EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 2316-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Restriction de publication
Vous devez être connecté pour faire une demande d'autorisation de publication.

Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 4,3 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 1,1 Go


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Oak Pass House - Walker Workshop

Oak Pass House

Beverly Hills, United States

Walker Workshop

Los Angeles, United States, 16-02-2017 -

The Oak Pass Main House sits atop a 3.5-acre ridge site with panoramic canyon views. The property's topography and landscape, which most notably include over 130 protected Coast Live Oak Trees, were the primary drivers for the house's design. In order to showcase and amplify the site's inherent beauty, the house's mass is buried into the hillside, with only a one-story pavilion above grade as it unfolds along the ridge. 


The house's upper level is composed of an array of masses that contains the kitchen, living, and dining areas. Each of these components rotates slightly to frame a unique perspective, together creating a panoramic impression of the canyon from the inside. Floor-to-ceiling sliding glass doors pocket into the walls, dissolving the structure into a series of planes that facilitates a gentle continuity between the interior and exterior spaces.


On the lower level, a hallway to the east grants access to the bedrooms, which open to sweeping views of the canyon below. A sunken courtyard flanks the hallway, bringing in light and air from above, and creating a more intimately-scaled outdoor space that serves the house's private programmatic functions.


On its exterior, the house meets the site delicately by absorbing, reflecting, and merging with its features. Much of the lower level sits beneath a vegetated roof, which folds the structure into the hillside and pulls the landscape to the base of the living spaces above. Bisecting the house, a seventy-five foot infinity lap pool creates continuity between the trees and their reflection in the water, accentuating the vastness of the landscape and extending its most striking characteristics across the property. 


The material palette, both on the interior and exterior of the house, is reminiscent of the earth, and enhances without overpowering the landscape. The use of a primarily concrete structure enables longer spans and cantilevers throughout the house, creating a weightlessness of form that at critical points anchors firmly into the earth. This method of construction generates a simultaneous impression of lightness and heft, a juxtaposition that is characteristic of the tree-lined hills of which the house becomes an integrated component. 


Data Sheet

Official name of the project: Oak Pass House

Location: Beverly Hills, CA, USA

Project end date: 2016

Area: 8,000 sf

Client: Nathan Frankel

Architects/ Designers: Walker Workshop

Project manager: Noah Walker

Structural Engineer: John Labib & Associates

Civil Engineer: Barbara L. Hall, P.E.

Photographer: Joe Fletcher


About Walker Workshop

Walker Workshop is a Los Angeles based design-build firm founded by Noah Walker in 2010 with the intent of creating well-crafted modern structures. Their aesthetic is warmly minimal with careful consideration of light, space, and the unique characteristics of each location. As a licensed general contractor they can efficiently deliver a project from the initial planning stages through to the fine detailing of finish elements and furniture design. This integrated approach allows them to be responsible designers and inspired builders while efficiently creating a cost effective yet exceptional product for our clients.

- 30 -


Contact média
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Van Horne - Paul Bernier Architecte

Van Horne

Paul Bernier Architecte

Montréal, Canada, 05-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - ENTICY, un projet unique de condos-boutique, s’installe au cœur du centre-ville de Montréal - Claridge-Omnia Technologies-Geiger Huot

ENTICY, un projet unique de condos-boutique, s’installe au cœur du centre-ville de Montréal

Claridge-Omnia Technologies-Geiger Huot

Montréal, Canada, 05-02-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Chalet La Barque - ACDF Architecture

Chalet La Barque

ACDF Architecture

Montréal, Canada, 28-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence universitaire Olympe de Gouges - ppa • architectures + Scalene + AFA

Résidence universitaire Olympe de Gouges

ppa • architectures + Scalene + AFA

Toulouse, France, 21-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Berge des glaces - INDESIGN inc CONRATH architecte
Exclusivité de v2com

Berge des glaces

INDESIGN inc CONRATH architecte

Montréal, Canada, 16-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Résidence « Hillside Sanctuary » - Hoedemaker Pfeiffer

Résidence « Hillside Sanctuary »

Hoedemaker Pfeiffer

Seattle, United States, 14-01-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Appartement Hutchison - Atelier SUWA
Exclusivité de v2com

Appartement Hutchison

Atelier SUWA

Montréal, Canada, 17-12-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - TRIPTYQUE - yh2
Exclusivité de v2com

TRIPTYQUE

yh2

Montréal, Canada, 05-12-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le refuge et son rocher - ESPACE VITAL architecture
Exclusivité de v2com

Le refuge et son rocher

ESPACE VITAL architecture

Sherbrooke, Canada, 26-11-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Les Grandes Horizontales - Thellend Fortin Architectes
Exclusivité de v2com

Les Grandes Horizontales

Thellend Fortin Architectes

Montréal, Canada, 12-11-2018