Press kit no. 1195-01

Journalists, explore this publication-ready project. Create a free v2com media account to download high-resolution images.

Create a media account
Press kit - Press release - National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces

Press Kit | no. 1195-01

National Bank’s Dynamic New Workspace

Montréal, Canada

VAD Designers d'espaces

VAD Designers d’espaces—in collaboration with National Bank’s Premises Department—developed and orchestrated a new design concept for the workspaces at the National Bank Tower in Downtown Montreal.

Montréal, Canada, 2018-02-02 - 

VAD Designers d’espaces—in collaboration with National Bank’s Premises Department—developed and orchestrated a new dynamic workspace concept at the financial corporation’s current head offices. The project, which introduces new ways of working, is gradually unfolding across the floors of the National Bank Tower, located at 600 de la Gauchetière.

 

Pursuing its momentum in collaboration and connectivity practices, National Bank’s new work environment takes place in a colorful sectored layout where transparency rules. Initiated by an important audit period, directed by the Premises Department, in collaboration with Gensler, the project was then handed to the designers at VAD, for interpretation.

Benefiting from the building’s octagonal shape and its abundant natural lighting, the shared workstations and unassigned work benches border the windows, dispersed methodically to the rhythm of a palette of five pigmented hues. Colors and angles bounce off each other and serve as visual guides for the personnel. Clear glass, brilliant color and abundant light animate the meeting rooms, privacy nooks, and interactive areas, boldly redefining workplace standards and offering users a broad range of opportunities.


The new workspace is immersive, effective, intuitive and modern. It was conceived to promote the evolution of work methods, to encourage collaboration and mobility, and to foster employee well-being. The project’s main objective: to create a modern and refreshing environment, customized to the personnel’s needs. Like a common thread orienting the design concept, the optimization of

natural light sources and the vibrant color palette reinforce the distinctive identity of the space, and facilitate its appropriation by the staff. 


With this transition towards a new work model, National Bank reassesses its position of an innovative financial institution, open to evolving office planning practices. The new environment, which is already occupied by a portion of the staff, will serve as a pilot project for the years to come; guiding the collaborative work methods through National Bank’s different departments, regrouped into smaller organized communities called “neighbourhoods”.


Data sheet

Location: Montreal, Canada
Completion: 2018
Size: over 100,000 sq ft.
Photography: Stéphane Brügger


About VAD

VAD is an interior design firm specialized in corporate, institutional and commercial spaces, operating nationwide. Guided by instinct, authenticity and sensibility, a team of 25 creators combines innovative ideas, and precise methodology to conceive environments that reflect their clients’ culture. Each new project is an opportunity to deploy their unique vision and design knowledge centred around the human experience. 

- 30 -

For more information

  1. www.vad.qc.ca/en-ca/

Media contact

  • VAD Designers d'espaces
  • Tanya Jacques, Communications officer
  • tjacques@vad.qc.ca
  • +1 514-473-1135 ext. 281

Attachments

press release - French
Low-resolution images ~ 1.66 MB
High-resolution images ~ 242 MB

Terms and conditions

For immediate release

All photos must be published with proper credit. Please reference v2com as the source whenever possible. We always appreciate receiving PDF copies of your articles.

