EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 1771-02
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


Download the full package of low-resolution images:
LR Images ~ 2.4 MB


Download the full package of high-resolution images:
HR images ~ 91.4 MB


The high-resolution images are also available individually under each image.

The press release is available below (copy and paste).


Flag black
Press kit - Press release - The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu

The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award

San Francisco, United States

jones | haydu

Historic building remodel receives accolades for modern insertion.


San Francisco, United States, 2018-06-22 -

The Italian Swiss Colony Building Lobby, designed by jones | haydu architects and located in Levi’s Plaza in San Francisco, has won a 2018 Citation Award for Interior Architecture from the American Institute of Architects’ San Francisco Chapter. 

The Italian Swiss Colony Warehouse Building, originally designed by Hemenway and Miller and built in 1903, was remodeled and repurposed as an office building in the early ’80s as part of the Levi’s Plaza development. A registered San Francisco Historic Landmark (#102), the building’s exterior facade and structure are protected by preservation guidelines. 

The existing lobby for the building is tucked away at the interior of the lot, at the innermost corner of the building. As well, the lobby was further obscured behind a corner open bay of the building. No longer a campus for one tenant, the Plaza has needed new lobbies in many of its buildings over the years.

The goal of the project was to provide more presence for the wide and varied companies moving into the buildings. To do so, the lobby plan extends into the exterior bay. Given the historic limitations on the building, the new bays were infilled with somewhat traditional/historic storefronts. The presence of the lobby begins with a very modern insertion: flat canopies reach out from the doors and continue into the lobby, folding down to create the main reception desk. The canopies are a blend of historic material (darkened bronze at the fascia, where most visible) and new technology (sleek LED strip lighting). The forms beckon visitors to an otherwise nondescript interior corner. Due to its dark location, the artificial lighting became a strong theme, culminating at the primary beacon, a backlit base at the reception desk. The ipe wood ceiling provides a warm contrast to the newly exposed steel and concrete structure of the building (remnants of a seismic upgrade), while working in harmony with the exposed historic brick. The theme is echoed at the innermost rear of the lobby, where the elevators are located.


Data Sheet
Client: Gerson Bakar and Associates; Interland-Jalson
General Contractor: Richlen Construction
Structural Engineers: Simpson Gumpertz and Heger
Art Consultant: Laura Grigsby Art Consulting
Photography: Matthew Millman
Millwork: Design Workshops


About jones | haydu

jones | haydu is a San Francisco based architecture and design studio established in 2004. They have worked on commercial, institutional, hospitality, and residential projects in several states and internationally. 

Their philosophy is centered on a specificity in each design problem and solution: fostering ideas and concepts informed by the unique nature of the client, the site, and the program. They strive to unify aesthetic invention, functional sensibility, social and environmental responsibility, and economic reality. Rather than imposing a unified style upon user and circumstance, jones | haydu seeks inspiration from them.

This award is the fourth award bestowed upon jones | haydu from the American Institute of Architects’ San Francisco chapter.

jones | haydu would like to dedicate this award to Gerson Bakar, a phenomenal developer, philanthropist, humanitarian, and patron of the arts. Mr. Bakar passed away in June of last year, leaving an amazing legacy in San Francisco. jones | haydu are proud and honored that Mr. Bakar entrusted us with the design of this lobby.


We extend our gratitude and congratulations to everyone who made this project possible!

- 30 -


Media contact
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Canopies at the side (Sansome St.) entrance continue deep into the building. - Photo credit: Matthew Millman
Canopies at the side (Sansome St.) entrance continue deep into the building.
Photo credit: Matthew Millman
Download
High-resolution image
8.0 x 12.0
300dpi

~ 1.3 MB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - The reception desk sits at the intersection of canopies from the entrances. - Photo credit: Matthew Millman
The reception desk sits at the intersection of canopies from the entrances.
Photo credit: Matthew Millman
Download
High-resolution image
11.96 x 8.0
300dpi

~ 980 KB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - The canopy and its lighting turn down at the reception desk, culminating in a beacon at the base of the desk. - Photo credit: Matthew Millman
The canopy and its lighting turn down at the reception desk, culminating in a beacon at the base of the desk.
Photo credit: Matthew Millman
Download
Medium-resolution image
8.0 x 10.76
300dpi

