Press kit no. 978-01

Journalists, explore this publication-ready project. Create a free v2com media account to download high-resolution images.

Create a media account
Press kit - Press release - Static Quarry - Ikimono Architects

Press Kit | no. 978-01

Press release only in English

Static Quarry

Takasaki, Japan

Ikimono Architects

Takasaki, Japan, 2012-04-30 -  A lot of lumps of concrete are dug out. Because there is a hole with the right and left same position of the courtyard, and eyes penetrate it, a state of the inside can be seen from the neighborhood. A void possesses electricity and running water in the exclusive possession space of each dwelling unit. It is possible to park a car here, and the car expands the function of the house in the days of a future Smart-Grid.

I chose wall-type RC because of a sound and interception of the vibration and hit a pitch difference to a floor slab and avoided the mixture of eyes between the dwelling units. I chose the white strong beat in the inside and outside to become a natural phenomenon and the background of the signs of life.

The neighbor is one of the environments, too

I intended to make a building like the small city.
Originally, a human being is a creature living in the crowd. Nevertheless it is said that most family types are single life households in present Japan. The person keeps the balance while going back and forth in a personal domain like the house and the state of the crowd like the society. Can the apartment Å\there is society in the immediate neighbor of a personal domainÅ\ become city life in microcosm?

In the tenement house where 8 households live in, a lot of holes become vacant like a stone pit. In the floor space that include to the roof terrace, the outside is larger than the room, and the inside and the outside are complicated in a dwelling unit. The innumerable outside is personal exclusive possession space and do not have a clear function. The outside is filled with the private lives like furniture and a light or plants, It is in a condition that various presence clung to a lump of quiet concrete.

I provided the courtyard where the window of each dwelling unit faced as a place like the sanctuary. Putting the space that is nobody's thing in the center of the building, presence of distance is born of dwelling units. The waterfall of the rainy day, the whisper of the leaves to shake for wind, an upheaval of the gravel, a natural change, these shall be dynamic by internal and external relations, and there is not only humans but the weather and a season in the same scenery. The neighbor is nature and an environmental part such as the town not one of a kind.

There are various people, designed gardener, a dyeing man, a building designer. In a living to go back and forth in a lump and the cavity, I hope they enjoy each other's presence like a natural phenomenon. And, from the gap of the RC wall, I want presence to melt around.

Principal use: Apartment
Architects: Takashi Fujino / IKIMONO ARCHITECTS
Charge / Takashi Fujino, Tatsuya Morita, Takahiro Machida
Planning: Satoshi Ida / TTA Inc
Structural engineer: Emiko Sukegawa / Structural Design firm Accurate
Charge / Eiko Sukegawa
Landscape: Atsuo Ota / ACID NATURE 0220
Charge / Atsuo Ohta, Tetsuo Matsushima
General constructors: HASHIZUME Industrial Inc. Charge / Kunio Kobayashi, Kiyoshi Karasawa, Yutaka Aoki
Air, sanitary: TOKUE-SETSUBI Charge / Hiroshi Tokue
Electricity: JOHOKU-DENKIKOJI Charge / Toshiyuki Koizumi

Site area: 624.56 square meters
Building area: 329.92 square meters
Floor area: 554.23 square meters 1F / 311.85 2F / 242.38
Floor: 2
Structure: Reinforced concrete
Design: 2009.12-2010.8
Construction: 2010.9-2011.4

- 30 -

For more information

  1. sites.google.com/site/ikimonokenchiku/

Media contact

Attachments

Low-resolution images ~ 6.4 MB
High-resolution images ~ 115 MB

Terms and conditions

For immediate release

All photos must be published with proper credit. Please reference v2com as the source whenever possible. We always appreciate receiving PDF copies of your articles.

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 14.24 x 9.49 @ 300dpi ~ 5.8 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 14.06 x 9.23 @ 300dpi ~ 5.4 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 3.2 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.83 x 8.5 @ 300dpi ~ 3 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 3.5 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 3.2 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 4.6 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 9.49 x 14.24 @ 300dpi ~ 4.6 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.18 x 8.12 @ 300dpi ~ 2.8 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 8.64 x 12.96 @ 300dpi ~ 3.4 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 3.6 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 3 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 2.9 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.86 x 8.52 @ 300dpi ~ 2.8 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 2.8 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 14.12 x 7.97 @ 300dpi ~ 4 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 4.1 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 5.2 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 11.86 x 8.64 @ 300dpi ~ 4 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 8.64 x 12.96 @ 300dpi ~ 4.7 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 14.12 x 9.49 @ 300dpi ~ 3.3 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 13.34 x 9.43 @ 300dpi ~ 3.1 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 9.49 x 14.24 @ 300dpi ~ 3.5 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 14.24 x 9.49 @ 300dpi ~ 3.7 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 14.11 x 9.29 @ 300dpi ~ 3.7 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 13.15 x 8.77 @ 300dpi ~ 2.9 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 14.24 x 9.49 @ 300dpi ~ 4.4 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.81 x 8.64 @ 300dpi ~ 4.6 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 8.64 x 12.56 @ 300dpi ~ 2.9 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 12.96 x 8.64 @ 300dpi ~ 3.3 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture - Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Photo credit: Takashi Fujino / Ikimono Architects
Download

High-resolution image : 8.64 x 12.96 @ 300dpi ~ 3.2 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture
Download

High-resolution image : 8.27 x 11.69 @ 300dpi ~ 3.3 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture
Download

High-resolution image : 8.27 x 11.69 @ 300dpi ~ 1.2 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture
Download

Medium-resolution image : 8.27 x 5.83 @ 300dpi ~ 1.1 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture
Download

High-resolution image : 8.27 x 11.69 @ 300dpi ~ 5.7 MB

Press kit | 978-01 - Press release | Static Quarry - Ikimono Architects - Residential Architecture
Download

Medium-resolution image : 8.27 x 5.83 @ 300dpi ~ 640 KB

You may also like...