Press kit no. 908-01

Journalists, explore this publication-ready project. Create a free v2com media account to download high-resolution images.

Create a media account
Press kit - Press release - Shima Kitchen - Abe Ryo

Press Kit | no. 908-01

Press release only in English

Shima Kitchen

Teshima, Japan

Abe Ryo

Tokyo, Japan, 2012-02-13 -  Shima Kitchen was a renovation project to create a venue for arts, and dinning from an old vacant house in a village on Teshima. Teshima is a rural island in the Seto Inland Sea of Western Japan, just next to the famous art tourism island of Naoshima.

Around this old house were vacant lands where several other buildings had been demolished a long time ago. An old warehouse, two persimmon trees, and many smaller fig trees remained. We changed the house into an open style kitchen, refitted the warehouse as an art gallery, and extended a sunshade awning around the trees to create an outdoor theatre. The theatre was based on a traditional NOH style theater, with its stage(butai), veranda (hashikake), and gallery (sajiki), but was designed toadapt to various kinds of event programs such as live music, modern performance art, folk dance, and community festivals.

The sunshade awning is made of fire charred wooden panels which are traditionally used as siding on the houses of this island. The panels were tied loosely to a frame so that they would flutter slightly in the wind to evoke bird feathers. The structure is created with simple, and light materials that can easily be found even on this isolated island.34 mm steel water pipes were used as the main columns, and main beams.27 mm steel water pipes were used as the sub-beams, and D10 steel rods were used as the grid frame of the awning. We also employed a very light foundation system with spiral steel flat bar piles.

The form of the sunshade awning was conceived to flow contiguously from the existing house with its outer edges lower than the neighboring houses. In this way the roof fits harmoniously into the surrounding landscape of the village, without disturbing the serene atmosphere.

In the end, working with existing structures, traditional methods, and simple materials, we succeeded in creating an intimate village gathering place that promotes a pleasant feeling of being under the shade of trees.

Location of site:
Kagawa prefecture
Program: restaurant, theater, gallery
Principal designer: Ryo Abe
Design team: architects atelier ryo abe
Site area: 1,100㎡
Built-up area: 429㎡
Year of completion: 2010
Text credits: Ryo Abe
Photo credits: DAICI ANO
- 30 -

For more information

  1. www.aberyo.com/

Media contact

Attachments

Low-resolution images ~ 3.51 MB
High-resolution images ~ 50.9 MB

Terms and conditions

For immediate release

All photos must be published with proper credit. Please reference v2com as the source whenever possible. We always appreciate receiving PDF copies of your articles.

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 5.83 @ 300dpi ~ 4 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 5.83 @ 300dpi ~ 4.2 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 5.84 @ 300dpi ~ 3.6 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 7.5 @ 300dpi ~ 6.7 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 7.5 @ 300dpi ~ 4.6 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

High-resolution image : 12.0 x 9.0 @ 300dpi ~ 7.7 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 7.5 @ 300dpi ~ 6 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 7.5 @ 300dpi ~ 6.5 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 5.83 @ 300dpi ~ 4.2 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture - Photo credit: DAICI ANO
Photo credit: DAICI ANO
Download

Medium-resolution image : 10.0 x 5.83 @ 300dpi ~ 3.9 MB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture
Download

Low-resolution image : 3.32 x 3.76 @ 300dpi ~ 260 KB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture
Download

Medium-resolution image : 7.94 x 5.61 @ 300dpi ~ 760 KB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture
Download

Medium-resolution image : 3.97 x 5.61 @ 300dpi ~ 110 KB

Press kit | 908-01 - Press release | Shima Kitchen - Abe Ryo - Institutional Architecture
Download

Medium-resolution image : 3.97 x 5.61 @ 300dpi ~ 220 KB

You may also like...