EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 3039-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 5 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 630 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - AQHApartment - Coletivo Arquitetos

AQH Apartment

São Paulo, Brazil

Coletivo Arquitetos

São Paulo, Brazil, 27-10-2017 -

Located in São Paulo, the economic capital of Latin America and the heart of Brazilian architectural history, the AQH project presented the challenge of transforming a neoclassical apartment into a contemporary living space. 


Walls were knocked down and the interior was completely reorganized in order to provide greater integration and flow between spaces. Only two of the original bedrooms were kept. The apartment was rethought to include spaces in tune with modern lifestyles and the taste of the new residents, a young couple with twin passions for art and nature.


The basic premise of the project was “living with art and garden,” an idea reflected in the spaces, which feature both natural elements and design pieces. A garden with fruit trees was created on the balcony. The garden gives the apartment the warmth and appeal of a house and creates a buffer between the living spaces and the city skyline. The result is a gentle transition to the city beyond and an extension of the apartment’s living space.


Luminous spheres by Bocci, surrounded by vegetation, give a sculptural tone. The owners have a particular appreciation for the spheres, which are used throughout the apartment.


The concrete core was exposed to create a showcase for a rotating selection of artworks. Because the pieces hang from steel cables, they can be easily changed or moved. The many artists whose works are on display include Alex Katz, Vik Muniz, Abraham Palatinik, Ernesto Neto, Janaina Tschape, Leda Catunda, Nazarene, Alex Prager and Ron Galella.


An opening in the concrete structure leads to a wine cellar with clear acrylic walls, making the wine the star of the show.


Authorial designs and attention to detail are hallmarks of the AQH project.


Technical details

Location: São Paulo | Brazil 

Area: 500 m2 

Client: Private

Light Designer: Studio Iluz

Carpentry: Plancus  

Architects: Cesar Coppola and Daniela Coppola

Team: Marcela Guerreiro

Photo credits: Rui Teixeira


About Coletivo Arquitetos

Cesar Coppola and Daniela Coppola started their own architectural firm in 2000, shortly after graduating in Architecture and Urbanism at Mackenzie Presbyterian University in São Paulo. Hungry for knowledge and seeking professional development, Cesar went to Europe to study contemporary architecture, while Daniela did graduate from the Fundação Armando Alvarez Penteado.

In 2004 they joined a group of architects, classmates and teachers to develop a project for a chain of stores with Bernardes + Jacobsen Architecture, starting a solid partnership that would last a decade.


In 2005, they founded Coletivo Architects, a firm focused on partnership and collaboration in pursuit of excellence in architecture. The work of Coletivo Architects is defined by a creative approach grounded in art and good living, technical and practical rigour in design, meticulous attention to detail and close supervision of the entire process.

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Crédit photo : RuiTeixeira
Living Room
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 10 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Crédit photo : RuiTeixeira
Living Room
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 9,3 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Crédit photo : RuiTeixeira
Living Room
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
12.48 x 18.72
300dpi

~ 12 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Home Theather - Crédit photo : RuiTeixeira
Home Theather
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Crédit photo : RuiTeixeira
Living Room
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 5,1 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Crédit photo : RuiTeixeira
Living Room
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 10 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Home Office  - Crédit photo : RuiTeixeira
Home Office
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
12.48 x 18.72
300dpi

~ 8,1 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Dining Room - Crédit photo : RuiTeixeira
Dining Room
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
12.48 x 18.72
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Wine Cellar  - Crédit photo : RuiTeixeira
Wine Cellar
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
12.48 x 18.72
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Powder Room - Crédit photo : RuiTeixeira
Powder Room
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
12.48 x 18.72
300dpi

~ 13 Mo
Dossier de presse | 3039-01 - Communiqué de presse | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Master Bath - Crédit photo : RuiTeixeira
Master Bath
Crédit photo : RuiTeixeira
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 7,3 Mo
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Habitation créative sur un terrain insolite à Vancouver par Falken Reynolds Interiors - Falken Reynolds Interiors
Exclusivité de v2com

Habitation créative sur un terrain insolite à Vancouver par Falken Reynolds Interiors

Falken Reynolds Interiors

Vancouver, Canada, 15-08-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le projet Loft Panzerhalle de Smartvoll est lauréat aux AZ Awards 2018 - smartvoll

Le projet Loft Panzerhalle de Smartvoll est lauréat aux AZ Awards 2018

smartvoll

Wien, Austria, 31-07-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence dans le « Little Italy » - Audax

Résidence dans le « Little Italy »

Audax

Toronto, Canada, 16-07-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - La nouvelle tapisserie finlandaise offre à Trump et Poutine 10 conseils pour résoudre les problèmes du monde - FEATHR.com

La nouvelle tapisserie finlandaise offre à Trump et Poutine 10 conseils pour résoudre les problèmes du monde

FEATHR.com

Helsingfors, Finland, 16-07-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence Mountain Lakes - KNOF design
Exclusivité de v2com

Résidence Mountain Lakes

KNOF design

New York, United States, 13-07-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Maison de ville victorienne à Highgate, London - LLI Design

Maison de ville victorienne à Highgate, London

LLI Design

London, United Kingdom, 12-06-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le loft SOMA - Studio VARA

Le loft SOMA

Studio VARA

San Francisco, United States, 29-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - FEATHR lance une nouvelle collection de papiers peints, qui présente les remarquables peintures de paysages de Tamara Piilola - FEATHR
Exclusivité de v2com

FEATHR lance une nouvelle collection de papiers peints, qui présente les remarquables peintures de paysages de Tamara Piilola

FEATHR

Helsingfors, Finland, 16-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Plan libre - Desjardins Bherer
Exclusivité de v2com

Plan libre

Desjardins Bherer

Montréal, Canada, 09-04-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - La résidence Highgate Hill - LLI Design

La résidence Highgate Hill

LLI Design

London, United Kingdom, 05-04-2018