopôle Angus obtient le niveau PLATINE de la certification LEED-ND v4 pour les quartiers écologiques - Provencher_Roy
Exclusivité de v2com

Le Technopôle Angus obtient le niveau PLATINE de la certification LEED-ND v4 pour les quartiers écologiques

Provencher_Roy

Montréal, Canada, 07-09-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Une nouvelle expérience gastronomique à Place Ville Marie, imaginée par Sid Lee Architecture et A5 Hospitality - Sid Lee Architecture | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux, A5 Hospitality, Ivanhoé Cambridge
Exclusivité de v2com

Une nouvelle expérience gastronomique à Place Ville Marie, imaginée par Sid Lee Architecture et A5 Hospitality

Sid Lee Architecture | Menkès Shooner Dagenais LeTourneux, A5 Hospitality, Ivanhoé Cambridge

Montréal, Canada, 05-09-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - London Wall Place : construire sur le passé - Make Architects

London Wall Place : construire sur le passé

Make Architects

London, United Kingdom, 07-08-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le gratte-ciel tropical de WOHA et Patricia Urquiola : Écoresponsabilité et volupté - AGROB BUCHTAL

Le gratte-ciel tropical de WOHA et Patricia Urquiola : Écoresponsabilité et volupté

AGROB BUCHTAL

Schwarzenfeld, Germany, 01-08-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Make dévoile le nouveau pavillon monocoque pour la ville de Londres - Make Architects

Make dévoile le nouveau pavillon monocoque pour la ville de Londres

Make Architects

London, United Kingdom, 11-07-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le projet « Frick Environmental Center » reçoit la prestigieuse certification « Living Building » - Bohlin Cywinski Jackson

Le projet « Frick Environmental Center » reçoit la prestigieuse certification « Living Building »

Bohlin Cywinski Jackson

Pittsburgh, United States, 14-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Un mur auto-portant en béton léger de LUCEM habille la façade du Capital Bank en Jordanie - LUCEM GmbH
Exclusivité de v2com

Un mur auto-portant en béton léger de LUCEM habille la façade du Capital Bank en Jordanie

LUCEM GmbH

Aachen, Germany, 14-05-2018