EN | FR
  1. Architecture commerciale
  2. Architecture de paysage
  3. Architecture industrielle
  4. Architecture institutionnelle
  5. Architecture résidentielle
  6. Art
  7. Art de vivre
  8. Concours
  9. Design de mode
  10. Design d’éclairage
  11. Design d’intérieur commercial
  12. Design d’intérieur résidentiel
  13. Design graphique
  14. Design industriel
  15. Design multimédia
  16. Design urbain
  17. Édition
  18. Évènement + Exposition
  19. Immobilier
  20. Produit
  21. X
⇤ Fil de presse
v2com, le fil de presse international spécialisé en design, architecture et art de vivre qui diffuse des dossiers de presse auprès des médias
Journalistes! Bénéficiez d'un accès gratuit aux dossiers de presse afin de télécharger facilement des images en haute résolution.


Professionnels! Rejoignez un réseau d'influence, obtenez une couverture médiatique internationale et augmentez votre notoriété.


Nous sommes sociables!


Inscrivez-vous
à notre infolettre



Dossier de presse
| no: 1513-01
Le téléchargement des dossiers de presse est réservé à l'usage exclusif des médias.
Conditions
Pour diffusion immédiate

La mention des crédits photo est obligatoire.
Merci d’inclure la source v2com lorsque possible
et il est toujours apprécié de recevoir
les versions PDF de vos articles.

Matériel de presse


Télécharger le dossier complet des images en basse résolution :
Images BR ~ 4,4 Mo


Télécharger le dossier complet des images en haute résolution :
Images HR ~ 260 Mo


Les images en haute résolution sont également disponibles en téléchargement individuel sous chaque image.

Le communiqué de presse est disponible ci-dessous (copier-coller).


Flag black
Dossier de presse - Communiqué de presse - Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design

Slack Toronto Office

Toronto, Canada

Dubbeldam Architecture + Design

Toronto, Canada, 23-01-2018 -

Slack, the world’s fastest growing tech company in history, is a San Francisco based startup offering a revolutionary team communication app for business. After just a handful of years, the company had already opened offices around the globe including Vancouver, New York, Melbourne, London, and Dublin. Each office occupies a former industrial building with interiors that honour the property’s legacy, renew its productivity, and reflect Slack’s values of empathy, solidarity, and craftsmanship.


For their Toronto location Slack sought to create an imaginative space that reflected their company culture and its relationship with craft and technology. Set in a former knitting and textile factory in the heart of downtown Toronto, three storeys within the interior of this mid-rise brick and beam building were redesigned to meet all the needs of a twenty-first century tech company, inspired both by the building’s heritage and the company’s work culture.


The project team drew from a “threads of communication” concept using linear geometries throughout the space, such as continuous angular light fixtures and coloured networking cables running through the length of the office on the ceiling and walls. These enliven the space in an homage to the lines of yarn that were used in the mechanized knitting process, while also referencing the communication service of the messaging application itself. In the reception area, the design team worked with long-term collaborator Kathryn Walter of Felt Studio who wrapped diagonal strips of industrial felt along the walls and ceiling, creating a warm and inviting environment as soon as you step into the office.


A feature characteristic of the interior is the bold, contrasting pops of colour that demarcate distinct areas including solitary work stations, phone booths, break-out meeting rooms, a staff lounge and sleek executive boardroom. Each zone corresponds to a single colour that comprises Slack’s branding, reinforcing company identity while also providing visual interest and relief to the otherwise yellow tones of the brick and wood interiors. Meeting rooms are uniform yet each unique, owing to their bold and varied colour scheme. Throughout, vibrantly coloured acoustic wall paneling matches textured carpeting and distinctive furniture pieces. The angular light fixtures appear to thread through the ceiling, knitting workspaces and meeting rooms together. The large communal cafe picks up on the linear theme again with its white and wood diagonal slat finish. The interiors are varied enough to meet the functional requirements of 140 employees, but they also bring a sense of continuity and community to the workplace. The result is a fresh take on an old space that is serious about work while offering a playful and comfortable space for its employees to succeed.


Data Sheet

Location: Toronto, Canada
Completion: 2017
Size: 23,000 s.f.
Project team: Heather Dubbeldam, Scott Sampson, Andrew Snow
Photography: Shai Gil


Dubbeldam Architecture + Design
Dubbeldam Architecture + Design is a multi-disciplinary studio based in Toronto, committed to advancing an architectural and social agenda through built work and design research.

