EN | FR
  1. Art
  2. Commercial Architecture
  3. Commercial Interior Design
  4. Competition
  5. Edition
  6. Event + Exhibition
  7. Fashion Design
  8. Graphic Design
  9. Industrial Architecture
  10. Industrial Design
  11. Institutional Architecture
  12. Landscape Architecture
  13. Lifestyle
  14. Lighting Design
  15. Multimedia Design
  16. Product
  17. Real Estate
  18. Residential Architecture
  19. Residential Interior Design
  20. Urban Design
  21. X
⇤ Newswire
v2com, the international newswire specializing in the distribution of design, architecture and lifestyle press kits to the media
Journalists! Take advantage of free access to press kits to easily download high resolution images.


Professionals! Join an influential network, get international media coverage and improve your reputation.


We are sociable!


Subscribe
to our newsletter.



Press Kit
| no: 3092-01
Press kits are only available
for download by media.
Terms
For immediate release

All photos must be published with proper credit.
Please reference v2com as the source
whenever possible. We always appreciate
receiving PDF copies of your articles.

Press materials


Download the full package of low-resolution images:
LR Images ~ 5.2 MB


Download the full package of high-resolution images:
HR images ~ 136 MB


The high-resolution images are also available individually under each image.

The press release is available below (copy and paste).


Flag black
Press kit - Press release - Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners
A v2com exclusive

Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents

Magong City, Taiwan

CCL Architects & Planners

Penghu Qingwan Cactus Park Win 2017 The American Architecture Award for agricultural Buildings


Xinyi District, Taiwan, 2017-11-01 -

Qingwan district is located at Penghu's Fongguei Peninsula. Surrounded by sea, it is abundant in marine resources and natural wonders. The basaltic landscape, diverse vegetation, and forts remained from the military days make Qingwan the perfect place for tourism development.

 

The district was under Coast Guard Administration until 2008, when it was relegated to Penghu County Government. Since then, the government has been revitalising the district’s natural environment and abandoned manmade facilities with strategies such as phasing and BOT, which has in turn improved the its ecology and living quality.

 

Moreover, the project’s landscape treatment work better enhance the district’s condition for ecological diversity. Vegetation planting and air purifying also help. The integration of different parts within the district not only improves environmental quality but also creates more recreations. During the process of vegetation adjustment, water conservation is made possible due to the corresponding relation between low-lying land and highland, boosting Qingwan’s capability of ecological restoration.

 

In detail, the core zone of the project is to control and minimise any damages construction might bring. Outside of the zone, the projects aims to increase ecological diversity by reconnecting to mountains and sea and the areas nearby. The cactus park helps the preservation of the basaltic landscape and stresses the place’s military background, facilitating the formation of different types of recreations. Setting up leisure activities along the coastline, such as the plan of bike lanes, then intends to broaden the scope of Qingwan’s ecotourism.

 

Goal

The construction plan includes the following four phases:

Phase 1: preparing the site by sorting out abandoned camp and environmental (not belonging to the design team's planning scope)

Phase 2: constructing including the one for semi-open basalt-based greenhouse, the one for echinocactus grusonii cactus greenhouse and the one for large cactus greenhouse that can be used as a classroom for parent-child handcraft workshops.

Phase 3: fine tuning the construction of greenhouses and the landscape along the axis. And, establishing rainwater conservation basin according to the district’s geography, which will improve the condition of vegetation by the sea.

Phase 4: planning artist villages, shaded walkway along the axis, and exhibition room at the entrance. And, preparing the hand-over details regarding ROT companies that will operate the site in the future.

 

Practice

The project, consisting of the cactus park, artists village, and environmental landscape, possesses great sea views that relax people. The parks are mainly greenhouses designed with elements associated with cactuses; its purpose is to conserve cactuses and basaltic landscape.

 

The artists village is located at an old coastal guard site by the sea. The beautiful beach line consisting of reef rocks and fjords make it a perfect place for artists to create work. To revitalize the old buildings at the site and preserve their original looks at the same time, the design used is mainly placement and face-lifting. Environmental landscape is the green belt that connects the traffic flow of various greenhouses and creates the look and feel of a park.

