EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 3809-01
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


Download the full package of low-resolution images:
LR Images ~ 4.97 MB


Download the full package of high-resolution images:
HR images ~ 1.07 GB


The high-resolution images are also available individually under each image.

The press release is available below (copy and paste).


Flag black
Press kit - Press release - Warehouse GYM D3 - VSHD Design
A v2com exclusive

Warehouse GYM D3

Dubai, United Arab Emirates

VSHD Design

'Health Club of the Year' Frame Awards 2019. Jury and People's vote.


Dubai, United Arab Emirates, 2019-01-02 -

The gym is located in Dubai Design District (d3); home to the region’s most growing and vibrant design community.


The client’s program included a gym floor, juice bar, cycling studio and circuit training factory all in a limited space of 600 sq m. Working with an irregular plan of 3 separate retail spaces, VSHD Design inserted a semitransparent cube in the center of the space to host the different functions.


The architects' main challenge was to deliver a boutique fitness facility that is inviting, inspiring, authentic, functional and in context with a leading destination for design, art, and culture.


Inspired by brutalism in architecture and underground fight clubs, VSHD was determined to refrain from using the usual materials found in most health clubs. The architects used materials—not in the lexicon of modern—like concrete bricks combined with gold-copper alloy to make it look current, while at the same time creating modes that are elegant, warm and muscular.


Specifically customized LED suspended light used to conceal all the ceiling services while maintaining an overall vibrant lighting mood that can be controlled by the different exercise zones.


What’s unique about it

As the Warehouse Gym in D3 is located at the main entrance of the district with views from two main streets, it was essential that the design would capitalize on the view from the street to attract new members from the design-savvy community.


The reception/juice bar was designed as a communal space with a 17-meter-long glass façade on the main street creating a meeting point for the design community where they can meet after their daily workout or for non-members to stop by and grab a healthy smoothie or salad while experiencing the ambience of the gym.


While the gym space was originally made up of three separate retail outlets which would have been rented out to 3 different commercial functions, we had to make sure that those spaces flow seamlessly in a very functional manner whereas every type of exercise has its own unique space while they are all still open onto one another to ensure that the different users enjoy the gym’s dynamism and vibrancy.


The semi-transparent cube in the center of the space can be combined with the gym floor to provide a large studio accommodating a larger number of users depending on the needs of any given day.

Materials used in the main gym floor and studios like the locally cured concrete bricks, gold-copper alloy and concrete flooring are very resilient to heavy use and develop an appealing patina that gives an authentic feel. Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor.


Project Data

Name of Project | Warehouse GYM D3

Location | Dubai, United Arab Emirates

Area | 600 m2 

Client | The Warehouse GYM

Lead Designer | Rania M Hamed

Team | Arianna Cardin & Brian Agujo

Project Manager | Bryan Miranda

Photographer | Nik and Tam 


VSHD Design

VSHD is a regional multiple award-winning interior architecture firm founded in 2007 by Interior Architect Rania Hamed. With projects in Dubai, Cairo, London & Florida, VSHD has become a prominent expert in the industry with a reputation for style, functionality, attention to detail and quality.


The Design Group combines extraordinary talent and global experiences to create spaces, nationally and worldwide that can be as “cutting edge” or “timeless” as the exceptionality of each of their clients.


The Design Group’s mission is to develop architectural and interior design experiences that are distinctive, compelling and of superb quality and individuality. 

 

VSHD believes that as both, architects and interior architects, their role is to transform and repurpose the space and breathe new life into it. With each project, they combine modesty with elegance, to reach elements of calm, beauty and subtle luxury. 

- 30 -


Media contact
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The main entrance to the gym with a juice bar and reception desk combined; highlighted by a custom made suspended light box in Gold Copper alloy. - Photo credit: Nik and Tam
The main entrance to the gym with a juice bar and reception desk combined; highlighted by a custom made suspended light box in Gold Copper alloy.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
28.96 x 19.31
300dpi

~ 14 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Side view into Juice bar, suspended LED ceiling lights designed to conceal all ceiling services. - Photo credit: Nik and Tam
Side view into Juice bar, suspended LED ceiling lights designed to conceal all ceiling services.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 13 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor. - Photo credit:  Nik and Tam
Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 20 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - A communal space part of the 17m long glass façade, a space designed as a meeting point for D3 community with foldable doors that opens to an outdoor seating area. - Photo credit: Nik and Tam
A communal space part of the 17m long glass façade, a space designed as a meeting point for D3 community with foldable doors that opens to an outdoor seating area.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
28.96 x 19.31
300dpi