Dubbeldam's portfolio includes a diverse range of commercial, institutional, hospitality, mixed-use and residential projects. The firm has been recognized by numerous awards for design excellence and practice, and has garnered wide international recognition. 

- 30 -


Contact média
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - Industrial felt lines the wall and ceiling of the reception area in a striated pattern by Felt Studio. The lowered ceiling offers a more intimate and welcoming area for guests, who are greeted by the custom faceted reception desk, the company logo, a television showcasing the company’s latest flattering “love tweets,” and seating by Bensen and Normann Copenhagen.  - Crédit photo :  Shai Gil
Industrial felt lines the wall and ceiling of the reception area in a striated pattern by Felt Studio. The lowered ceiling offers a more intimate and welcoming area for guests, who are greeted by the custom faceted reception desk, the company logo, a television showcasing the company’s latest flattering “love tweets,” and seating by Bensen and Normann Copenhagen. 
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image très haute résolution
23.53 x 16.62
300dpi

~ 15 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Breakout spaces in vivid colours are carved out of the central volume, for impromptu meetings and collaboration. These provide a contrast to the netural palette of the workstations, with automated sit-to-stand desks and chairs by Herman Miller.<br>  - Crédit photo : Shai Gil
Breakout spaces in vivid colours are carved out of the central volume, for impromptu meetings and collaboration. These provide a contrast to the netural palette of the workstations, with automated sit-to-stand desks and chairs by Herman Miller.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
8.5 x 11.34
300dpi

~ 4,9 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -   The building perimeter features a series of lounges and meeting rooms, which are identified by textile names shown in the frosted privacy glass. Lounge spaces are informal and feature different furnishings for distinction, such as the Casalife chairs shown here and the Muuto light fixture. Over the rest of the workstations, angled light fixtures by Lumenwerx provide continuous illumination.<br>   - Crédit photo : Shai Gil
The building perimeter features a series of lounges and meeting rooms, which are identified by textile names shown in the frosted privacy glass. Lounge spaces are informal and feature different furnishings for distinction, such as the Casalife chairs shown here and the Muuto light fixture. Over the rest of the workstations, angled light fixtures by Lumenwerx provide continuous illumination.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
9.24 x 11.0
300dpi

~ 6,9 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Opposite the elevator, a pegboard fabricated by local Atelier Kozak greets guests with company slogans and logos. It can be reorganized by employees, inviting playfulness and creativity.<br>  - Crédit photo : Shai Gil
Opposite the elevator, a pegboard fabricated by local Atelier Kozak greets guests with company slogans and logos. It can be reorganized by employees, inviting playfulness and creativity.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
8.5 x 13.73
300dpi

~ 6,4 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - The elegant oak table by Vitra adds warmth to the executive boardroom. A dropped ceiling over the table conceals technical equipment for various teleconferencing functions, and provides greater acoustic performance. The same angular light fixture threads through the room as an allusion to the continuous lines found throughout the office.&nbsp; - Crédit photo : Shai Gil
The elegant oak table by Vitra adds warmth to the executive boardroom. A dropped ceiling over the table conceals technical equipment for various teleconferencing functions, and provides greater acoustic performance. The same angular light fixture threads through the room as an allusion to the continuous lines found throughout the office. 
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
11.2 x 8.5
300dpi

~ 4,8 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Meeting rooms are each coordinated around a different, bold colour. This room features a dark magenta carried through the Stylex chairs,Interface carpet, and Designtex acoustic wallcovering, which is offset by the whiteboard, Actiu meeting table edged in birch, and angled white light fixtures by Lumenwerx.<br>  - Crédit photo : Shai Gil
Meeting rooms are each coordinated around a different, bold colour. This room features a dark magenta carried through the Stylex chairs,Interface carpet, and Designtex acoustic wallcovering, which is offset by the whiteboard, Actiu meeting table edged in birch, and angled white light fixtures by Lumenwerx.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
11.0 x 12.35
300dpi