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design -   Instead of traditional power poles, the custom-designed columns, at each work bench's extremity, also serve a wayfinding purpose for users navigating through the open layout.    - Photo credit: Stephane Brugger
Instead of traditional power poles, the custom-designed columns, at each work bench's extremity, also serve a wayfinding purpose for users navigating through the open layout. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 19.2 x 12.8 @ 300dpi ~ 9.2 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - The designers, playing with high contrast levels, opted for precise angles and clean breaks between pigments.  - Photo credit: Stephane Brugger
The designers, playing with high contrast levels, opted for precise angles and clean breaks between pigments. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 24.35 x 12.8 @ 300dpi ~ 2.7 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - Large communal table with a view on the library, that features a stylized mural of Montreal's cityscape.  - Photo credit: Stephane Brugger
Large communal table with a view on the library, that features a stylized mural of Montreal's cityscape. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 19.2 x 12.8 @ 300dpi ~ 2 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - From this angle, four types of work zones can be seen : In the foreground, a large communal table welcomes quiet collaboration and «alone together» time, while the face-to-face privacy booths serve as an impromptu meeting area. On the left, a glass-enclosed phone booth allows confidentiality and improves noise control in the open layout. In the background, the shared work benches are flooded with natural light, and offer users a clear overall view of their surroundings.  - Photo credit: Stephane Brugger
From this angle, four types of work zones can be seen : In the foreground, a large communal table welcomes quiet collaboration and «alone together» time, while the face-to-face privacy booths serve as an impromptu meeting area. On the left, a glass-enclosed phone booth allows confidentiality and improves noise control in the open layout. In the background, the shared work benches are flooded with natural light, and offer users a clear overall view of their surroundings. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 18.87 x 12.62 @ 300dpi ~ 8.9 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design -  A casual gathering retreat borders the glass-enclosed staircase linking the 18th and 19th floor.   - Photo credit: Stephane Brugger
A casual gathering retreat borders the glass-enclosed staircase linking the 18th and 19th floor. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 18.9 x 13.83 @ 300dpi ~ 12 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - Lockers are seamlessly integrated to the concept, in a white alcove. <br>Above, a ceiling drop replicates the traffic zone's path and contains integrated LED lighting, supporting the modern esthetic of the space.&nbsp; - Photo credit: Stephane Brugger
Lockers are seamlessly integrated to the concept, in a white alcove.
Above, a ceiling drop replicates the traffic zone's path and contains integrated LED lighting, supporting the modern esthetic of the space. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 19.2 x 12.33 @ 300dpi ~ 1.5 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - Collaboration zones and meeting rooms are easily identifiable, from anywhere on the floor, by the colorful blocks on the walls and ground.&nbsp; - Photo credit: Stephane Brugger
Collaboration zones and meeting rooms are easily identifiable, from anywhere on the floor, by the colorful blocks on the walls and ground. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 23.48 x 12.8 @ 300dpi ~ 2.5 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - Meeting room and single-user booth leading to the bistro.&nbsp; - Photo credit: Stephane Brugger
Meeting room and single-user booth leading to the bistro. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 19.2 x 12.8 @ 300dpi ~ 1.9 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design -  The bistro area serves as a complementary eating area, seeing as the building holds a new large-capacity cafeteria on the second floor. The bistro can serve as a work-café, can host team events, or become an alternate meeting space, and lounge.&nbsp;  - Photo credit: Stephane Brugger
The bistro area serves as a complementary eating area, seeing as the building holds a new large-capacity cafeteria on the second floor. The bistro can serve as a work-café, can host team events, or become an alternate meeting space, and lounge. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 22.24 x 12.8 @ 300dpi ~ 4.9 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - Meeting rooms. Black.&nbsp; - Photo credit: Stephane Brugger
Meeting rooms. Black. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 19.08 x 14.98 @ 300dpi ~ 2.4 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - The halls were also updated.&nbsp; - Photo credit: Stephane Brugger
The halls were also updated. 
Photo credit: Stephane Brugger
Download

Very High-resolution image : 18.97 x 16.78 @ 300dpi ~ 1.6 MB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - About VAD:<br>VAD is an interior design firm specialized in corporate, institutional and commercial spaces, operating nationwide. Guided by instinct, authenticity and sensibility, a team of 25 creators combine innovative ideas, and precise methodology to conceive environments that reflect their clients' culture. Each new project is an opportunity to deploy their unique vision and design knowledge centered around the human experience.&nbsp; - Photo credit: www.vad.qc.ca
About VAD:
VAD is an interior design firm specialized in corporate, institutional and commercial spaces, operating nationwide. Guided by instinct, authenticity and sensibility, a team of 25 creators combine innovative ideas, and precise methodology to conceive environments that reflect their clients' culture. Each new project is an opportunity to deploy their unique vision and design knowledge centered around the human experience. 
Photo credit: www.vad.qc.ca
Download

Medium-resolution image : 5.98 x 4.37 @ 300dpi ~ 140 KB

Press kit | 1195-01 - Press release | National Bank’s Dynamic New Workspace - VAD Designers d'espaces - Commercial Interior Design - National Bank - Photo credit: National Bank
National Bank
Photo credit: National Bank
Download

Low-resolution image : 4.06 x 3.26 @ 300dpi ~ 170 KB

You may also like...