EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1972-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 8,5 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 260 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis
Exclusivité de v2com

‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015

Bangkok, Thailand

Hypothesis

Bangkok, Thailand, 13-12-2015 -

Vivarium, a restaurant designed by a young Thai design agency, Hypothesis, won this year’s INSIDE award in the bars and restaurants category. Announced at the INSIDE World Festival of Interiors in Singapore, the converted industrial warehouse in Bangkok demonstrates the firm’s novel technique of adaptive reuse as a strategy to preserve the project’s contextual history, to create dialectics between the ‘old’ and the ‘new’, and to minimize the project’s construction cost.


Old vs. New

In order to highlight the former industrial characteristics of the warehouse, the majority of the existing structure was kept unchanged but delineated from the new addition through the differentiation of finishing colors – the old parts were kept in their original white color whereas the new additions were painted with red rust protection primer – accentuating the contrast between the old and the new. To minimize the renovation budget, Hypothesis employed found objects from around the site – iron doors, steel pipes, dead branches, and tree roots – as decorative interior elements, as well as using scaffolding structures, inspired by the ones previously existed on the site, as decorative shelves within the restaurant space.


Vivarium as a Concept

With the aim to inject life and energy into the warehouse for the new restaurant program, the design team thought of a terrarium as a concept for the interior. A lush green-scape of hanging plants populates the upper volume of the double height space. Placed around the restaurant are ceramic follies designed by Yarnnakarn Art and Craft Studio, adding to the intricacy and lushness of the interior landscape – counterbalancing the rustic industrial setting.  The design theme was then reflected in the name of the restaurant, Vivarium – a container of life.


Hypothesis’ Adaptive Reuse Projects

Hypothesis is also currently on other projects that focus on creative reuse of existing structures:


Ir-On Hostel, Bangkok

An 8 storey apartment building converted into a 20 room hostel.  The name of the hostel and the design concept were inspired by the client’s steel manufacturing business. Hypothesis used old wrought iron screens – traditionally found in Thai houses and low rise buildings – as a cladding material for the façade, enveloping the building with intricate iron work while concealing the original facade of the old building.


Residence Pattanakan

A renovation of an old house that is sandwiched between its surrounding neighbors. Hypothesis opened up one of its exterior walls to extend the interior space toward the outdoor. As a house of a collector, the design and articulation of all the interior elements are customized and crafted to highlight the materiality and history of each artifact. 


Hostel 54/1, Bangkok

A series of shop houses that have been strategically carved out to create an ‘interior street.’ An insertion of this connected sequence of voids would bring public programs such as street vendors, coffee shops, co-working space into this new mixed use hostel/apartment complex.

  

About Hypothesis

Hypothesis is a multidisciplinary design agency based in Bangkok whose work includes, but not limited to, architecture, interior, furniture, product, exhibition, installation, graphics, as well as corporate branding. Founded in 2011, the company aims to challenge and dilute disciplinary boundaries through active collaborations with experts from different fields.

Hypothesis has won numerous awards for their practice including the Design Top Talent award from Thailand Interior Designers’ Association in 2012 and 2014, the Emerging Award in Interior Design in 2015, and most recently, the INSIDE award from the World Festival of Interiors in Singapore for the Vivarium Restaurant project.


Project Name: Vivarium Restaurant

Location: Bangkok, Thailand

Client: Krung Thai Tractor Company Limited

Interior Design: Hypothesis

Collaborators:

  • Architect: Stu/D/O Architects
  • Lighting Design: In Contrast Design
  • Ceramic Design: Yarnnakarn Art and Craft Studio
  • Botanist: Bankampu
  • Contractor: PSM Design
  • Project Manager: Project Alliance

Area of Project: 652 sqm.

Budget: $170,000

Completion Date: February, 2015

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design -  The entrance to the restaurant  - Crédit photo :  Hypothesis
The entrance to the restaurant
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image haute résolution
15.75 x 10.5
300dpi

~ 17 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The new steel and glass facade - Crédit photo :  Hypothesis
The new steel and glass facade
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
17.91 x 11.94
300dpi

~ 17 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The new steel and glass facade with the red primer finish versus the old roof and beam structure - Crédit photo :  Hypothesis
The new steel and glass facade with the red primer finish versus the old roof and beam structure
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
11.85 x 17.78
300dpi

~ 19 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The entry area - Crédit photo :  Hypothesis
The entry area
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
18.04 x 12.03
300dpi

~ 19 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The main dining area - Crédit photo :  Hypothesis
The main dining area
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image haute résolution
11.04 x 6.96
300dpi

~ 6,3 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The main dining area - Crédit photo :  Hypothesis
The main dining area
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image moyenne résolution
7.2 x 10.49
300dpi

~ 5,6 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The main dining area - Crédit photo :  Hypothesis
The main dining area
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
17.36 x 11.58
300dpi

~ 16 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The dining area - Crédit photo :  Hypothesis
The dining area
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
18.2 x 12.13
300dpi