~ 6,6 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Colourful networking cables that once again reinforce Slack’s brand colours are threaded throughout the workspaces, along the ceiling and across walls, as visual accents.<br>  - Crédit photo : Shai Gil
Colourful networking cables that once again reinforce Slack’s brand colours are threaded throughout the workspaces, along the ceiling and across walls, as visual accents.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
11.08 x 8.5
300dpi

~ 5,1 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  The communal café functions as both a beverage station and a serving area for catered meals. For “all-hands” meetings, lounge chairs and tables by Actiu can be stacked and folded to make room for over one hundred employees.<br>  - Crédit photo : Shai Gil
The communal café functions as both a beverage station and a serving area for catered meals. For “all-hands” meetings, lounge chairs and tables by Actiu can be stacked and folded to make room for over one hundred employees.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
9.14 x 11.0
300dpi

~ 6,8 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Inspired by Scandinavian design, the millwork in the café features diagonal painted wood slats in Baltic birch, reinforcing linearity throughout the open spaces.<br>  - Crédit photo : Shai Gil
Inspired by Scandinavian design, the millwork in the café features diagonal painted wood slats in Baltic birch, reinforcing linearity throughout the open spaces.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image moyenne résolution
10.22 x 8.09
300dpi

~ 5,9 Mo
Dossier de presse | 1513-01 - Communiqué de presse | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Custom built-in benches and chairs by Normann Copenhagen are illuminated in the space by angular LED light fixtures recessed into the ceiling. Another pegboard here adds to the playfulness of this employee lounge.<br>  - Crédit photo : Shai Gil
Custom built-in benches and chairs by Normann Copenhagen are illuminated in the space by angular LED light fixtures recessed into the ceiling. Another pegboard here adds to the playfulness of this employee lounge.
Crédit photo : Shai Gil
Télécharger
Image haute résolution
12.08 x 8.5
300dpi

~ 5,2 Mo
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Découvrez le Boho Dunham - KABIN inc.
Exclusivité de v2com

Découvrez le Boho Dunham

KABIN inc.

Dunham, Canada, 21-09-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - BIRKA, l'architecte à l'avant-garde en design commercial pour les plus grandes marques internationales - BIRKA
Exclusivité de v2com

BIRKA, l'architecte à l'avant-garde en design commercial pour les plus grandes marques internationales

BIRKA

Coral Gables, United States, 20-08-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Clinique de chirurgie esthétique FACE - Audax

Clinique de chirurgie esthétique FACE

Audax

Toronto, Canada, 16-07-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le « Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare » de MaastrichtUMC+, un centre ludique et interactif, est lauréat aux European Healthcare Design Awards 2018 - Tinker imagineers
Exclusivité de v2com

Le « Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare » de Maastricht UMC+, un centre ludique et interactif, est lauréat aux European Healthcare Design Awards 2018

Tinker imagineers

Utrecht, Netherlands, 28-06-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Nouveau centre de services Desjardins – Montréal Centre-ville : Dévoilement d’une œuvre permanente de Daniel Iregui - Desjardins et MASSIVart

Nouveau centre de services Desjardins – Montréal Centre-ville : Dévoilement d’une œuvre permanente de Daniel Iregui

Desjardins et MASSIVart

Montréal, Canada, 14-06-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Un nouveau regroupement de distributeurs de mobilier de bureau est né - EMBLM

Un nouveau regroupement de distributeurs de mobilier de bureau est né

EMBLM

Montréal, Canada, 05-06-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le restaurant Park House Food Merchants - Alexander &CO.

Le restaurant Park House Food Merchants

Alexander &CO.

Sydney, Australia, 30-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Le siège social de Basix, lauréat aux AIA SF Awards 2018 - Axelrod Architects

Le siège social de Basix, lauréat aux AIA SF Awards 2018

Axelrod Architects

San Francisco, United States, 28-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Yoshinori Restaurant - Alia Bengana + Atelier BEPG

Yoshinori Restaurant

Alia Bengana + Atelier BEPG

Paris, France, 28-05-2018
Vous pourriez également aimer...
Salle de presse - Communiqué de presse - Les nouvelles suites Extrême WOW du W Montréal sont officiellement lancées - Sid Lee Architecture
Exclusivité de v2com

Les nouvelles suites Extrême WOW du W Montréal sont officiellement lancées

Sid Lee Architecture

Montréal, Canada, 22-05-2018