Press kit no. 1513-01

Journalists, explore this publication-ready project. Create a free v2com media account to download high-resolution images.

Create a media account
Press kit - Press release - Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design

Press Kit | no. 1513-01

Press release only in English

Slack Toronto Office

Toronto, Canada

Dubbeldam Architecture + Design

Toronto, Canada, 2018-01-23 - 

Slack, the world’s fastest growing tech company in history, is a San Francisco based startup offering a revolutionary team communication app for business. After just a handful of years, the company had already opened offices around the globe including Vancouver, New York, Melbourne, London, and Dublin. Each office occupies a former industrial building with interiors that honour the property’s legacy, renew its productivity, and reflect Slack’s values of empathy, solidarity, and craftsmanship.


For their Toronto location Slack sought to create an imaginative space that reflected their company culture and its relationship with craft and technology. Set in a former knitting and textile factory in the heart of downtown Toronto, three storeys within the interior of this mid-rise brick and beam building were redesigned to meet all the needs of a twenty-first century tech company, inspired both by the building’s heritage and the company’s work culture.


The project team drew from a “threads of communication” concept using linear geometries throughout the space, such as continuous angular light fixtures and coloured networking cables running through the length of the office on the ceiling and walls. These enliven the space in an homage to the lines of yarn that were used in the mechanized knitting process, while also referencing the communication service of the messaging application itself. In the reception area, the design team worked with long-term collaborator Kathryn Walter of Felt Studio who wrapped diagonal strips of industrial felt along the walls and ceiling, creating a warm and inviting environment as soon as you step into the office.


A feature characteristic of the interior is the bold, contrasting pops of colour that demarcate distinct areas including solitary work stations, phone booths, break-out meeting rooms, a staff lounge and sleek executive boardroom. Each zone corresponds to a single colour that comprises Slack’s branding, reinforcing company identity while also providing visual interest and relief to the otherwise yellow tones of the brick and wood interiors. Meeting rooms are uniform yet each unique, owing to their bold and varied colour scheme. Throughout, vibrantly coloured acoustic wall paneling matches textured carpeting and distinctive furniture pieces. The angular light fixtures appear to thread through the ceiling, knitting workspaces and meeting rooms together. The large communal cafe picks up on the linear theme again with its white and wood diagonal slat finish. The interiors are varied enough to meet the functional requirements of 140 employees, but they also bring a sense of continuity and community to the workplace. The result is a fresh take on an old space that is serious about work while offering a playful and comfortable space for its employees to succeed.


Data Sheet

Location: Toronto, Canada
Completion: 2017
Size: 23,000 s.f.
Project team: Heather Dubbeldam, Scott Sampson, Andrew Snow
Photography: Shai Gil


Dubbeldam Architecture + Design
Dubbeldam Architecture + Design is a multi-disciplinary studio based in Toronto, committed to advancing an architectural and social agenda through built work and design research.

Dubbeldam's portfolio includes a diverse range of commercial, institutional, hospitality, mixed-use and residential projects. The firm has been recognized by numerous awards for design excellence and practice, and has garnered wide international recognition. 

- 30 -

For more information

  1. dubbeldam.ca

Media contact

Attachments

Low-resolution images ~ 4.44 MB
High-resolution images ~ 256 MB

Terms and conditions

For immediate release

All photos must be published with proper credit. Please reference v2com as the source whenever possible. We always appreciate receiving PDF copies of your articles.

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - Industrial felt lines the wall and ceiling of the reception area in a striated pattern by Felt Studio. The lowered ceiling offers a more intimate and welcoming area for guests, who are greeted by the custom faceted reception desk, the company logo, a television showcasing the company’s latest flattering “love tweets,” and seating by Bensen and Normann Copenhagen.  - Photo credit:  Shai Gil
Industrial felt lines the wall and ceiling of the reception area in a striated pattern by Felt Studio. The lowered ceiling offers a more intimate and welcoming area for guests, who are greeted by the custom faceted reception desk, the company logo, a television showcasing the company’s latest flattering “love tweets,” and seating by Bensen and Normann Copenhagen. 
Photo credit: Shai Gil
Download