 

1. The cactus park includes following spaces:

●     Big cactus greenhouse: integrated teak in the shape of the cactus wraps around the facade; large-sized windows facilitate ventilation and basaltic masonry retaining walls that feature prism grid fit the local environment.

●     Echinocactus grusonii cactus greenhouse: with bended steel as structure and white and transparent pc panels bringing in natural light, the greenhouse resembles the shape of the cactus and has a soft glow.

●     Basaltic-based greenhouse: the making of wall and roof is inspired by local masonry retaining walls; the use of integrated teak on the wall and roof softens the overall look.

●     Exhibition room: Basaltic masonry retaining walls with prism grid fit the local environment; tilted roof facilitates the growth of greenery, greeting visitors coming to the park.

●     Shed at the entrance: Bringing the structure of masonry retaining walls and greenery to the roof of the shed situated on a slope, making the architecture coexist well with the surrounding landscape.

 

2. The artists village includes the following spaces:

●     Workshop: the exterior walls are made of grey-black pebbles. Solid wood panels and dividing lines of the pebbles create a sense of rhythm on the wall. The interior walls preserve the original structure.

●     Accommodation: it features light blue steel shed and grey steel structure. The roof and interior compartments are placed without damages the original architecture.

●     Bathroom: the old architecture made of masonry is fixed and a new architecture featuring wooden weatherboards is also built. The two are connected with a steel shed.

●     Plaza: curved masonry and seating of different height let the plaza connect with surrounding landscape.


3. Landscape design

It primarily is to improve the landscape surrounding the greenhouses and the overall environment; to enhance water conservation by setting up rainwater conservation basin; and to help the growth of plants under the cold weather. After investigating the whole district, the design team finds the well-designed rainwater recycling system from Japanese-Occupied Period. It suggests the problem of water shortage and importance of rainwater collection. The team’s take is to keep the water conservation design at the lowest point of the site and strengthen water conservation through infiltration, which in turn will facilitate the overall plant growth. To block the cold north-east monsoon that carries salt and interferes plant growth, the team develops windbreak inspired by the method used by local farmers. The windbreak of 180~240cm can help the growth of plants by the sea more effectively.

 

Conclusion

Penghu Qingwan Cactus Park has transformed from the important military base in the past to the new tourist attraction. After seven years’ planning and construction, the park is not only a place where exhibits different types of cactuses but also a land that nourishes the cactus and dragon fruit business and creative works. Please come and visit.


Company Info

CCL Architects & Planners was founded in Taipei in July 2004, was committed to the integration of environmental planning both aesthetics and architectural space, with 2D and 3D drawing creation constituted, with operating entity model, any possibility to experience space, is a charge of vitality and creativity of young design firm.

- 30 -


Media contact
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture -  Qingwan Cactus Park in night  - Photo credit:  CCL Architects & Planners
Qingwan Cactus Park in night
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
High-resolution image
16.92 x 7.65
300dpi

~ 6 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Qingwan Cactus Park - Photo credit: CCL Architects & Planners
Qingwan Cactus Park
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 5.12
300dpi

~ 3.5 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Shed light and shadow - Photo credit: CCL Architects & Planners
Shed light and shadow
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.54
300dpi

~ 2.3 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Basaltic-based greenhouse - Photo credit: CCL Architects & Planners
Basaltic-based greenhouse
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 5.12
300dpi

~ 3 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Basaltic-based greenhouse - Photo credit: CCL Architects & Planners
Basaltic-based greenhouse
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 5.12
300dpi

~ 3.4 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Basaltic-based greenhouse - Photo credit: CCL Architects & Planners
Basaltic-based greenhouse
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.54
300dpi

~ 2.8 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Exhibition room - Photo credit: CCL Architects & Planners
Exhibition room
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 5.12
300dpi

~ 3 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Exhibition room - Photo credit: CCL Architects & Planners
Exhibition room
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 3.26
300dpi

~ 1.6 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Exhibition room in night - Photo credit: CCL Architects & Planners
Exhibition room in night
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
High-resolution image
15.78 x 9.88
300dpi

~ 2.6 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Exhibition room light in space - Photo credit: CCL Architects & Planners
Exhibition room light in space
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.54
300dpi

~ 2.2 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Echinocactus grusonii cactus greenhouse and envirement - Photo credit: CCL Architects & Planners
Echinocactus grusonii cactus greenhouse and envirement
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
4.84 x 6.83
300dpi

