EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 3402-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 5 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 340 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - High Altitude Style - Jane Hope
Exclusivité de v2com

High Altitude Style

Saint-Sauveur, Canada

Jane Hope

A 1960s ski house gets a facelift and the whole family smiles.


Toronto, Canada, 19-06-2018 -

When you wind your way up Mont Suisse in Saint Sauveur des Monts, you keep your eyes on the road. The switchbacks and hairpin turns hold your attention until you arrive at the very top. But once there, it’s something else that makes you hold your breath.

The vista below peeks through the trees, and through the glass portico of a house perched at the edge of the valley. It draws you in. And once inside, the view spreads out like a billowing blanket of green in summer, and a fairy tale of twinkling white in winter. Gazing out at the view, you begin to make connections.

The silver roof and spire of the cathedral in the village below, are echoed in the standing steel roof and siding of one wing of the house.

The historic auberges that dot the landscape are inspiration for the cedar-shingled roof and siding of the other wing.

The windows too, all square, arranged in an even row, or stacked like hay bales, speak of the heritage of barns where livestock once huddled for the winter.


These days, the valley is given over to ski hills on all sides. The village bustles with festive après-ski destinations. But if cozying up by the fire, or sipping hot cocoa on the terrace is more your style, then you can’t top this house at the summit.


A local artisan created the distressed steel entrance door that opens into a broad entrance. Featured is a cantilevered bench and ranks of coat hooks salvaged from the old Bellevue ski chalet in nearby Morin Heights.

The space is a perfect dumping ground for gear in any season, and the more the merrier. The open concept living area beyond is designed for gathering, too.


The home sleeps eight in four private suites, but can welcome many more for parties around the custom-made oak table and the massive kitchen island.

The walls and cathedral ceiling are wood plank, and from the rafters hangs a custom lamp construction. The entrance level floors are clad with oversized porcelain tile that reads like a concrete slab extending through the building from the front terrace to back.

A few steps below hardwood floors stretch through the house and into the bedrooms. A glass enclosed staircase allows unobstructed views of the valley from anywhere in the house.


This scenic perch was built on the foundations of a tired 1960s Swiss chalet. Originally acquired as a guesthouse to the adjacent home, the family ultimately chose the bright welcoming space as their sole retreat.


Credits

Photographs by Adrien Williams

 

Building and interiors design: Jane Hope

Construction and hand finishing: Dominic Toutant Contracteur, Morin Heights

 

Entrance door: Custom by artist Jean-Yves Côté, Morin Heights

Glass doors: Reynaers by Distribution P. Levesque, Montreal

Glass railing: Vitrerie des Monts, Saint-Sauveur-des-Monts

Staircase: Centre de l’escalier Signature, Terrebonne

Interior doors: Menuiserie des Pins, Longueuil

Door hardware: Par le trou de la serrure, Montreal

Porcelain floors: Statale 9 Grigio Cemento Work, by Stonetile, Toronto and Montreal

Porcelain walls: Azulej Nero Cubo and Estrela, by Stonetile, Toronto and Montreal

Hardwood: Regency Oak, Gloucester, by Stonetile, Toronto and Montreal

Kitchen and bathroom cabinetry: Denis Couture, Montreal

Kitchen and bathroom fixtures: Rubi, Kohler, by Batimat, Montreal

Appliances: Signature Bachand, Montreal

 

Dining table: Custom by Treebone, Montreal

Sofa and Ottoman: Custom by Perez Furniture, Montreal

Club chairs and Coffee table: Maison Corbeil, Laval

Dining chairs, Bar stools, Bedroom chairs: West Elm

Bedside tables: EQ3

Carpet: West Elm

 

Dining room suspension: Custom by Robert Franco, Montreal

Quilts: Custom by Red Barn Quilts (Etsy)

All table and floor lamps: West Elm

Kitchen suspension: Compendium by Luceplan

Interior and exterior wall sconces: Rubix by WAC Lighting

 

Landscaping: Au Coin du Jardin, Saint Sauveur des Monts

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 3402-01 - Communiqué de presse | High Altitude Style - Jane Hope - Residential Architecture - Before - Crédit photo : Suzanne Gagnon<br>
Before
Crédit photo : Suzanne Gagnon
Télécharger
Image basse résolution

~ 98 ko
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Une résidence qui surplombe Mulholland Drive - Heusch Inc.
Exclusivité de v2com

Une résidence qui surplombe Mulholland Drive

Heusch Inc.

Los Angeles, United States, 09-07-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Make achève la construction d'une tour d'habitations luxueuses à Wan Chai - Make Architects

Make achève la construction d'une tour d'habitations luxueuses à Wan Chai

Make Architects

London, United Kingdom, 27-06-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Maison du Lac Charlebois - Paul Bernier Architecte

Maison du Lac Charlebois

Paul Bernier Architecte

Montréal, Canada, 19-06-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - WDA est honoré par AIA San Francisco par un prix d'excellence - WDA (William Duff Architects)
Exclusivité de v2com

WDA est honoré par AIA San Francisco par un prix d'excellence

WDA (William Duff Architects)

San Francisco, United States, 31-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Logements sociaux en pierre massive - Barrault Pressacco architectes

Logements sociaux en pierre massive

Barrault Pressacco architectes

Paris, France, 29-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Chalet La petite soeur - ACDF Architecture
Exclusivité de v2com

Chalet La petite soeur

ACDF Architecture

Montréal, Canada, 18-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Maison Gauthier - Atelier Barda architecture
Exclusivité de v2com

Maison Gauthier

Atelier Barda architecture

Montréal, Canada, 11-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Maison Born - Gokostudio, Architecture et Décoration Intérieure

Maison Born

Gokostudio, Architecture et Décoration Intérieure

Barcelona, Spain, 08-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - John Portman & Associates récompensé pour le projet Groenland Dian Town Lake International Health, phase 1-2 à Kunming, Chine - John Portman & Associates

John Portman & Associates récompensé pour le projet Groenland Dian Town Lake International Health, phase 1-2 à Kunming, Chine

John Portman & Associates

Atlanta, United States, 24-04-2018