Very High-resolution image : 23.53 x 16.62 @ 300dpi ~ 15 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - Photo credit: Shai Gil
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 7.67 x 11.0 @ 300dpi ~ 6.1 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Breakout spaces in vivid colours are carved out of the central volume, for impromptu meetings and collaboration. These provide a contrast to the netural palette of the workstations, with automated sit-to-stand desks and chairs by Herman Miller.<br>  - Photo credit: Shai Gil
Breakout spaces in vivid colours are carved out of the central volume, for impromptu meetings and collaboration. These provide a contrast to the netural palette of the workstations, with automated sit-to-stand desks and chairs by Herman Miller.
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 8.5 x 11.34 @ 300dpi ~ 4.9 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - Photo credit: Shai Gil
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 11.34 x 8.5 @ 300dpi ~ 6 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -   The building perimeter features a series of lounges and meeting rooms, which are identified by textile names shown in the frosted privacy glass. Lounge spaces are informal and feature different furnishings for distinction, such as the Casalife chairs shown here and the Muuto light fixture. Over the rest of the workstations, angled light fixtures by Lumenwerx provide continuous illumination.<br>   - Photo credit: Shai Gil
The building perimeter features a series of lounges and meeting rooms, which are identified by textile names shown in the frosted privacy glass. Lounge spaces are informal and feature different furnishings for distinction, such as the Casalife chairs shown here and the Muuto light fixture. Over the rest of the workstations, angled light fixtures by Lumenwerx provide continuous illumination.
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 9.24 x 11.0 @ 300dpi ~ 6.9 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Opposite the elevator, a pegboard fabricated by local Atelier Kozak greets guests with company slogans and logos. It can be reorganized by employees, inviting playfulness and creativity.<br>  - Photo credit: Shai Gil
Opposite the elevator, a pegboard fabricated by local Atelier Kozak greets guests with company slogans and logos. It can be reorganized by employees, inviting playfulness and creativity.
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 8.5 x 13.73 @ 300dpi ~ 6.4 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - The elegant oak table by Vitra adds warmth to the executive boardroom. A dropped ceiling over the table conceals technical equipment for various teleconferencing functions, and provides greater acoustic performance. The same angular light fixture threads through the room as an allusion to the continuous lines found throughout the office.&nbsp; - Photo credit: Shai Gil
The elegant oak table by Vitra adds warmth to the executive boardroom. A dropped ceiling over the table conceals technical equipment for various teleconferencing functions, and provides greater acoustic performance. The same angular light fixture threads through the room as an allusion to the continuous lines found throughout the office. 
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 11.2 x 8.5 @ 300dpi ~ 4.8 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Meeting rooms are each coordinated around a different, bold colour. This room features a dark magenta carried through the Stylex chairs,Interface carpet, and Designtex acoustic wallcovering, which is offset by the whiteboard, Actiu meeting table edged in birch, and angled white light fixtures by Lumenwerx.<br>  - Photo credit: Shai Gil
Meeting rooms are each coordinated around a different, bold colour. This room features a dark magenta carried through the Stylex chairs,Interface carpet, and Designtex acoustic wallcovering, which is offset by the whiteboard, Actiu meeting table edged in birch, and angled white light fixtures by Lumenwerx.
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 11.0 x 12.35 @ 300dpi ~ 6.6 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Colourful networking cables that once again reinforce Slack’s brand colours are threaded throughout the workspaces, along the ceiling and across walls, as visual accents.<br>  - Photo credit: Shai Gil
Colourful networking cables that once again reinforce Slack’s brand colours are threaded throughout the workspaces, along the ceiling and across walls, as visual accents.
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 11.08 x 8.5 @ 300dpi ~ 5.1 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  The communal café functions as both a beverage station and a serving area for catered meals. For “all-hands” meetings, lounge chairs and tables by Actiu can be stacked and folded to make room for over one hundred employees.<br>  - Photo credit: Shai Gil
The communal café functions as both a beverage station and a serving area for catered meals. For “all-hands” meetings, lounge chairs and tables by Actiu can be stacked and folded to make room for over one hundred employees.
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 9.14 x 11.0 @ 300dpi ~ 6.8 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Inspired by Scandinavian design, the millwork in the café features diagonal painted wood slats in Baltic birch, reinforcing linearity throughout the open spaces.<br>  - Photo credit: Shai Gil
Inspired by Scandinavian design, the millwork in the café features diagonal painted wood slats in Baltic birch, reinforcing linearity throughout the open spaces.
Photo credit: Shai Gil
Download

Medium-resolution image : 10.22 x 8.09 @ 300dpi ~ 5.9 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - Photo credit: Shai Gil
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 8.5 x 11.34 @ 300dpi ~ 4.4 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design - Photo credit: Shai Gil
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 8.5 x 13.12 @ 300dpi ~ 6.1 MB

Press kit | 1513-01 - Press release | Slack Toronto Office - Dubbeldam Architecture + Design - Commercial Interior Design -  Custom built-in benches and chairs by Normann Copenhagen are illuminated in the space by angular LED light fixtures recessed into the ceiling. Another pegboard here adds to the playfulness of this employee lounge.<br>  - Photo credit: Shai Gil
Custom built-in benches and chairs by Normann Copenhagen are illuminated in the space by angular LED light fixtures recessed into the ceiling. Another pegboard here adds to the playfulness of this employee lounge.
Photo credit: Shai Gil
Download

High-resolution image : 12.08 x 8.5 @ 300dpi ~ 5.2 MB

You may also like...