~ 2.6 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Echinocactus grusonii cactus greenhouse interior - Photo credit: CCL Architects & Planners
Echinocactus grusonii cactus greenhouse interior
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.54
300dpi

~ 2 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Echinocactus grusonii cactus greenhouse - Photo credit: CCL Architects & Planners
Echinocactus grusonii cactus greenhouse
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.56
300dpi

~ 440 KB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Echinocactus grusonii cactus greenhouse in night - Photo credit: CCL Architects & Planners
Echinocactus grusonii cactus greenhouse in night
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.09
300dpi

~ 1.6 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Big cactus greenhouse in night - Photo credit: CCL Architects & Planners
Big cactus greenhouse in night
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.12
300dpi

~ 490 KB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Big cactus greenhouse in night - Photo credit: CCL Architects & Planners
Big cactus greenhouse in night
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.56
300dpi

~ 530 KB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Big cactus greenhouse interior - Photo credit: CCL Architects & Planners
Big cactus greenhouse interior
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.54
300dpi

~ 2.7 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - Big cactus greenhouse interior light in space - Photo credit: CCL Architects & Planners
Big cactus greenhouse interior light in space
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.54
300dpi

~ 2.5 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture - artists village - Photo credit: CCL Architects & Planners
artists village
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Medium-resolution image
6.83 x 4.23
300dpi

~ 1.9 MB
Press kit | 3092-01 - Press release | Cactus Park in Taiwan Draws Architectural Inspiration from Prickly Succulents - CCL Architects & Planners - Landscape Architecture -  artists village inside and outside  - Photo credit: CCL Architects & Planners
artists village inside and outside
Photo credit: CCL Architects & Planners
Download
Low-resolution image

~ 300 KB
You may also like...
Newsroom - Press release - Eco-Luxurious Accommodations “Dômes Charlevoix" - Bourgeois / Lechasseur architects
A v2com exclusive

Eco-Luxurious Accommodations “Dômes Charlevoix"

Bourgeois / Lechasseur architects

Québec, Canada, 2018-11-06
You may also like...
Newsroom - Press release - Fine Flower - Dubaï Heart - HKA | Hermann Kamte & Associates
A v2com exclusive

Fine Flower - Dubaï Heart

HKA | Hermann Kamte & Associates

Yaoundé, Cameroon, 2018-10-30
You may also like...
Newsroom - Press release - Call for tenders by City of Québec for the Cap Rouge, Saint-Charles, Beauport and Montmorency rivers - City of Quebec

Call for tenders by City of Québec for the Cap Rouge, Saint-Charles, Beauport and Montmorency rivers

City of Quebec

Québec, Canada, 2018-08-01
You may also like...
Newsroom - Press release - Montreal Project Wins Major International Design Award - civiliti with Julie Margot design
A v2com exclusive

Montreal Project Wins Major International Design Award

civiliti with Julie Margot design

Montréal, Canada, 2018-06-12
You may also like...
Newsroom - Press release - 9 Unusual Moments - Architecturama
A v2com exclusive

9 Unusual Moments

Architecturama

Montréal, Canada, 2018-02-07
You may also like...
Newsroom - Press release - Bubble Shade - Valerie Schweitzer Architects
A v2com exclusive

Bubble Shade

Valerie Schweitzer Architects

New York, United States, 2018-01-31
You may also like...
Newsroom - Press release - Madrid Rio. A New Urban Ecology - Burgos & Garrido; Porras La Casta; Rubio & A-Sala; West 8[Ginés Garrido, team director]
A v2com exclusive

Madrid Rio. A New Urban Ecology

Burgos & Garrido; Porras La Casta; Rubio & A-Sala; West 8[Ginés Garrido, team director]

Madrid, Spain, 2017-11-28
You may also like...
Newsroom - Press release - Botaniko Sales Gallery - Landscape Design Workshop
A v2com exclusive

Botaniko Sales Gallery

Landscape Design Workshop

Boca Raton, United States, 2017-11-09
You may also like...
Newsroom - Press release - MTL Collection - Equiparc & Dikini
A v2com exclusive

MTL Collection

Equiparc & Dikini

Saint-Jean-sur-Richelieu, Canada, 2017-10-17