EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1701-02
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 3,9 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 100 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design

Southwood - Award winning contemporary London townhouse

London, United Kingdom

LLI Design

LLI Design have recently completed their Southwood project, a total interior design and refurbishment of a 4 story 1970’s London townhouse. The project has been awarded “Best Interior Design Private Residence London” in the UK Property Awards - 2015 / 2016.


London, United Kingdom, 20-07-2016 -

LLI Design recently completed a total redesign and refurbishment of a 4 story 1970’s townhouse in Highgate, a leafy and desirable part of London.                                                                                               

The house had tremendous potential and the new owners, a young professional couple, wanted to embrace the 1970’s feel, rather than try to ignore it, albeit not in a cliched way. Top of their wish list was a contemporary glass and steel open tread staircase and a master bathroom with a distinctive WOW factor.

 

Although the room sizes were good, being the full width of the property on each floor and benefitting from good natural light; the circulation spaces on all floors were cramped and dark. 


Lower Ground Floor


The existing staircase that led from the lower ground to the upper ground floor, was removed and replaced with a new, feature open tread glass and steel staircase towards the back of the house, thereby maximising the lower ground floor space. All of the internal walls on this floor were removed and in doing so created an expansive and welcoming space.

 

Due to its’ lack of natural daylight this floor worked extremely well as a Living / TV room. The new open timber tread, steel stringer with glass balustrade staircase was designed to sit easily within the existing building and to complement the original 1970’s spiral staircase.        

               

Because this space was going to be a hard working area, ​it was designed with a rugged semi industrial feel. Underfloor heating was installed and the floor was tiled with a large format Mutina tile in dark khaki with an embossed design. This was complemented by a distressed painted brick effect wallpaper on the back wall which received no direct light and thus the wallpaper worked extremely well, really giving the impression of a painted brick wall.

                       

The furniture specified was bright and colourful, as a counterpoint to the walls and floor. The palette was burnt orange, yellow and dark woods with industrial metals. Furniture pieces included a metallic, distressed sideboard and desk, a burnt orange sofa, yellow ​Hans J Wegner Papa Bear armchair, and a large black and white zig zag patterned rug.



Upper Ground Floor


Living Room


The mood changes dramatically on entering the upper ground floor, here the owners wanted a relaxed feeling of calm. The colour palette for this floor was soft cream, yellow, and pale blue with key accent pieces in black.

                                                                       

The visual impact of the new staircase was kept to a minimum by installing a glass balustrade with no handrail. The furniture choices were kept quite simple as this room had to function as a dining area as well as a living room.

                                                                       

A bespoke fitted banquette was designed for the return besides the staircase, adjacent to the kitchen. This was lit from behind with LED strips, throwing a gentle light up the wall. Adding a round table, 2 dining chairs, a matt black accent pendant lamp over the table and artwork above helped to define the dining area. Although it had a small footprint the dining area can comfortably sit 6 people.

                                                                       

Furniture choices for the living area were kept simple with a generous L shaped sofa and an industrial styled coffee table, this sat on a delicately coloured yellow and grey rug. As a counterpoint to this a rich teal coloured velvet accent chair was placed in the window near the garden. A retro matt black metal floor lamp complemented the matt black pendant lamp over the dining table.

 

Strong pieces of artwork and graphic cushions help bring the separate zoned areas together to form a cohesive whole.


Kitchen 


Calming hues were repeated in the kitchen, with pale khaki units and a cream composite worktop. A small breakfast bar was added and dramatic dark bronze tiles created a backsplash between the top of the counter and the bottom of the units.


First Floor


Shower Room


The first floor shower room was specified with a huge shower, the full width of the room, with statement diamond shaped embossed tiles in tones of cream, cappuccino and chocolate. An LED underlit wooden vanity unit and mirror finish the dramatic look.


Second Floor


Master Suite


The second floor was reconfigured from a series of separate rooms into a stylish master suite, with an open plan bathroom featuring a statement freestanding bath.                              


The open plan bathroom sits comfortably adjacent to the bedroom with textured porcelain wall tiles sitting easily next to the Cole & Son Fornasetti “Clouds” wallpaper. Patterned floor tiles act as a counterpoint to the to the pale timber wide plank flooring. As the bathroom was open plan it was important to bring a more “bedroom” aesthetic into the bathroom rather than the other way round and this was achieved by selecting floor tiles in the bathroom that were in the format of a rug pattern as well as adding 2no. bronze mirrors over the vanity unit. A freestanding bath was positioned facing the bedroom, offering views of the garden beyond and an opaque glass sliding screen was installed between the WC and bathroom. An LED strip under the vanity unit, additional wall lights and small in-floor uplights around the bath completed the look. The bathroom area appears bigger than it is thanks to its open plan nature.


Summary & Awards 


By rethinking the core aspects of the design and layout LLI Design have transformed a tall vertical townhouse into a home with a feeling of expansiveness and laterality, creating an uplifting and comfortable home for the owners.

 

As with the majority of LLI Design’s projects, the construction, joinery, home automation and landscaping were carried out by our in-house vertically integrated teams - Pegasus Property & Pegasus Automation.


The project was recently awarded - Best Interior Design Private Residence London, in the United Kingdom Property Awards 2015 / 16.  LLI Design are very proud to have won this Award, in competition with numerous London Interior Designers. Entrants' schemes were judged against a wide range of design criteria by a panel of over 70 interior design experts from all over the world and chaired by two active members of the House of Lords : Lord Caithness and Lord Best.