~ 20 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Ceramic design by Yarnnakarn Art and Craft Studio - Crédit photo :  Hypothesis
Ceramic design by Yarnnakarn Art and Craft Studio
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image moyenne résolution
10.54 x 7.06
300dpi

~ 4,2 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Scaffolding structures used as decorative shelves - Crédit photo :  Hypothesis
Scaffolding structures used as decorative shelves
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image haute résolution
11.52 x 7.09
300dpi

~ 5,8 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The old white roof and beam structure vs. the new red primer insert - Crédit photo :  Hypothesis
The old white roof and beam structure vs. the new red primer insert
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
18.2 x 12.13
300dpi

~ 22 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - The main bar - Crédit photo :  Hypothesis
The main bar
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 17 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Interior softscape underneath the skylight - Crédit photo :  Hypothesis
Interior softscape underneath the skylight
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image haute résolution
11.52 x 7.29
300dpi

~ 6,3 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - New and old M&E units - Crédit photo :  Hypothesis
New and old M&E units
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image moyenne résolution
10.9 x 7.38
300dpi

~ 5,5 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Repurposed tree root with ceramic work by Yarnnakarn Art and Craft Studio - Crédit photo :  Hypothesis
Repurposed tree root with ceramic work by Yarnnakarn Art and Craft Studio
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
12.48 x 18.72
300dpi

~ 21 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Ground floor plan - Crédit photo :  Hypothesis
Ground floor plan
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image haute résolution
13.53 x 10.71
300dpi

~ 2,7 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Longitudinal section - Crédit photo :  Hypothesis
Longitudinal section
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image haute résolution
14.99 x 4.71
300dpi

~ 1,4 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Cross section - Crédit photo :  Hypothesis
Cross section
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image haute résolution
14.88 x 6.17
300dpi

~ 1,8 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Ir-On Hostel - Crédit photo :  Hypothesis
Ir-On Hostel
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image moyenne résolution
6.83 x 3.87
300dpi

~ 2,1 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Ir-On Hostel - Crédit photo :  Hypothesis
Ir-On Hostel
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image moyenne résolution
6.83 x 3.21
300dpi

~ 1,8 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Residence Pattanakan - Crédit photo :  Hypothesis
Residence Pattanakan
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 19 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Residence Pattanakan - Crédit photo :  Hypothesis
Residence Pattanakan
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image très haute résolution
18.72 x 12.48
300dpi

~ 20 Mo
Dossier de presse | 1972-01 - Communiqué de presse | ‘Vivarium’ - A Tractor Warehouse Turned Restaurant by Hypothesis Won the INSIDE Award 2015 - Hypothesis - Commercial Interior Design - Hostel 54/1: ground floor diagram - Crédit photo :  Hypothesis
Hostel 54/1: ground floor diagram
Crédit photo : Hypothesis
Télécharger
Image moyenne résolution
10.46 x 7.13
300dpi

~ 1000 ko
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Stimuler la génération d’idées et la croissance des entreprises grâce à des espaces collaboratifs bien conçus - Lemay
Exclusivité de v2com

Stimuler la génération d’idées et la croissance des entreprises grâce à des espaces collaboratifs bien conçus

Lemay

Montréal, Canada, 06-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Restaurant et boulangerie-café Andina Notting Hill - EL EQUIPO CREATIVO

Restaurant et boulangerie-café Andina Notting Hill

EL EQUIPO CREATIVO

Barcelona, Spain, 29-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Hotel Andaz - concrete

Hotel Andaz

concrete

Amsterdam, Netherlands, 09-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - VUJÀ DÉ : tension créative entre forme, art, structure et mode - Jean de Lessard, Designers Créatifs
Exclusivité de v2com

VUJÀ DÉ : tension créative entre forme, art, structure et mode 

Jean de Lessard, Designers Créatifs

Montréal, Canada, 09-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le club Bala Perdida - EL EQUIPO CREATIVO

Le club Bala Perdida 

EL EQUIPO CREATIVO

Barcelona, Spain, 27-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Nyx Bar - Alberto Caiola Studio

Nyx Bar

Alberto Caiola Studio

Shanghai, China, 26-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Design de vitrine pour la boutique Ura - JA! Studio

Design de vitrine pour la boutique Ura

JA! Studio

Donostia, Spain, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - FX Studio Design devient Clairoux - Clairoux
Exclusivité de v2com

FX Studio Design devient Clairoux

Clairoux

Montréal, Canada, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le studio MMEK’ récompensé par le prestigieux iF DESIGN AWARD2019 - MMEK'

Le studio MMEK’ récompensé par le prestigieux iF DESIGN AWARD 2019 

MMEK'

Utrecht, Netherlands, 19-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - « La Cuisine » : l’expérience culinaire du Centre Rockland - Architecture49 + Humà Design+Architecture
Exclusivité de v2com

« La Cuisine » : l’expérience culinaire du Centre Rockland

Architecture49 + Humà Design+Architecture

Montréal, Canada, 18-03-2019