EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 3809-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 5 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 1,1 Go


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Warehouse GYM D3 - VSHD Design
Exclusivité de v2com

Warehouse GYM D3

Dubai, United Arab Emirates

VSHD Design

'Health Club of the Year' Frame Awards 2019. Jury and People's vote.


Dubai, United Arab Emirates, 02-01-2019 -

The gym is located in Dubai Design District (d3); home to the region’s most growing and vibrant design community.


The client’s program included a gym floor, juice bar, cycling studio and circuit training factory all in a limited space of 600 sq m. Working with an irregular plan of 3 separate retail spaces, VSHD Design inserted a semitransparent cube in the center of the space to host the different functions.


The architects' main challenge was to deliver a boutique fitness facility that is inviting, inspiring, authentic, functional and in context with a leading destination for design, art, and culture.


Inspired by brutalism in architecture and underground fight clubs, VSHD was determined to refrain from using the usual materials found in most health clubs. The architects used materials—not in the lexicon of modern—like concrete bricks combined with gold-copper alloy to make it look current, while at the same time creating modes that are elegant, warm and muscular.


Specifically customized LED suspended light used to conceal all the ceiling services while maintaining an overall vibrant lighting mood that can be controlled by the different exercise zones.


What’s unique about it

As the Warehouse Gym in D3 is located at the main entrance of the district with views from two main streets, it was essential that the design would capitalize on the view from the street to attract new members from the design-savvy community.


The reception/juice bar was designed as a communal space with a 17-meter-long glass façade on the main street creating a meeting point for the design community where they can meet after their daily workout or for non-members to stop by and grab a healthy smoothie or salad while experiencing the ambience of the gym.


While the gym space was originally made up of three separate retail outlets which would have been rented out to 3 different commercial functions, we had to make sure that those spaces flow seamlessly in a very functional manner whereas every type of exercise has its own unique space while they are all still open onto one another to ensure that the different users enjoy the gym’s dynamism and vibrancy.


The semi-transparent cube in the center of the space can be combined with the gym floor to provide a large studio accommodating a larger number of users depending on the needs of any given day.

Materials used in the main gym floor and studios like the locally cured concrete bricks, gold-copper alloy and concrete flooring are very resilient to heavy use and develop an appealing patina that gives an authentic feel. Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor.


Project Data

Name of Project | Warehouse GYM D3

Location | Dubai, United Arab Emirates

Area | 600 m2 

Client | The Warehouse GYM

Lead Designer | Rania M Hamed

Team | Arianna Cardin & Brian Agujo

Project Manager | Bryan Miranda

Photographer | Nik and Tam 


VSHD Design

VSHD is a regional multiple award-winning interior architecture firm founded in 2007 by Interior Architect Rania Hamed. With projects in Dubai, Cairo, London & Florida, VSHD has become a prominent expert in the industry with a reputation for style, functionality, attention to detail and quality.


The Design Group combines extraordinary talent and global experiences to create spaces, nationally and worldwide that can be as “cutting edge” or “timeless” as the exceptionality of each of their clients.


The Design Group’s mission is to develop architectural and interior design experiences that are distinctive, compelling and of superb quality and individuality. 

 

VSHD believes that as both, architects and interior architects, their role is to transform and repurpose the space and breathe new life into it. With each project, they combine modesty with elegance, to reach elements of calm, beauty and subtle luxury. 

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The main entrance to the gym with a juice bar and reception desk combined; highlighted by a custom made suspended light box in Gold Copper alloy. - Crédit photo : Nik and Tam
The main entrance to the gym with a juice bar and reception desk combined; highlighted by a custom made suspended light box in Gold Copper alloy.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
28.96 x 19.31
300dpi

~ 14 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Side view into Juice bar, suspended LED ceiling lights designed to conceal all ceiling services. - Crédit photo : Nik and Tam
Side view into Juice bar, suspended LED ceiling lights designed to conceal all ceiling services.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 13 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor. - Crédit photo :  Nik and Tam
Suspended Cycling podium transfers the energy from the studio into the gym floor.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 20 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - A communal space part of the 17m long glass façade, a space designed as a meeting point for D3 community with foldable doors that opens to an outdoor seating area. - Crédit photo : Nik and Tam
A communal space part of the 17m long glass façade, a space designed as a meeting point for D3 community with foldable doors that opens to an outdoor seating area.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
28.96 x 19.31
300dpi