About LLI Design  


LLI Design offer a comprehensive design service creating beautifully crafted interiors for discerning clients. Based in their Studios in Highgate, London the creative team is led by Design Director Linda Levene. Her background as a fashion and textile designer is reflected in her love of form, texture and colour.

 

Recent projects include the interior design and modernisation of properties in Hampstead, Fulham and Highgate including a 10,000 sq ft victorian residence, a 12,000 sq ft new build home and the co-joining and re-planning of two apartments to provide a single luxury penthouse.


Data Sheet


Official name of the project: Southwood

Location: Highgate, London

Client: Private Client

Interior Designer: LLI Design

Contractors: Pegasus Property

Joinery Contractor: Pegasus Property

Home Automation: Pegasus Automation

Lighting design: LLI Design

Photographer: Alex Maguire

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Master Suite - Second Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Master Suite - Second Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 9,7 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Living Room 2 - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Living Room 2 - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Staircase - TV + Living Room - Lower Ground Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Staircase - TV + Living Room - Lower Ground Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
18.54 x 12.53
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Living Room - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo :  Alex Maguire
Living Room - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
18.4 x 12.38
300dpi

~ 11 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Dining Area - Southwood - Upper Ground Floor - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Dining Area - Southwood - Upper Ground Floor - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 13 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Master Suite 2 - Second Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Master Suite 2 - Second Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
19.2 x 12.8
300dpi

~ 7 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Master Bathroom - Second Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Master Bathroom - Second Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
12.14 x 17.48
300dpi

~ 7,6 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Master Bathroom Detail - Second Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Master Bathroom Detail - Second Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 8 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Kitchen - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Kitchen - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 10 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Kitchen Detail - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Kitchen Detail - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 7,3 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Shower Room - First Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Shower Room - First Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image haute résolution
9.92 x 16.9
300dpi

~ 6 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Study - Lower Ground Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Study - Lower Ground Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
12.8 x 19.2
300dpi

~ 8,2 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Rako + Warmup - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design - Crédit photo : Alex Maguire
Rako + Warmup - Upper Ground Floor - Southwood - LLI Design
Crédit photo : Alex Maguire
Télécharger
Image très haute résolution
18.83 x 12.8
300dpi

~ 14 Mo
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - LLI Design - Logo - Crédit photo : LLI Design
LLI Design - Logo
Crédit photo : LLI Design
Télécharger
Image moyenne résolution
8.33 x 8.33
300dpi

~ 250 ko
Dossier de presse | 1701-02 - Communiqué de presse | Southwood -Award winning contemporary London townhouse - LLI Design - Residential Interior Design - Southwood - Best Interior Design Private Residence, London - UK Property Awards - 2015 / 16 - Crédit photo : United Kingdom Property Awards
Southwood - Best Interior Design Private Residence, London - UK Property Awards - 2015 / 16
Crédit photo : United Kingdom Property Awards
Télécharger
Image très haute résolution
5.47 x 21.32
300dpi

~ 1,6 Mo
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Maison de ville victorienne à Highgate, London - LLI Design

Maison de ville victorienne à Highgate, London

LLI Design

London, United Kingdom, 12-06-2018
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - La résidence Highgate Hill - LLI Design

La résidence Highgate Hill

LLI Design

London, United Kingdom, 05-04-2018
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - Butterton par LLI Design - Gagnant de la catégorie Résidence familiale contemporaine - LLI Design

Butterton par LLI Design - Gagnant de la catégorie Résidence familiale contemporaine

LLI Design

London, United Kingdom, 14-04-2015
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Une résidence en grès brunsituée dans le quartier Crown Heights - BFDO Architects

Une résidence en grès brun située dans le quartier Crown Heights

BFDO Architects

Brooklyn, United States, 12-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Habitations "Jing'an Prime Land" - Mason Studio
Exclusivité de v2com

Habitations "Jing'an Prime Land"

Mason Studio

Toronto, Canada, 05-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - La petite maison de vacances - i29 interior architects & chris collaris

La petite maison de vacances

i29 interior architects & chris collaris

Amsterdam, Netherlands, 25-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Prendre Le Large - MYTO design d'espaces vivants
Exclusivité de v2com

Prendre Le Large

MYTO design d'espaces vivants

Montréal, Canada, 15-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - "Das Haus"; 2019 à l'imm cologne : Vivre selon les humeurs crée un nouvel appétit pour les maisons à aire ouverte - imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

"Das Haus"; 2019 à l'imm cologne : Vivre selon les humeurs crée un nouvel appétit pour les maisons à aire ouverte

imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

Köln, Germany, 11-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - One Oak 5A2 - Askdeco
Exclusivité de v2com

One Oak 5A2 

Askdeco

Beirut, Lebanon, 15-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - La Dolce Vita - Audax
Exclusivité de v2com

La Dolce Vita 

Audax

Toronto, Canada, 11-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - One Oak3&4 B2 - Askdeco
Exclusivité de v2com

One Oak 3&4 B2

Askdeco

Beirut, Lebanon, 09-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence « Ocean » - Heusch Inc.
Exclusivité de v2com

Résidence « Ocean »

Heusch Inc.

Los Angeles, United States, 03-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - PureTalentsContest2019 - 26 idées de produits novateurs aux imm cologne et LivingKitchen - imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

Pure Talents Contest 2019 -  26 idées de produits novateurs aux imm cologne et LivingKitchen

imm cologne 2019, Koelnmesse GmbH

Köln, Germany, 17-12-2018