Press kit no. 3039-01

Journalists, explore this publication-ready project. Create a free v2com media account to download high-resolution images.

Create a media account
Press kit - Press release - AQHApartment - Coletivo Arquitetos

Press Kit | no. 3039-01

Press release only in English

AQH Apartment

São Paulo, Brazil

Coletivo Arquitetos

São Paulo, Brazil, 2017-10-27 - 

Located in São Paulo, the economic capital of Latin America and the heart of Brazilian architectural history, the AQH project presented the challenge of transforming a neoclassical apartment into a contemporary living space. 


Walls were knocked down and the interior was completely reorganized in order to provide greater integration and flow between spaces. Only two of the original bedrooms were kept. The apartment was rethought to include spaces in tune with modern lifestyles and the taste of the new residents, a young couple with twin passions for art and nature.


The basic premise of the project was “living with art and garden,” an idea reflected in the spaces, which feature both natural elements and design pieces. A garden with fruit trees was created on the balcony. The garden gives the apartment the warmth and appeal of a house and creates a buffer between the living spaces and the city skyline. The result is a gentle transition to the city beyond and an extension of the apartment’s living space.


Luminous spheres by Bocci, surrounded by vegetation, give a sculptural tone. The owners have a particular appreciation for the spheres, which are used throughout the apartment.


The concrete core was exposed to create a showcase for a rotating selection of artworks. Because the pieces hang from steel cables, they can be easily changed or moved. The many artists whose works are on display include Alex Katz, Vik Muniz, Abraham Palatinik, Ernesto Neto, Janaina Tschape, Leda Catunda, Nazarene, Alex Prager and Ron Galella.


An opening in the concrete structure leads to a wine cellar with clear acrylic walls, making the wine the star of the show.


Authorial designs and attention to detail are hallmarks of the AQH project.


Technical details

Location: São Paulo | Brazil 

Area: 500 m2 

Client: Private

Light Designer: Studio Iluz

Carpentry: Plancus  

Architects: Cesar Coppola and Daniela Coppola

Team: Marcela Guerreiro

Photo credits: Rui Teixeira


About Coletivo Arquitetos

Cesar Coppola and Daniela Coppola started their own architectural firm in 2000, shortly after graduating in Architecture and Urbanism at Mackenzie Presbyterian University in São Paulo. Hungry for knowledge and seeking professional development, Cesar went to Europe to study contemporary architecture, while Daniela did graduate from the Fundação Armando Alvarez Penteado.

In 2004 they joined a group of architects, classmates and teachers to develop a project for a chain of stores with Bernardes + Jacobsen Architecture, starting a solid partnership that would last a decade.


In 2005, they founded Coletivo Architects, a firm focused on partnership and collaboration in pursuit of excellence in architecture. The work of Coletivo Architects is defined by a creative approach grounded in art and good living, technical and practical rigour in design, meticulous attention to detail and close supervision of the entire process.

- 30 -

For more information

  1. www.coletivoarquitetos.com

Media contact

Attachments

Low-resolution images ~ 4.98 MB
High-resolution images ~ 632 MB

Terms and conditions

For immediate release

All photos must be published with proper credit. Please reference v2com as the source whenever possible. We always appreciate receiving PDF copies of your articles.

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Photo credit: RuiTeixeira
Living Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 10 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Photo credit: RuiTeixeira
Living Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 9.3 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Photo credit: RuiTeixeira
Living Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 9 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Photo credit: RuiTeixeira
Living Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 12 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Home Theather - Photo credit: RuiTeixeira
Home Theather
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 11 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Photo credit: RuiTeixeira
Living Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 5.1 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Living Room - Photo credit: RuiTeixeira
Living Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 10 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Home Office  - Photo credit: RuiTeixeira
Home Office
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 8.1 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Dining Room - Photo credit: RuiTeixeira
Dining Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 11 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Terrace  - Photo credit: RuiTeixeira
Terrace
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 9.6 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Terrace  - Photo credit: RuiTeixeira
Terrace
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 12 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Terrace  - Photo credit: RuiTeixeira
Terrace
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 13 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Terrace  - Photo credit: RuiTeixeira
Terrace
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 12 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Wine Cellar  - Photo credit: RuiTeixeira
Wine Cellar
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 11 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Powder Room - Photo credit: RuiTeixeira
Powder Room
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 13 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Corridor  - Photo credit: RuiTeixeira
Corridor
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 12.48 x 18.72 @ 300dpi ~ 9.9 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Master Bath - Photo credit: RuiTeixeira
Master Bath
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 7.3 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Kitchen  - Photo credit: RuiTeixeira
Kitchen
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 8 MB

Press kit | 3039-01 - Press release | AQHApartment - Coletivo Arquitetos - Residential Interior Design - Bedroom  - Photo credit: RuiTeixeira
Bedroom
Photo credit: RuiTeixeira
Download

Very High-resolution image : 18.72 x 12.48 @ 300dpi ~ 7.1 MB

You may also like...

Same company
Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - RBI Apartment - Coletivo Arquitetos

São Paulo, Brazil, 2018-11-30

RBI Apartment 

Coletivo Arquitetos

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Watermark House - BAAO Architects

Brooklyn, United States, 2019-11-15

Watermark House

BAAO Architects

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Prospect Park Apartment - BAAO Architects

Brooklyn, United States, 2019-10-02

Prospect Park Apartment

BAAO Architects

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - The Castor Des Érables - Parkhouse

Montréal, Canada, 2019-08-02

The Castor Des Érables

Parkhouse

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Seaside House - Martins | Afonso atelier de design

Bordeaux, France, 2019-07-16

Seaside House

Martins | Afonso atelier de design

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Darling Point - Alexander &CO.

Sydney, Australia, 2019-06-10

Darling Point

Alexander &CO.

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Mallorca - Askdeco

Beirut, Lebanon, 2019-05-23

Mallorca

Askdeco

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Cherished Glow - Wael Farran Studio

Mount-Liban, Lebanon, 2019-04-10

Cherished Glow

Wael Farran Studio

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - The Burj Residence - VSHD Design

Dubai, United Arab Emirates, 2019-03-28

The Burj Residence

VSHD Design

Newsroom | v2com-newswire | Newswire | Architecture | Design | Lifestyle - Press release - Crown Heights Brownstone - BFDO Architects

Brooklyn, United States, 2019-03-12

Crown Heights Brownstone

BFDO Architects