EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1701-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Restriction de publication
Vous devez être connecté pour faire une demande d'autorisation de publication.

Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 3,2 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 72 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design

Butterton by LLI Design - Award winning contemporary family residence

Aylesbury, United Kingdom

LLI Design



London, United Kingdom, 14-04-2015 -

LLI Design have recently completed a total redesign of the ground floor of a newly built (c. 5 year old) detached house in Buckinghamshire, United Kingdom. The clients, a young professional couple with 2 children, wanted a modern look that wasn’t cold and clinical, they wanted their home to be somewhere they could relax and entertain, but at the same time would function as a practical family home.


The Brief, Space planning, layout and flow


The family had bought the house new and over time had come to recognise that it did not fulfil their wishes as to how they wanted to live.


The original layout was fairly traditional, with a family / kitchen room at the back of the house looking onto the garden, a separate dining room at the front was seldom used - mainly because it was difficult to access from the kitchen. There were two further reception rooms, one of which, whilst large, was also under used as the layout, lighting and decor combined to make it an uncomfortable space.


It was calculated that up to 40% of the space was very seldom used, which was an important factor in the redesign. The house in general, needed to be taken to a new level of design and quality, LLI Design proposed that more open plan living would suit the family’s lifestyle.


The wall between the kitchen and dining room was removed in order to create one large area divided into a family living space, new kitchen and dining area. This approach changed the whole dynamic and truly placed the kitchen at the heart of the home whilst at the same time having the added benefit of flooding the space with natural light from front and rear aspects. One of the reception rooms was redefined as a TV / lounge and the other as a study.


Statement frosted glass kitchen


The kitchen was designed to give a real wow factor. A dramatic 3.7m long central island wrapped in statement dove grey frosted glass was installed and under lit with LED strips. The island houses the double sink, with waste disposer, water softener, pop up sockets, induction hob with downdraft extractor and a breakfast bar at one end. An impressive bank of tall units sits against the back wall with 2 ovens, microwave, steam oven and a large wine fridge. At one end there are pocket doors that fold back to reveal, toaster, mixer and all paraphernalia that usually clutter the worktop. This can be closed when not required, keeping the look sleek and visually pure.


The existing utility room was stripped out and the space was re-designed. New units were specified including a full height pull out pantry. Overall providing increased storage and also making it a practical room for laundry.


Family & Dining Areas


In the family area, furnishings were kept simple but with strong styling lines, a bright red retro styled sofa with chaise end and a rug together with a statement Flos spun floor lamp and bright artworks, warm up the area. A limited palette of greys, creams, blacks and reds added drama to the space.


In the dining area the Flos spun floor lamp was repeated and a honed granite table with upholstered slimline dining chairs were specified to inject texture and as a contrast to the block of Flos Fuschia glass hanging ceiling lights above.


TV / Lounge


The larger reception room was repurposed as a TV / lounge due to it’s lack of natural light. It was important to make this room warm, welcoming and cosy especially as it had been so under used in the past. The palette was kept to oranges, taupes and greys, together with a walnut floor. This progresses harmoniously from the open plan area adjacent to it. A sizeable and comfy L shaped sofa along with an orange accent Arne Jacobsen Egg Chair and a large textured rug were specified. An oversized classic arc lamp finishes the space, along with dramatic artworks that complete the room.


A full width, bespoke lacquer wall hung unit was specified, under lit with a warm hum of LED. The 65” TV was set flush into a bespoke stud partition, so, although large it didn’t dominate the room.


Interior Architectural Details & Intelligent Lighting Scheme


All the painted panelled joinery doors were removed and new flush walnut veneered doors were specified, to create a contemporary feel. Some doors were specified with glazed panels to maximise light levels. New door furniture was specified throughout including projection hinges to allow for 180 degree opening doors to the new dining area.


Engineered American Black walnut flooring was specified in the TV / lounge, study and hallway and large format porcelain tiles in the open plan areas.


The entire open plan area was underfloor heated and new contemporary radiators installed elsewhere.


A new lighting scheme was designed and specified including new fittings and garden lighting. An Intelligent Lighting system was installed in order to create moods, ambience and timed events internally and externally, controlled from wall mounted keypads and also by iPads / iPhones.


Study & WC


The second reception room became a bright Study for the couple’s two children. A bespoke wall hung unit with LED lighting allows for ample storage and 2no. back to back desks with classic Eames EA108 chairs in bright yellow and turquoise Arne Jacobsen AJ table lamps complete the look, making it an uplifting space to study.


The small downstairs WC was transformed with sleek floor and wall tiles. On one wall a full size mirror was installed with led strip below. New lighting and a wall hung WC and basin completed the revitalisation of the space.


Summary & Awards


By changing the dynamics of the spaces involved and re-thinking how the family wanted to use their home LLI Design have not only maximised the available space, but created an uplifting and comfortable home which the owners can proudly display to their guests.


The project recently received a Highly Commended award for the Interior Design Private Residence, South East, UK category in the International Property Awards - in association with Gaggenau & Rolls Royce Motor Cars.


About LLI Design


LLI Design offer a comprehensive design service creating beautifully crafted interiors for discerning clients. Based in their Studios in Highgate, London the creative team is led by Design Director Linda Levene. Her background as a fashion and textile designer is reflected in her love of form, texture and colour.


Recent projects include the interior design and modernisation of properties in Hampstead, Fulham and Highgate including a 10,000 sq ft victorian residence, a 12,000 sq ft new build home and the co-joining and re-planning of two apartments to provide a single luxury penthouse.