~ 860 KB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Photo credit: Matthew Millman
Photo credit: Matthew Millman
Download
High-resolution image
12.0 x 8.0
300dpi

~ 1 MB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Photo credit: Matthew Millman
Photo credit: Matthew Millman
Download
High-resolution image
11.9 x 8.0
300dpi

~ 1 MB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Photo credit: Matthew Millman
Photo credit: Matthew Millman
Download
High-resolution image
11.83 x 8.0
300dpi

~ 790 KB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Photo credit: Matthew Millman
Photo credit: Matthew Millman
Download
High-resolution image
12.0 x 8.0
300dpi

~ 930 KB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Plaza Entrance - Photo credit: Matthew Millman
Plaza Entrance
Photo credit: Matthew Millman
Download
High-resolution image
8.0 x 11.83
300dpi

~ 1.7 MB
Press kit | 1771-02 - Press release | The Italian Swiss Colony Building Lobby Receives AIA SF Award - jones | haydu - Commercial Architecture - Floor Plan - Photo credit: jones | haydu
Floor Plan
Photo credit: jones | haydu
Download
Medium-resolution image
9.88 x 8.0
300dpi

~ 370 KB
Same company
Newsroom - Press release - Coffee Bar Revitalizes Area - jones | haydu

Coffee Bar Revitalizes Area

jones | haydu

San Francisco, United States, 2015-06-11
You may also like...
Newsroom - Press release - Imperial UP - Alexander &CO.
A v2com exclusive

Imperial UP

Alexander &CO.

Sydney, Australia, 2018-11-26
You may also like...
Newsroom - Press release - An Urban Oasis in the Heart of Vancouver’s Entertainment District - ACDF Architecture + Architecture49 + IBI Group

An Urban Oasis in the Heart of Vancouver’s Entertainment District

ACDF Architecture + Architecture49 + IBI Group

Montréal, Canada, 2018-11-21
You may also like...
Newsroom - Press release - Hôtel Monville: An ‘Heir’ of Sophistication - ACDF Architecture
A v2com exclusive

Hôtel Monville: An ‘Heir’ of Sophistication

ACDF Architecture

Montréal, Canada, 2018-11-12
You may also like...
Newsroom - Press release - Michel Lauzon to Lead Ædifica - Ædifica
A v2com exclusive

Michel Lauzon to Lead Ædifica

Ædifica

Montréal, Canada, 2018-11-08
You may also like...
Newsroom - Press release - YARD - Skylab

YARD

Skylab

Portland, United States, 2018-11-06
You may also like...
Newsroom - Press release - KCI Group Headquarters - Chain10 Architecture & Interior Design Institute

KCI Group Headquarters

Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Taiwan, 2018-11-02
You may also like...
Newsroom - Press release - Ancient Art of Japanese Tattooing Inspires Latest Little Tokyo Restaurant in Los Angeles - Wick Architecture & Design + LAND Design Studio
A v2com exclusive

Ancient Art of Japanese Tattooing Inspires Latest Little Tokyo Restaurant in Los Angeles

Wick Architecture & Design + LAND Design Studio

Los Angeles, United States, 2018-10-15
You may also like...
Newsroom - Press release - A High-End Golf Clubhouse by Architecture49 - Architecture49
A v2com exclusive

A High-End Golf Clubhouse by Architecture49

Architecture49

Montréal, Canada, 2018-10-03
You may also like...
Newsroom - Press release - An Intimate Look Inside the New noma - A Restaurant Village Designed by BIG - BIG - Bjarke Ingels Group

An Intimate Look Inside the New noma - A Restaurant Village Designed by BIG

BIG - Bjarke Ingels Group

New York, United States, 2018-09-24
You may also like...
Newsroom - Press release - JPDA Makes History With Certification of First Passive House Building In South Asia - Jordan Parnass Digital Architecture
A v2com exclusive

JPDA Makes History With Certification of First Passive House Building In South Asia

Jordan Parnass Digital Architecture

Brooklyn, United States, 2018-09-17