Dossier de presse no. 1048-06

Journalistes! Découvrez ce projet prêt à être publié. Créez gratuitement un compte média v2com pour télécharger les images haute résolution.

Créez un compte média
Dossier de presse - Communiqué de presse - Poolhouse - +tongtong

Dossier de presse | no. 1048-06

Communiqué seulement en anglais

Poolhouse

Toronto, Canada

+tongtong

+tongtong Renovates a Mid-Century Era Pool House Inspired by Simple, Elegant Lines 

Toronto, Canada, 29-04-2014 - 

Multidisciplinary studio +tongtong completed a bold, minimalist renovation of a pool house in Toronto. Designed to be multifunctional, the open-space interiors can easily transform from pool house to guesthouse to entertainment space to work studio to event space. Located in the garden of a large traditional house, the 1000 square-foot freestanding pool house is a relic from the mid-century era. But over the years, multiple renovations masked its original design. “Its true potential was really buried under a lot of different interpretations,” says principal John Tong. “I wanted to redefine its modernity while making a place that is warm and full of ease.” 


To emphasize the pool house’s mid-century modern language, the flat roof was accentuated by bringing the roofline forward, creating a floating brow. Windows were pushed flush to the ceiling to articulate the plane of the roof and offer sunlight while providing privacy for guests. Formerly made of stone, the exterior cladding was relined with lighter and warmer cedar slats. The focal point – the oval pool – was re-imagined without changing its shape through extending the patio parallel to the flatness of the roof. “The whole composition is made up of these new elements layered over top of the existing,” says Tong. “The deck is laid on top of the pool edge; the existing roof was extended to create a new floating shelf.” 


Tong’s experience designing luxury guest suites and multifunctional spaces for hotel projects like the W Hotel in New Jersey and the Drake Hotel in Toronto informs his approach to the interior. Moving inside, the environment is designed to act as a pool house for guests changing and showering, as well as a guest suite for extended stays. The open-concept room is punctuated by a large, freestanding monolith that defines the private and public space. On the public side, the black millwork holds IT and audio visual entertainment equipment. The large table, designed by Tong, is made of exotic wood salvaged from the Panama Canal and features a geometric steel-frame base. The scale of the table, 14’ x 3’ is long and luxurious. The coffee table can be easily raised to counter height by rotating the legs, transforming the space from an intimate family space to a space for larger events such as dinner parties or a work studio. The bright orange feature wall, which transcends both the private and public spaces, is used as a gallery wall for the client’s art collection. On the other side of the monolith is a shower and toilet, both of which are enclosed with vibrant blue glass. “Like a lot of our work, we try to add playful elements, elements of surprise” says Tong. The opposing wall features a custom Murphy bed with integrated side tables and full support for luggage and storage. A built in microwave, mini-bar and coffee machine are all provided with the vision of giving guests the hotel experience complete with a complimentary munchie box. 


While openness and ease of flow is emphasized in the space, some privacy was needed. The toilet has an electronic blackout blind that offers full discretion, while the black monolith separates the private space with magically trackless cantilevering sliding doors. To achieve an even simpler layout, radiant floor heating under polished concrete and slate floor was used. “Like all our projects, the client is our collaborator. The program along with issues of comfort and privacy evolve and were developed together.


Both the outdoor and indoor spaces subtly riffs on its mid-century modern aesthetic, creating an environment that’s simple in its orientation and rich in details and textures. “I think that modern architecture really had that sense of horizon. It was optimistic. The future is positive. This is a space where one can reflect, be creative, celebrate alone or with others, and live with ease.”

Formerly a founding principal of interior design firm 3rd Uncle Design, +tongtong principal John Tong (B. Architecture from the University of Toronto), is currently working on a diverse range of projects including his continued work with the Drake Hotel on the new Drake Devonshire Inn in Prince Edward County; a restaurant in the Delta Hotel in Waterloo, Ont.; a Spanish concept restaurant in the St. Lawrence Market; several custom residential projects across Canada and the United States; a new concept beauty salon, along with the ongoing development of furniture and accessories. +tongtong recently designed two retail stores Annie Aime and Black Toe Running that opened in Toronto. 


Project name: Poolhouse

Location: Toronto, Canada

Client Name:  confidential

Architect / Designers: +Tongtong Inc  (project started at 3rd Uncle Design)

Lead Designer: John Tong

Design Team: Morgan O’Reilly

Landscape Architect:  +Tongtong and Neil  Turnbull / Hedgerow

Builder: Parallel General Contractor

Size: 1000 sf

Photography: Colin Faulkner

Stylists: Emma Reddington and Liz Ikiriko


FURNITURE & ACCESSORIES

Carpet:  ELTE

Sting Ray Rocking Chair: Mjolk

Spine Lounge Chair: Mjolk

Art & Toy Collection: private collection of the owner

Coffee Table: Designed by +tongtong, table top by Canadian Salvage Timber 

- 30 -

Pour plus d’informations

Contact média

Pièces jointes

Images basse résolution ~ 3,9 Mo
Images haute résolution ~ 730 Mo

Termes et conditions

Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire. Merci d’inclure la source v2com lorsque possible et il est toujours apprécié de recevoir les versions PDF de vos articles.

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 16.0 @ 300dpi ~ 54 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 18.63 x 15.0 @ 300dpi ~ 43 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 17.9 @ 300dpi ~ 52 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 20.02 x 15.0 @ 300dpi ~ 35 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 17.98 @ 300dpi ~ 50 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 32.37 @ 300dpi ~ 97 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 14.0 x 19.68 @ 300dpi ~ 35 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 17.98 @ 300dpi ~ 62 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 18.15 x 13.0 @ 300dpi ~ 24 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 16.0 @ 300dpi ~ 39 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 16.0 @ 300dpi ~ 38 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 16.0 @ 300dpi ~ 66 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 16.0 @ 300dpi ~ 51 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 17.98 @ 300dpi ~ 54 Mo

Dossier de presse | 1048-06 - Communiqué de presse | Poolhouse - +tongtong - Architecture résidentielle -          THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS  - Crédit photo : 







Colin Faulkner
THIS PROJECT HAS PUBLICATION RESTRICTIONS
Crédit photo : Colin Faulkner
Télécharger

Image très haute résolution : 24.0 x 17.82 @ 300dpi ~ 46 Mo

Vous pourriez également aimer...

Même entreprise
Salle de presse | v2com-newswire | Fil de presse | Architecture | Design | Art de vivre - Communiqué de presse - Zn House - +tongtong

Toronto, Canada, 25-02-2017

Zn House

+tongtong

Même entreprise
Salle de presse | v2com-newswire | Fil de presse | Architecture | Design | Art de vivre - Communiqué de presse - Poolhouse - +tongtong

Toronto, Canada, 29-04-2014

Poolhouse

+tongtong

Salle de presse | v2com-newswire | Fil de presse | Architecture | Design | Art de vivre - Communiqué de presse - Là-haut - ESPACE VITAL architecture

Montréal, Canada, 11-06-2019

Là-haut

ESPACE VITAL architecture

Salle de presse | v2com-newswire | Fil de presse | Architecture | Design | Art de vivre - Communiqué de presse - La Poudreuse - Luc Plante architecture + design

Saint-Lambert, Canada, 07-06-2019

La Poudreuse

Luc Plante architecture + design