LLI Design’s schemes are seamlessly executed by their sister company Pegasus Property

whose craftsmen ensure that every element is fabricated and installed to LLI Design’s exacting standards.


LLI Design have always been committed to delivering exceptional, comfortable and individual homes that give enduring pleasure. Linda directs each project from a planning and creative point of view, supported by her team to assist with drawings, budget and project management. The creative team's attention to detail and meticulous care, result in luxurious bespoke interiors that often exceed their clients' dreams. Linda truly believes that good quality design is life enhancing and deliver it in every project they undertake. Each project is seamlessly executed and beautifully finished, no matter how large or small.
- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design -  Family Living to Kitchen - Butterton - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Family Living to Kitchen - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 2,7 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design -  Family Living&nbsp;- LLI Design  - Crédit photo : Alex Maguire Photography<br>
Family Living - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
18.88 x 18.19
300dpi

~ 9,5 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - Kitchen&nbsp;- Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Kitchen - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 1,6 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - Kitchen Detail&nbsp;- Wine Fridge - Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Kitchen Detail - Wine Fridge - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 1,6 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design -  Family Living Detail - Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Family Living Detail - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 3,9 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - Family Area Detail&nbsp;- Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Family Area Detail - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 2,8 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - Kitchen Detail&nbsp;- Appliances - Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Kitchen Detail - Appliances - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 2 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - Dining Area - Butterton - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Dining Area - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image haute résolution
10.05 x 11.71
300dpi

~ 1,7 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design -  TV / Lounge - Bespoke lacquer wall hung unit with TV inset into wall above - Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
TV / Lounge - Bespoke lacquer wall hung unit with TV inset into wall above - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
18.37 x 12.8
300dpi

~ 1,8 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - TV / Loung - Egg Chair&nbsp;- Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
TV / Loung - Egg Chair - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 1,8 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - Study&nbsp;- Butterton&nbsp;- LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Study - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 1,5 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design -   WC&nbsp;- Butterton - LLI Design   - Crédit photo : Alex Maguire Photography
WC - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image très haute résolution
12.47 x 19.2
300dpi

~ 6,7 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - Before + After Floorplan - Butterton - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire Photography
Before + After Floorplan - Butterton - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire Photography
Télécharger
Image haute résolution
16.54 x 11.69
300dpi

~ 1,6 Mo
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design -  International Property Award - Butterton by LLI Design  - Crédit photo : International Property Awards
International Property Award - Butterton by LLI Design
Crédit photo : International Property Awards
Télécharger
Image moyenne résolution
1.97 x 7.25
300dpi

~ 310 ko
Dossier de presse | 1701-01 - Communiqué de presse | Butterton by LLI Design -Award winning contemporary family residence - LLI Design - Residential Interior Design - LLI Design - Logo - Crédit photo : LLI Design
LLI Design - Logo
Crédit photo : LLI Design
Télécharger
Image moyenne résolution
8.33 x 8.33
300dpi

~ 240 ko
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Maison de ville victorienne à Highgate, London - LLI Design

Maison de ville victorienne à Highgate, London

LLI Design

London, United Kingdom, 12-06-2018
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - La résidence Highgate Hill - LLI Design

La résidence Highgate Hill

LLI Design

London, United Kingdom, 05-04-2018
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Southwood, maison de ville contemporaine primée à Londres - LLI Design

Southwood, maison de ville contemporaine primée à Londres

LLI Design

London, United Kingdom, 20-07-2016
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Une résidence en grès brunsituée dans le quartier Crown Heights - BFDO Architects

Une résidence en grès brun située dans le quartier Crown Heights

BFDO Architects

Brooklyn, United States, 12-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Habitations "Jing'an Prime Land" - Mason Studio
Exclusivité de v2com

Habitations "Jing'an Prime Land"

Mason Studio

Toronto, Canada, 05-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - La petite maison de vacances - i29 interior architects & chris collaris

La petite maison de vacances

i29 interior architects & chris collaris

Amsterdam, Netherlands, 25-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Prendre Le Large - MYTO design d'espaces vivants
Exclusivité de v2com

Prendre Le Large

MYTO design d'espaces vivants

Montréal, Canada, 15-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - "Das Haus"; 2019 à l'imm cologne : Vivre selon les humeurs crée un nouvel appétit pour les maisons à aire ouverte - imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

"Das Haus"; 2019 à l'imm cologne : Vivre selon les humeurs crée un nouvel appétit pour les maisons à aire ouverte

imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

Köln, Germany, 11-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - One Oak 5A2 - Askdeco
Exclusivité de v2com

One Oak 5A2 

Askdeco

Beirut, Lebanon, 15-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - La Dolce Vita - Audax
Exclusivité de v2com

La Dolce Vita 

Audax

Toronto, Canada, 11-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - One Oak3&4 B2 - Askdeco
Exclusivité de v2com

One Oak 3&4 B2

Askdeco

Beirut, Lebanon, 09-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence « Ocean » - Heusch Inc.
Exclusivité de v2com

Résidence « Ocean »

Heusch Inc.

Los Angeles, United States, 03-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - PureTalentsContest2019 - 26 idées de produits novateurs aux imm cologne et LivingKitchen - imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

Pure Talents Contest 2019 -  26 idées de produits novateurs aux imm cologne et LivingKitchen

imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

Köln, Germany, 17-12-2018