~ 16 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Raw concrete bricks combined with refined brass wall lights by Lambert et Fils - Crédit photo : Nik and Tam
Raw concrete bricks combined with refined brass wall lights by Lambert et Fils
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 23 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The main corridor cladded in gold copper alloy leading to the male and female changing rooms with concealed doors of the same material. - Crédit photo : Nik and Tam
The main corridor cladded in gold copper alloy leading to the male and female changing rooms with concealed doors of the same material.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 17 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - View into the cycling studio with ceiling lights creating a dynamic element throughout the gym. - Crédit photo : Nik and Tam
View into the cycling studio with ceiling lights creating a dynamic element throughout the gym.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 21 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - View from the cycling studio into the main corridor. - Crédit photo : Nik and Tam
View from the cycling studio into the main corridor.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 16 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Main gym floor with customized suspended LED ceiling lights that can be controlled separately for each exercise zone. - Crédit photo : Nik and Tam
Main gym floor with customized suspended LED ceiling lights that can be controlled separately for each exercise zone.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 20 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Suspended glass podium in the main gym floor. - Crédit photo : Nik and Tam
Suspended glass podium in the main gym floor.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 27 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Details of circuit training studio with weight training zone. - Crédit photo : Nik and Tam
Details of circuit training studio with weight training zone.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 21 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Locally cured concrete bricks, gold copper alloy and concrete flooring giving an authentic feel to the space and is resilient to heavy use. - Crédit photo : Nik and Tam
Locally cured concrete bricks, gold copper alloy and concrete flooring giving an authentic feel to the space and is resilient to heavy use.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 18 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Male & Female changing room concealed doors. - Crédit photo : Nik and Tam
Male & Female changing room concealed doors.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 8,7 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The wash area in the changing room with custom made mirrors and pink vanity. - Crédit photo : Nik and Tam
The wash area in the changing room with custom made mirrors and pink vanity.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 23 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Changing room Lockers area - Crédit photo : Nik and Tam
Changing room Lockers area
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
28.96 x 19.31
300dpi

~ 25 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - Changing room cubical with original structural column in raw concrete blending in with the tiles texture. - Crédit photo : Nik and Tam
Changing room cubical with original structural column in raw concrete blending in with the tiles texture.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 22 Mo
Dossier de presse | 3809-01 - Communiqué de presse | Warehouse GYM D3 - VSHD Design - Commercial Interior Design - The shower cubical with customized ribbed glass doors. - Crédit photo : Nik and Tam
The shower cubical with customized ribbed glass doors.
Crédit photo : Nik and Tam
Télécharger
Image très haute résolution
19.31 x 28.96
300dpi

~ 28 Mo
Même entreprise
Salle de presse - Communiqué de presse - La résidenceBurj - VSHD Design
Exclusivité de v2com

La résidence Burj

VSHD Design

Dubai, United Arab Emirates, 28-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Stimuler la génération d’idées et la croissance des entreprises grâce à des espaces collaboratifs bien conçus - Lemay
Exclusivité de v2com

Stimuler la génération d’idées et la croissance des entreprises grâce à des espaces collaboratifs bien conçus

Lemay

Montréal, Canada, 06-05-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Restaurant et boulangerie-café Andina Notting Hill - EL EQUIPO CREATIVO

Restaurant et boulangerie-café Andina Notting Hill

EL EQUIPO CREATIVO

Barcelona, Spain, 29-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Hotel Andaz - concrete

Hotel Andaz

concrete

Amsterdam, Netherlands, 09-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - VUJÀ DÉ : tension créative entre forme, art, structure et mode - Jean de Lessard, Designers Créatifs
Exclusivité de v2com

VUJÀ DÉ : tension créative entre forme, art, structure et mode 

Jean de Lessard, Designers Créatifs

Montréal, Canada, 09-04-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le club Bala Perdida - EL EQUIPO CREATIVO

Le club Bala Perdida 

EL EQUIPO CREATIVO

Barcelona, Spain, 27-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Nyx Bar - Alberto Caiola Studio

Nyx Bar

Alberto Caiola Studio

Shanghai, China, 26-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Design de vitrine pour la boutique Ura - JA! Studio

Design de vitrine pour la boutique Ura

JA! Studio

Donostia, Spain, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - FX Studio Design devient Clairoux - Clairoux
Exclusivité de v2com

FX Studio Design devient Clairoux

Clairoux

Montréal, Canada, 20-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le studio MMEK’ récompensé par le prestigieux iF DESIGN AWARD2019 - MMEK'

Le studio MMEK’ récompensé par le prestigieux iF DESIGN AWARD 2019 

MMEK'

Utrecht, Netherlands, 19-03-2019
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - « La Cuisine » : l’expérience culinaire du Centre Rockland - Architecture49 + Humà Design+Architecture
Exclusivité de v2com

« La Cuisine » : l’expérience culinaire du Centre Rockland

Architecture49 + Humà Design+Architecture

Montréal, Canada, 18-03-2019