~ 16 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Raw concrete bricks combined with refined brass wall lights by Lambert et Fils - Photo credit: Nik and Tam
Raw concrete bricks combined with refined brass wall lights by Lambert et Fils
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 23 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The main corridor cladded in gold copper alloy leading to the male and female changing rooms with concealed doors of the same material. - Photo credit: Nik and Tam
The main corridor cladded in gold copper alloy leading to the male and female changing rooms with concealed doors of the same material.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 17 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - View into the cycling studio with ceiling lights creating a dynamic element throughout the gym. - Photo credit: Nik and Tam
View into the cycling studio with ceiling lights creating a dynamic element throughout the gym.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 21 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - View from the cycling studio into the main corridor. - Photo credit: Nik and Tam
View from the cycling studio into the main corridor.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 16 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Main gym floor with customized suspended LED ceiling lights that can be controlled separately for each exercise zone. - Photo credit: Nik and Tam
Main gym floor with customized suspended LED ceiling lights that can be controlled separately for each exercise zone.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 20 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Suspended glass podium in the main gym floor. - Photo credit: Nik and Tam
Suspended glass podium in the main gym floor.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 27 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Details of circuit training studio with weight training zone. - Photo credit: Nik and Tam
Details of circuit training studio with weight training zone.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 21 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Locally cured concrete bricks, gold copper alloy and concrete flooring giving an authentic feel to the space and is resilient to heavy use. - Photo credit: Nik and Tam
Locally cured concrete bricks, gold copper alloy and concrete flooring giving an authentic feel to the space and is resilient to heavy use.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 18 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Male & Female changing room concealed doors. - Photo credit: Nik and Tam
Male & Female changing room concealed doors.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 8.7 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The wash area in the changing room with custom made mirrors and pink vanity. - Photo credit: Nik and Tam
The wash area in the changing room with custom made mirrors and pink vanity.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 23 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Changing room Lockers area - Photo credit: Nik and Tam
Changing room Lockers area
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
28.96 x 19.31
300dpi

~ 25 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Changing room cubical with original structural column in raw concrete blending in with the tiles texture. - Photo credit: Nik and Tam
Changing room cubical with original structural column in raw concrete blending in with the tiles texture.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 22 MB
Press kit | 3809-01 - Press release | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The shower cubical with customized ribbed glass doors. - Photo credit: Nik and Tam
The shower cubical with customized ribbed glass doors.
Photo credit: Nik and Tam
Download
Very High-resolution image
19.31 x 28.96
300dpi

~ 28 MB
Same company
Newsroom - Press release - The Burj Residence - VSHD Design
A v2com exclusive

The Burj Residence

VSHD Design

Dubai, United Arab Emirates, 2019-03-28
You may also like...
Newsroom - Press release - Hotel Andaz - concrete

Hotel Andaz

concrete

Amsterdam, Netherlands, 2019-04-09
You may also like...
Newsroom - Press release - VUJÀ DÉ: Creative Tension Between Form, Art, Structure and Fashion - Jean de Lessard, Designers Créatifs
A v2com exclusive

VUJÀ DÉ: Creative Tension Between Form, Art, Structure and Fashion

Jean de Lessard, Designers Créatifs

Montréal, Canada, 2019-04-09
You may also like...
Newsroom - Press release - Bala Perdida Club - EL EQUIPO CREATIVO

Bala Perdida Club

EL EQUIPO CREATIVO

Barcelona, Spain, 2019-03-27
You may also like...
Newsroom - Press release - Hacking visual perception, Alberto Caiola cross-pollinates classical archetypes with virtual hues - Alberto Caiola Studio

Hacking visual perception, Alberto Caiola cross-pollinates classical archetypes with virtual hues

Alberto Caiola Studio

Shanghai, China, 2019-03-26
You may also like...
Newsroom - Press release - Ura Window Display - JA! Studio

Ura Window Display

JA! Studio

Donostia, Spain, 2019-03-20
You may also like...
Newsroom - Press release - FX Studio Design is Becoming Clairoux - Clairoux
A v2com exclusive

FX Studio Design is Becoming Clairoux

Clairoux

Montréal, Canada, 2019-03-20
You may also like...
Newsroom - Press release - PrestigiousiF DESIGN AWARD 2019 for Experience Design OfficeMMEK’ - MMEK'

Prestigious iF DESIGN AWARD 2019 for Experience Design Office MMEK’

MMEK'

Utrecht, Netherlands, 2019-03-19
You may also like...
Newsroom - Press release - "La Cuisine": Rockland Center's Culinary Experience - Architecture49 + Humà Design+Architecture
A v2com exclusive

"La Cuisine": Rockland Center's Culinary Experience

Architecture49 + Humà Design+Architecture

Montréal, Canada, 2019-03-18
You may also like...
Newsroom - Press release - City of Sky - WJ Design
A v2com exclusive

City of Sky

WJ Design

Hangzhou Shi, China, 2019-03-14
You may also like...
Newsroom - Press release - Berlin Bar, Moscow - Thilo Reich
A v2com exclusive

Berlin Bar, Moscow

Thilo Reich

Berlin, Germany, 2019-03-12